Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Tiada kata secantik bahasa

From my FB status yesterday :
Tiada kata secantik bahasa. Tegurlah dengan berhemah bukan laser. Kita akan lebih dihormati jika berbudi bahasa. Tak salahkan .. walaupun dgn org bawah ..
14 hours ago ·  ·  · 


Walau tak kena pada diri sendiri, tetap hairan dgn ragam dan karenah manusia. Kalau pun nak tegur .. apa salahnya dgn berhemah? I dont think yg ditegur itu pekak atau tuli dan tak da maruah diri hingga kau perlu tinggikan suara di depan org ramai. Jatuh airmuka dia. Kesianlah.

Seriously, kuasa buatkan manusia bongkak dan tinggi diri, kan. Walau bukan aku yg kena, tapi aku blh rasa perasaan dia. Hmmmm .. Jgn la aku bongkak atau meninggi diri seperti itu. May God keep me at the right track always. Amin.

10 comments:

Ujang9897 said...

erk....sy tak bongkak..doa2

Maria James said...

ya moga kita tak tergolong dalam golongan yang sombong2 tuh, hahaha..
:)

kc, mia last weekend jalan2 tau.
yg kc tak jadi g 1u tu. :)

Miss Nurul said...

betul tu.. pangkat or jawatan bukan penghalang utk mengeratkan ukhwah..

salam ziarah.. sy follow yer.. (",)

sarah-najwan said...

betul...lagipun jika ditegur elok2 lagilah org bole terima

jika ditegur dgn kasar..bukan shj org semakin sentap..malah jadi semakin xbuat keje sb geram..

budi bahasa budaya kita...

azzey said...

Mudah2an kita x jadi mcm org yg menegur tu ye kak...

nazirulhazwan~ said...

ni la masalahnyer bile yang menegur tu bajet bagus, haih
sy paling tak suke org men tegur membuta tuli ni, derm

toyolkiut said...

betul tu..
usah malukan orang..
kelak terkena diri sendiri jg..

Aku Ibu Muda said...

opismate wani lagi best k'chik... dia gi tengking designer kitorang yang OKU (pekak), langsung xde adab nak menegur. giler! yang tukang dengarnya kitorang yang x pekak ni la :(

Ct Arina said...

ramai org mcm tu. terutamanye bos. ish2.

diana said...

tengkin depan orang??
oh..
orang gitu tak patut dihormati..