Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Forward .. Jangan 'pause'

Dalam hidup, kita mesti selalu 'move forward' .. 
forward dan forward lagi
Jangan 'pause' unless u really have to do it.

Contoh paling baik utk org yg selalu 'move forward'
ialah Ben Ashaaari.

Dia cuma pakai 1 gear je dlm blogging life dia
which is 'gear forward'.
Dia tak penah 'pause' or 'reverse'
walaupun si Anon, si lalat tak jemu menyinggah.
*suka tul Anon & Lalat dgn ko eh*Hihi ..

C what happen today? He got 10K okay.
Bkn 10KRM lah .. 10K follower.
Hebat!! sbb dia usaha sendiri .. tak harap sapa2.

So .. dlm kehidupan, 
apa saja kita buat, apa saja yg kita lalui ..
MOVE FORWARD.

Dont pause ~ unless if you really have to.




19 comments:

BEN ASHAARI said...

gulp.... tqq kakchik.... semua ini cumalah , blog... biarlahpersahabatan dan juga persaudaraan terhasil dari hubungan dunia maya ini ... insyaAllah..

diana said...

10k..
tu dia..
bila la kita nak dapat sampai ke jumlah itu..
sepuluh tahun lagi kot..
hahahah

mizzkechique said...

ok..nk jd mcm dia n kakak gak...move 4ward!!!

Shahazrin said...

dah buang kak

deAnza-wAnda said...

wanda suka n3 kakchik nh... menaikkan semangat untuk tros maju...

Hanis Azla said...

motivasi dan mentor yg bagus ni.. always forward.. Thanks kak chik..

nisa said...

kagum dgn abg ben, kita patut contohi usaha abg ben, xsombong, xkedekut ilmu, paling penting bia bertatih dgn cara yg betul utk capai sume tu, bukan dgn cara kotor, yg menipu dlm bw, blogger copy paste dan sbgnya..just be ourself..

nazirulhazwan~ said...

saye rase saye kene pause jugak satu hari nati=( tgkla guane

makdara TERdiva said...

pause utk berfikir sejenak lepastu move forward jgn toleh2 belakang lg.. :)

azzey said...

Yelah move forward....saay pun nak move forwatd juga nih...tp kebusyan melanda..hik3...

Princess Nur said...

k;chik..nur punya gear dh pause ni..kira camna eh? kena tambah minyak ke? hihi

logorithm said...

Ben banyak memberikan sumber inspirasi. :-)

::Budak Degil:: said...

abg ben pemes kalah dato siti..huhu

nadiemsharmz said...

salam...jenguk jap..hehe...akak2 abg2 otai sila la bg tnjuk ajar kat nad dak bru nk bbeloging nih..siyes! nad xbpe arif psl dunia nih...mekasih:)

sarah-najwan said...

yezza..go forward..
skrg ni forward jugak tapi slow2 je sb kebizian utk urusan memblog nih..

tapi xpe..slow2 pom kita forward..pause xpenah lagi..

DaddyDian said...

move forward~ jangan fast forward! :)

toyolkiut said...

TK x pnh kenal pun ia..
ntah la, knapa x de rasa nk gi sana ye..

Scarlett O'Hara said...

Agak2 Scarlett boleh jadi mcm En Ben tak?

alinac lover said...

btol kan..usaha jerk :)