Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hari yg ditunggu-tunggu ~ Kenduri besar di rmh kami.

Rasanya tak perlu lagilah kita berkata-kata atau bermukadimah panjang lebar. Layan gambar cukup sudah. Hihi ...

Sebelum tgk yg lain-lain,tgk dulu the Wedding Planner ye ~ Mama kita.

Khemah cenderahati buat tetamu ~ Kak Ngah setia menemani abah dan mama
disini dari mula sampai habis kenduri. Sayang la kakak ipar aku ni. Hihi ..

Part of Saudara mara dari Kelantan. Yessszzz .. We are Kelantanese.

Yang ditunggu-tunggu dah tiba.

Toll gate girls. Pengantin lelaki kena lalu kitorg dulu tau. Hahaha ..

Apa-apa hal pun, bayo tol kat adik lelaki pengantin dulu.

Kubu kuat pengantin ~ Kak Yang dan Kak Su kpd pengantin. 
Ada berani?? Hihi ..

Akhirnya .. bergandingan berdua ke singgahsana

Impian bersanding ber2 di singgahsana akhirnya menjadi kenyataan. 
Selamat Datang Adik baru ke keluarga kami yg meriah, riuh, kecoh dan happening.

Sambil bersanding, dihiburkan dengan persembahan kompang berirama

Pastu Tarian zapin lak. Cantek la Kurung Johor diaorg. Dgr khabar diaorg ni 
penari-penari zapin peringkat kebangsaan bawah 18 tahun. Wah .. hebat!!

Comel-comel belaka ~ Masa umur kita camni kita comot u. Haha ..

Pastu diaorg pun makan.  So jeles sbb tak dpt duduk sebelah. Haha .. mengada kita, kan.

Pastu diaorg potong kek pulak. Kek pun 'pepel  kaler u'

Kawan kita ~ Kak Nora dtg dgn rombongannya. Mekaceh kak ~ Ailebiu lah. Hihi..

Assistant kita kat opis yg juga adalah kwn baik kita ~ Kak Senah n family pun ada.
Terharu la ai u. Hihi ..

Adikku Az dengan 'bakal'nya. Taun depan ke Az??

Our big hepi family. Bkn senang weih nk ambek gmbr ramai2 camni.

Raja dan Ratu sehari bersama Bonda dan dayang-dayangnya.
Sedondon ooo .. Habis 2 roll kat Euro Moda kita borong. Haha ..

Nak gak letak gambar Ayah Ngah yg telah mengupload video perkahwinan ini di YouTube.
Millions of thanksss Ayah Ngah.

All in .. all in .. we had a blast during Kak Ee's wedding. Sungguh meriah sampai ramai yang bertanya 'Sape punya idea buat camni?' Sapa lagi kalau bukan 'Mama kita ~ The wedding planner'. Bak kata mama .. sangat berbaloi semua penat lelah merancang, turun ke KL, Nilai, Melaka mensopink barang-barang keperluan. Cuaca juga sangat baik, tetamu tak putus-putus datang, saudara mara belah abah dari Kelantan tak ada yang tak datang. Alhamdulillah .. Majlis diberkati dan berlangsung seperti yang dirancang.



20 comments:

My Little Diary said...

salam,

tema pepel u.... happening gitu...
'semoga penganting kekal bahagia hingga ke hujung nyawa'

p/s: miss u laaa... :D

azila said...

salam..
Alhamdulillah..selesai sudah kenduri adik k.chik.selamat pengantin baru dan semoga berbahagia selama2nya....bila turn kat kelantan lak k.chik?

nazirulhazwan~ said...

arghh!!tertekan tgk gmbr orang kawen, bile la den nak kawen ni.haih

Ati Masrif said...

seronok dapat berkumpul ramai2
bila kenduri kahwin ni

mama ella pun nampak muda lagi..awet muda gitu

Ujang9897 said...

bestnya ada tarian zapin..

naz gay takleh kawin

makdara TERdiva said...

wow! happening majlis ni..siap ade tarian zapin tuh!

sori sgt2 KC sbb tak dapat hadir..sob..sob..

sarah-najwan said...

happening nya majlis tu..
nmpk muda je mak kakchik kan..hehe..awet mude tu..kene blaja..ehehe

azzey said...

saya yg tak de kat majlis tu pon dpt rasa kemeriahannya tgk gbr2 ni....:)

Amy Syaquena said...

wah meriahnya siap ada tari menari lagi..tapi yang pastinya amy suka purple tue..

munna said...

patutlah kak chik menawan... mama kak chik pun cantik .... macam zaman2 dulu lah pulak ada penari2 bagai.. happenning betul majlis adik kak chik

toyolkiut said...

wah..
meriah gitu..
best..

diana said...

cantik la baju tuan umah/..

Mama Zharfan said...

beshnya pakai bj sedondon pupel ;) so sweet ;)

kakchik@ella said...

@rima, many2 thnks for the wish. ela pun minat pepel gak. suwit je, kan.

kakchik@ella said...

@azila, kt kelantan 12/3. Jom join kitorg.

kakchik@ella said...

@naz, kalo kawin jgn lupa jemput KC tau.

@Ujangvespa, bln 5 ni buat la zapin tu. haha ..

@Ati, brkumpul rmai2 mmg best!!

tiefazatie said...

wah!cantik2!pepel gitu..=)

Mat Gebu said...

salam kak chik...meriahnyaaa ada zapinnn....betul2 johor nihh..

AngahSayang2314 said...

itu lah org kata adat kan kak...tak lapuk dik zaman..masih ada lagi seronok jer tengokkkk

N@di@ said...

wahhh gile2 best tgk nih ishhh rugi xpergi hehehehe