Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bukan sekadar "Yes Sir"

In life, i dont think we should apply sikap "YES SIR!!".
Sikap tak mahu fikir panjang ~ "Main ikut je"  is very negative 
At times, akan menyerlahkan kebodohan kita sendiri
tanpa kita sedari.

Sayang bila otak kanan dan otak kiri 
tidak digunakan dengan sebaik-baiknya.

Fikir dulu sebelum buat apa-apa.
Bukan terus "YES SIR!!"


7 comments:

suSuEmIMiE said...

betul3...fikir2 dulu sblm "yes sir"..jgn asyik yes je..nanti leh jd kes buli..;)

harleena said...

Yes ma'am... Faham dah..

nisa said...

agree sangat2...apa guna yes sir tapi bising kt belakang, ada bagusnya kita nyatakan pendirian kita kalau bertentangan dgn prinsip atau keperluan profesionalisme dlm bekerja

norh said...

saya sebaliknya..laju ja sebut 'NO"..ha ha ha

diana said...

nak bodek kot
sampai sanggup menyerlahkan kebodohan sendiri..

Woofer Storm said...

yala,pas ni tak ckp da.ckp yes sis je la.heheeee

azzey said...

Sometimes must learn how to say 'NO' also!...*tengah belajar ni KC...HU3..*