Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kalau tak tau apa-apa .. lebih baik diam je



Kalau tak tau apa-apa .. lebih baik diam je. Bila tersalah cakap*eh .. zmn skrg ni tak payah cakap-cakap, main tulis je la. .. Hihi* Kan dah melaga-lagakan org tanpa kita sedari? Tak baik tau ... Tuhan tak sayang kita nanti. Sayang persahabatan yang dibina bertahun-tahun .. tercalar sana sini disebabkan org ke 3. 


Pihak lagi satu pulak .. fikirlah dulu .. jgn telan semua kata-kata. Bukankah kita dah cukup matang dan punya akal serta fikiran utk berfikir? Org boleh kata apa saja tapi yang menilainya kita. Kita yg kenal kita. Bkn mereka, mereka dan mereka. Kenangkan balik .. muhasabah balik. Kalaulah benar spt di kata org .. kenapa baru skrg? Kenapa tidak dari dulu? That's y i always remind myself ~ Jadilah manusia yg berpendirian. Jgn jadi lalang yg senang ditiup ke sana sini atau senang terikut-ikut apa org lain buat.


Pihak ke 3 pulak, kalau tak tau apa-apa .. jgn curah api. Sibuk sgt nak 'enterframe' lupa nak tgk diri sendiri. Tak sedar terlaga-lagakan org. Kelakar kan dunia ni. Mcm-mcm ada. Tak pe lah .. itu nikmat Tuhan pada kita yg tak kita sedari. Tiap dugaan mematangkan dan ada pengajarannya.


This is colours of life. Boleh terjadi pada sapa-sapa je. Kalau jadi mangsa keadaan mcm di atas, kita ingat satu je eh ~ Tuhan ada. Mudah-mudahan Tuhan tunjukkan dia jalan yg benar, tidak butakan hatinya. Amin.















22 comments:

echah mashuri said...

sokong entri kakchik :)

toyolkiut said...

kisah apa ni kakchik..
kt tmpt keje ke..
atau blogging..

Myra Jay said...

Betul tu, yg penting hati dan niat kita.. jgn laga2 orang jgn cari pasal dan ingat jangan.. :)

Mama Zharfan said...

can't agree more :)

Ujang9897 said...

terbaik...senang jgn cepat dgr pengaruh org...

kak cik marah ker nie..hehe

Ayuni said...

kdg2 berdiam diri lg baik dr bersuara...

diana said...

kita paling benci dengan pihak ke 3..
blagak nak jadi hero..
padahal bikin situasi jadi tambah panas..
silap2 pihak ke 3 yang kena belasah..
kat blog kita ada la sorang budak sekolah belagak nak jadi hero..
benci!!

Ati Masrif said...

kisah terjadi di mana tu..

nape org2 gini suka buat mcm tu yek..

kakchik@ella said...

@echah mahsuri .. tq jah. rindu jah la. hihi ..

kakchik@ella said...

@TK, cite lama ni. saje ltak kat sini mana la tau kot bisa djadikan panduan bersama ~ jgn suka laga2kan org. pihak pertama pulak pk btl2, jgn mudah dgr ckp org. hihi ..

kakchik@ella said...

@Myra Jay, u re rite.

@MamaZharfan .. thnks.

kakchik@ella said...

@UjangVespa, mana de marah. KC tegur dgn berhemah ni. hihi ..

kakchik@ella said...

@Ayuni, btl tu.

kakchik@ella said...

@Diana, i hate 3rd party too. konon nk jd hero tk sedar memburukkn keadaan.

kakchik@ella said...

@Ati, my true story. nk share dgn readers. jgn la kita jd pihak ke 3 ye. merosakkan hubungan org je. mudah2an kita sntiasa d jln yg benar. Amin.

ferra ferro said...

ape faedah laga-laga kan org ? busuk hati ni !

AngahSayang2314 said...

kenapa nie kak chik?????

kakchik@ella said...

@ferra ferro, entah la dik. smpai skrg KC tk phm apa motif? Konon nk jd hero la tu ..

kakchik@ella said...

@Angahsayang, salah satu dugaan dlm kehidupan ngah. tak pe .. biar org kata kita .. kita diam je. Kan Tuhan ada? hihi ..

azzey said...

Pihak ke-3 yg sker menyimbah api tu yg paling jahat skali kan kak..dush2 dgn dia. padan muka! hu3....

alinac lover said...

brown lain akak order hari tu..

yg promosi tu wajib beli pink..kalo nak beli brown pon kena beli pink jga :)

::Budak Degil:: said...

tp sy jenis xboleh diam..huhu