Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Seharian bercintaan ..

Seharian bersama kesayangan. Mulanya berduaan. Akhirnya berkumpulan. Life is full of colours, rite. Penuh warna-warni. Alhamdulillah ... nikmat Tuhan pada kita hambanya.

Watak utama dalam entry ini ~
Aiman Yusuf ~ Anak tunggal i merangkap my bodyguard.

Watak terutama dlm entry ini ~ Tuan punya belog ini
tanpa dia .. tiadalah Dari Jari-jari Halusku dan tiadalah entry ini. Hihi ..

Nyonya Fried Rice pilihan pemilik belog

Mr. Bodyguard punya pilihan
Sedaplah. Banyak i yang bedal. Haha ..

Soft shell crab my forever ever favoritessss ..

ABC anyone?? Sumpah sedap u. Hihi ..

Lokasi 'dating' -1 Utama, Bdr Utama, P.J. Selangor

Motif dating? Makan, minum, sopink kat East India Company, Wh, Topman, Guardian Pharmacy, Jusco berduaan sebab abah aiman keja sebab opis dia kat Selangor dan kita kena beli banyak barang sebelum kita bertolak ke Selatan esok. Punch out kul 9 pagi, baliknya kul 9 mlm. Sumpah penat u. Tak pe lah .. janji byk yg settled. Hihi ..

1Utama old wing will undergo full renovation after this CNY ~ after 15 years without renovation and will be open again before bln puasa. Supermarket akan berubah tempat .. yg lain-lain juga. Sedih lah. 1U is my favorite place selain KLCC. Sementara dia dok renovate tu kena la bawak diri ke tempat lain. Sedih la u.

Keluar dari 1U, pergi pulak ke rmh Kak Nani. Seronok jumpa Kak Nani. Mcm-mcm kita cerita, ye kak .. tu pun tak habis-habis lagi ceritanya. Hihi ... Tengs for the cookies Kak. Sedap sgt.

Lepas rumah Kak Nani, pergi pulak ke rumah Kekanda di  Kayangan. Tima Kaseh la Kanda dgn Teh O Panas, Air Kelapa Muda dan pisang goreng kanda. Buat susah-susah je. Hihi ..

Lepas rumah Kanda, pergi pulak ke rumah Bonda di Sungai Buloh. Pastu pegi pulak ke The Store, Sg. Buloh, masih ada yang perlu dibeli.

Seharianlah luangkan masa dengan org-org tersayang dalam hidup ni. Sampai rumah sudah malam dan penat. Tipu la kalo cakap tak penat .. kan kita manusia biasa? Tapi  tu lah .. bila kita buat sesuatu dengan ikhlas, rela dan redha .. penat tu pun kita tak rasa. Tu yg i boleh berblogging lagi ni. Hihi ..

OK .. Got to go. Nak packing ni. Esok kita dah nak bergerak ke Selatan pulak. Mudah-mudahan perjalanan kami esok diberkati. Amin.

Buat yang membaca entry ini .. Have a good long holiday frensss.










12 comments:

Mama Zharfan said...

penat tp happy :)
ada kak chik sebut watak abah aiman dlm entry ni..sbb me kan new follower--me selalu tertanya2 watak abah aiman tu..sbb kak chik jrg sebut :)

Woofer Storm said...

waaaa seharian berjln ni mesti best ni kan??heeee mkan pun lazat je nmpak..hehee

ferra ferro said...

sedapnyeee baby crab !!! da lama x makan .. sedih ='(

b a m b a m ' s said...

sedapnya makan..huuuu~! kedai mana tuh...

diana said...

tengok pun dah tau sedap..
oo..keluar dengan bodyguard ye?/:)

kakchik..
kita dah email kan alamat..
semalam..
tak dapat ke?/
nanti kita try hantar lagi..

Syima Emi said...

happy holiday kak chik.

happy holiday to all...

kakyon said...

sedih tau..bodyguard akak dah nak pencen..hehe

c u on friday yaa..:D

nazirulhazwan~ said...

gambar makanan membuatkan saye tak senang duduk.haha

toyolkiut said...

senyuman bodyguard sebijik cam kakchik jugak..
misteri tu..
hehe..
seronoknya sehari jalan2 tu..
slmt bcuti..

Ct Arina said...

since keje kat jb ni da lame rina x g 1U.. rindunye! >_<

alinac lover said...

ala sedap la cndol..nyum2~

Maria James said...

bile KC g??? la, mia pun ada g gak. hahahaha...shopping sket. tapi x ramai sgt org la, bab CNY kan.. hehehehehe