Betulkah 'diet' kita selama ini?

Wednesday, February 23, 2011

Pakar kata :-
Berpeluh banyak masa senaman tu belum tentu pecah lemak. Itu cuma buang lebihan air dan toksin dalam badan je.

Pakar kata :-
Lemak terletak beberapa lapis dari bawah kulit. So how are u sure that u have achieved the target to burn that fat and calories walhal dah termengah-mengah berexercise?

Pakar kata :-
Walaupun berjaya turunkan berat badan, tapi barangkali cuma daging kita yg mengecut bukan pembakaran lemak yang terjadi sebab kita bersenam ikut cara kita yang kita rasa betul tapi sebenarnya belum tentu betul.

So, berat badan memang dah turun tapi dari sudut kesihatan masih belum tip top lagi sebab hanya proses pengecutan daging sahaja yang telah berlaku tapi lemak tetap tepu dalam badan. Mana taknya, lemak terletak beberapa lapis bawah badan pastu yang berpeluh beria-ia tu rupa-rupanya lebihan air je, bukan proses pembakaran lemak. Aduhai ..

Sungguh la berguna ilmu yang aku dapat hari Ahad tu. Thanks to Mr. David. The Korean guy yang telah memberi sedikit ilmu dan pengetahuan yang sangat-sangat berguna. No matter la kadang-kadang kita tengok org yang berjaya turunkan berat badan ni macam kecut je, kan. Rupa2nya 'method' tak betul. Alahai .. banyak nya nak kena belajar. Tak pe .. Tuntut lah ilmu walau hingga ke negeri Cina. Wah .. jauh tu!! Haha ..


You Might Also Like

13 comments

Follow by Email

Like My Facebook

https://www.facebook.com/norzaila.ismail