Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hari-hari makan ayam, sikit lagi muka pun mcm ayam kot?

Aiman My Bodyguard suka bebeno makan ayam dan telur. Hari-hari masak ayam pun tak pe. Korang rasa la kan, kalo hari-hari makan ayam, sikit lagi muka pun blh tukar jadi mcm ayam kot?? Haha ..

Ni masakan semalam. Plan asal nak masak Nasi Ayam tapi disebabkan bangunnya udah terlewat sikit dari biasa, habis ke laut plan i u. Hihi .. Tapi still berasaskan ayam sebab ayamnya udah ku perap awal-awal.

Ayam goreng berkicap.
Still boleh feeling ala-ala makan nasi ayam 'time' makan nanti, kan. Hihi ..

15 comments:

azzey said...

Nak resepi ni plak KC...:)

DaddyDian said...

ayam murah dari ikan kakchik.. makan ayam je la kita hari2.. :p

Qaseh dalia adelia said...

sis ! blog sis ade malware lah ..sedapnye ayam tu !

logorithm said...

@Qaseh:
Qaseh pon guna Google Chrome, kan?

@Kakchik:
Aiman mesti lahap sehingga menjilat jari kan?

Maria James said...

wohhaa~ sedap ni..
meleleh! hahaha

JunAina said...

tak kira sesimple mana masak asalkan air tangan sendiri untuk keluarga...

kira nasi ayam le tu nasi + ayam = nasi ayam jugakkan? hehehee...

Princess Nur said...

sedap ni k'chik..huhu

PuRpLe LaDY said...

sedap..sedap.. hehehe..
nalin pun hr ni mkn ns+ayam gak..

AiDa AzRyN said...

pergh.. nampak sodap! @.@

Ummi said...

Salam kakchik...waaaa rajin makan ayam eh..xpa nnt biar tumbuh kepak mcm ayam leh terbang wpun x tinggi..heheee...Anak2 akak pun kalau ayam, hari2 pun xpa...akak jek duk tahan2...hehe, nak suh byk mkn ikan..

deAnza-wAnda said...

yummy...camner nk masak kc?? resipi satu!!

AesyaZealous said...

alahaii sedapnye!! terima kasih dtg blog kite :)

diana said...

kakchik..
suami kita pun suka ayam..
ikan memang dia tak makan..
nak muntah kata nye..
hari2 ayam kalau tak de ayam telur goreng je cukup..
kalau tak de telur nak daging.

toyolkiut said...

tertelan air liur tngok pic ayam tu..
sedapnye..

alexa yussida said...

yummmmmmyyyyy meh!:)
akn bertukar rupa ke kak?hehe makan arnab la ccmtu..tuka jadi arnab..comel juge:P