Wednesday, February 23, 2011

Buah-buah di dalam dan luar rumah

Buah-buah yg ada di dalam dan luar rumah buat masa ini, sekarang ini. Dah terbiasa, pas makan carik buah. Kalau tetiba lapar, makanan pulak takda .. cari buah. So, nak tak nak kena la ada stok di dalam dan di luar peti. Hihi ..

Both are seedless. Favorite se famili. Agak2 kalo buat jus sedap tak eh?

Yg ni dok luar rmh. Abah Aiman bwk balik dari outstation aritu.
Kalo duk dlm rumah, mati la .. pengsan la aku. Hihi ..

Pisang emas dan buah limau kasturi ditanam sendiri.

Lemon is my favorite tapi belum lagi cuba tanam sendiri.
Beli je kat MyMydin depan rumah tu.
Ni buat perah dlm Jus Timun. Sedap weih.




16 comments:

mr.curly said...

cube kakchik wat jus anggur + belacan, fuhh!!..den lom penah try lg..hikhik

makdara TERdiva said...

buat jus pegaga..lagik sedap! cmpur plak dgn daun mint..mabeles!

Cempakamelati said...

Makan buah-buahan ni memang best, apalagi masa berblog..laju jer makan.

toyolkiut said...

TK suka anggur ijau..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Adik nak durian .huwaaaaaaaaa

cek chun said...

alahaiiii..tak tahan pic yang nombot 2 tuh..bila nak boleh makan nih

ColourfulSara.blogspot.com said...

wahhhh,,, sara sukaaaaa semua... kak ella.. blog sara dah bertukaq wajah... nanti komen kan ya..

http://www.colourfulsara.com

yang kak ella tgk petang tadi tu testing ... hehe.. then.. bb baru abis renovate blog...

barakallah sis.. barakallah sis

Melati said...

semua buah sedap2, tapi kalau durian i suka tempoyakkk!!! nyummmyy =))

kak chik, camana nak buat air timun tu? tunjukkan kak camana,. nak try

Entry Melati semalam =) : Kelas mengaji masa dah besar-besar =)

diana said...

kita suka anggur dan durian tu..
heheh..nak sikit.:p

alinac lover said...

wah dalam jus timun eh.nak try lah nnti

forever love said...

nak durian tue boleh.?

Woofer Storm said...

nak durian cukup.hehee

Ct Arina said...

duriannnnnnnnnnnn >_<

Isteri Yang Comel said...

pisang tanam sendiri tu nampak sedap jer kakacik

::Budak Degil:: said...

durian la paling best!...

azzey said...

Sker anggur n pisang emas tu