'Body maintenance' di Dewi Ayu Spa

Sunday, February 27, 2011

Bertemankan kesayanganku Aishah yg cantek, jelita dan bergaya, ringan steering kereta ku halakan ke Dewi Ayu Spa di Plaza Damas, Sri Hartamas pagi Ahad. 

Dewi Ayu Spa (formerly known as Dewi Sri Spa), located at Plaza Damas, Sri Hartamas, milik 100% Bumiputera. Sungguh terpesona dengan suasana spa ni dan etika kerja yang dimiliki oleh pekerja-pekerjanya. Jangan tak tau, walaupun milik Bumiputera, spa ni mendapat sokongan padu dari golongan yang bukan Bumiputera juga sebab servis nya sangat 'tip top'.

One of my kesayangan, my sister Aisyah yg cantek, kurus, tinggi dan bergaya.
Kulit dia 'tanned'  sebab baru balik dari main golf seminggu di Kuching.
Dia pilih 'Spa treatment' - Lulur, berendam dalam bath tub, lotion.
She really enjoy the treatment ~ hilang semua tekanan bila berpeluang memanjakan diri seperti ini.

The menu ~ From head to toe. Semua ada
Pilih sahaja mana yang korang suka. Ada A La Carte, Ada Pakej.
Ada yg puluhan .. yang ratusan pun ada. Yang pastinya sangat berbaloi.
Di sini kita boleh mandi bunga atau mandi susu atau dapatkan rawatan lain tak sampai RM100 dengan layanan bertaraf 5 bintang. Murah, kan. Sebab tu aku kata 'sangat berbaloi'.

The salun interior is very nice. Suasana di dalam spa sangat tenang dan mendamaikan.
Rasa tak nak balik. Hihi ..

Ginger Tea after treatment. Sedap sangat ~ Manis-manis pedas.

Muka fresh tanpa bedak lepas buat Minilifting facial. Best gila sampai aku tertidur.
Untuk wanita selepas 30an, i highly recommended this treatment. Jaga muka beb. Hihi ..

Kadang-kadang aku heran, kenapa ada perempuan yang terlalu berkira untuk diri sendiri? Diaorg tak kesah duit ke lain tapi rasa rugi dan sayang keluarkan duit untuk 'maintain' diri sendiri. Kalau betul-betul tak mampu lain lah ceritanya. Sebagai isteri, ibu dan wanita berkerjaya, apa la salahnya sesekali memanjakan diri? Kita lah mak, kita lah isteri, kita lah juga tulang belakang buat keluarga kita. Kita kena sehat, kuat dan cantek di mata mereka-mereka. Tak mengapalah kalau buruk di mata org lain, asalkan cantek di mata family sudah memadai, kan. 

I started menjaga dan membelai diri before i reach 30. Masa tu En. Bodigad kecik lagi. Exercise, pergi spa, eat healthy food .. all has become part of my life. Nak tau kenapa? Because i love myself very much. I believe, Tuhan jadikan tiap insan itu sempurna. Maka wajiblah kita jaga setiap anugerah Nya. Alahai, teringat kenangan pergi Dewi Sri Spa di Jakarta tahun lepas. Kat sana lagi murah beb. Eh .. rasa nak terbang sekarang jugak la. Hihi ..

Hey, i wanna go again to this spa this March. Ada sapa-sapa nak ikut? Jom .. jom. Hihi ..



You Might Also Like

21 comments

Follow by Email

Like My Facebook

https://www.facebook.com/norzaila.ismail