Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Mak Kata ~ Bhg 2

Masih ingat entry ini? Saat aku menyampaikan amanat kepada anakku di alam maya? Mudah-mudahan bisa dijadikan pedoman dan panduan di saat aku tidak bisa berkata-kata lagi*itu pun kalo ko baca, Aiman*hihi ..


Ni ada extra kata-kata buat anakanda ~ Jgn cerewet. Makan aje apa yg dah disediakan utk kita. Cerewet kdg kala tidak akan membawa kita ke mana-mana, anakku. Merugikan lagi ada. Hihi ..

From mama with love ~ 
Udang goreng kunyit dan Ayam masak kicap buat santapan anakanda tatkala pulang dari sekolah nanti.

23 comments:

eelobor said...

dua2 peberet saya tuh. kalau balik kampung mesti bonda buatkan ayam masak kicap halia....antara peberet gak dari kecik.

pengalaman duduk di asrama membuatkan saya tidak begitu cerewet bab makanan nie. kerana menggunakan istilah jika terlalu memilih kita akan lapar. akhirnya sampai sekarang semua jenis makanan saya sapu. hihihi

mizzkechique said...

nyummy...dan tetibe perut terasa lapar tgk hidangan tu...my feberet...

Shahazrin said...

kekanda.... adinda join boleh tak nie????

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yummy..yummy...sedapnya sis...

Ujang9897 said...

nak jadi anak mama leh..=)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sodap ni...

Aku Ibu Muda said...

balik ni nak goreng udang kunyit gak la...hihiii

sarah-najwan said...

alahai..inilah tanda kasih ibu terhadap anak..untung aiman..

AngahSayang2314 said...

ya allah sedappppnyerrrrrr tak pikie apa pun nie nak makan jer nieee

azzey said...

Terliur le plak kak oiii...:)

theblabber. said...

masuk blog ni terus lapar. makanan semua sedap2!!

kakchik@ella said...

@eelobor, 1st .. profile pic sgt kiut. 2nd, bagus2. harap2 aiman nnt camtu.

kakchik@ella said...

@mizzkechique, jom makan. hihi ..

kakchik@ella said...

@Shahazrin, kalau si empunya makanan bernama aiman berkata ya, maka tiadalah halangannya. hihi ..

kakchik@ella said...

@Purplelicious-eida, jom makan. hihi

kakchik@ella said...

@Ujang9897, mama ok je kalau aiman ckp "Aiman tak kesah ... " hihi ..

kakchik@ella said...

@Ladyzul, mmmm .. yummy. hihi ..

kakchik@ella said...

@AIM~deejaywani, haha .. dia sdh dpt idea. hihi ..

kakchik@ella said...

@sarahnajwan, demi ksih syg dn cinta .. saya rela. wah!! romantisnya aku. huhu ..

kakchik@ella said...

@Angahsyg, mai la makan dik. hihi ..

kakchik@ella said...

@azzey, apa lagi? jom bedal. haha ..

kakchik@ella said...

@theblabber, masakan perempuan cantek pun mesti best, kan.

diana said...

ha..
ingat tu aiman..
bersyukur dengan apa yang ada..
udang hari2 pun ok jugak..
mai sepinggan!!
hahha