Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

2Hari/1Malam bersama si Cantek

People travel here and there. People go for holiday. Me too. At the same time sentiasa ingatkan diri ~ Berpada-pada jangan over, because it will never end. Sebaik-baik manusia ialah manusia yg boleh mengawal nafsu dan diri. Bak kata my uncle yg kaya raya ~ Kesedaran dan kesederhanaan adalah kemuliaan.


As times goes by, fikiran makin matang. Byk dah perubahan dlm diri aku ni. That's y in one of my entry aku penah mention suka berkwn dgn org yg lebih tua. Bila dengan mereka, i feel safe, i feel comfort, i feel better. Diaorg selalu ingatkan aku tentang kehidupan, tentang  tahun-tahun mendatang, tentang benda-benda yg kdg-kdg org 'muda' mcm aku tak nampak atau tak terfikir. Chewah .. tetiba terasa diri muda. Hihi .. Pengalaman diaorg berharga beb. Nama pun diaorg lebih byk mkn garam dari kita, kan? Hihi ..

Aduhai .. sempat pulak bermuhasabah diri sebelum buat the real entry. Apa da ... Hihi .. Ok .. ok .. Jom back to the story. Where do u go during CNY long holiday? Aku balik kg, adik aku kawin. But a night before, aku gi tempat yang cantek ni dan bersama temanku yang Cantek.

Cantek kan korang tempat ni?

Deretan rumah-rumah tradisional Melayu

Inilah Si Cantek yg ku war-warkan tadi ~ Kulit putih kemerahan, 
kurus tinggi walau anak dah 3.

Dan ahli keluarganya
Nmpak tak banglo tgh buat tu?  Milik kwn baik aku
Best la ada banglo tepi pantai. Darling, sok2 jgn lupa jemput i tau. Hihi ..

Malamnya kita dinner seafood kat sini

Mmmmm .. 'Bakal Mangsa kami?' Hihi ..


Si Cantek sedang memilih ~ 2 ekor sotong goreng tepung cukup utk santapan 7 org!!
Besar kan sotong-sotong tu?

Si tak cantek mahu mencuba Ikan Banyan.
Kecik camni dah RM40 beb. Sebab 'dia enviroment friendly'*ku ihat hijau* kot??

Sgt besar sampai boleh buat 2 jenis masakan. Masak apa?? Tunggu ... Hehe ..

Seronoknya bila dapat makan berjemaah bersama kesayangan.

Akhirnya bersembang di Chalet sampai mata dah tak larat dan mohon simpati utk berehat. Hihi ..


Where did we go? Tak nak bagitau lah. Rahsia. Hihi .. Yg pastinya aku hepi meluangkan masa di tempat yang cantek, bertemankan Si Cantek berserta makanan dan suasana yg sgt molek.

32 comments:

Ujang9897 said...

sbb tue sy suka kawan dgn kakcik..sbb kakcik tua..hahahah

jahat tak mulut..(gurau2)

ala abis si cantik kakakku bernama kakchik nie pun sama jer..tak mcm org tua..

suke betul jln2 ek..2/5/11 jln2 ke bandar baru bangi k..hihi

amiYo said...

sotong tu memang sedap kan..?? -.-

Lagenda said...

huaaaaaa..kenapa la kakchik ni menggegarkan napsu makan ku ini???

jgn gitu kakchik..kakchik pun cantik apa??

Si manis tu adik kakchik kan? So, kakak cantik, adik pun cantik..

mak jer yg x syantek! huhuhu

AngahSayang2314 said...

wahh cantik la... nie kat melaka ke kuala sg.baru kan????

sarah-najwan said...

waaa...menawan bangat tempt tu kakchik..share la kat mana wey..hehe

mkn ikan besar2 msti msk swit sawar atau 3 rasa..atau bakar petai..fuhh sodap..saya tgh mkn megi je kat blog saya loni..ehhe

Melati Qistyna's Mummy said...

kakchik

1) cantikkkkkk nyer laman dia, boleh golek2 nyanyi lg kuch2 hota hei...muahaha
2) mmg cntk kulit dia, kemerahan gitu...alaaa kc pun ape kurangnya.... :)
3) p melaka ek?
4) ikan yg kc pegang tu seram nyer... besau :P

dah tu jer....heheheh

puanbee said...

best nyer ada rumah tepi pantai jemput bee jugak la..haa

kak chik senyum mcm fauziah latif lah ! cute

cik panadol said...

kak mane tu kak cik?

tempat tu sangat2 santek.....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya sis...memang sangat enjoy swimming pool nampak laut...bestnya sis....

E.d.Y said...

wah..ikan2 tu nampak segar..best tu bua ikan bakar

FaraCuna said...

rumah kg tu chantek...tenang je nampak :)

kakchik@ella said...

@Ujang Vespa, bak mai alamat, tk kang KC sesat dik. Bangi KC buta kwsn!! haha ..

kakchik@ella said...

@amiYo, sumpah sedap dik. hihi ..

kakchik@ella said...

@Lagenda, lawo apa mak .. sapa ckp tak cantek?? meh sini KC tlg babab. hihi ..

kakchik@ella said...

@AngahSyg, kt linggi la dik.

kakchik@ella said...

@sarah-najwan, tunggu kmunculan full n3 abt that place eh.

tekaan ikan tu hampir sgt tepat. bijka .. bijak .. mentang2lah cikgu. hihi ..

kakchik@ella said...

@MelatiQistina ..
1) jom golek pakai sari sama2. hihi
2)dia cntek semulajadi, i cantek jadian. haha
3)yup. melaka
4)seram2 pun bila dmkn sodap. hihi

alinac lover said...

ala suka nya aktiviti makan2 mcm tu hehee

kakchik@ella said...

@puan bee, pestime org ckp mcm pojiah latep. hihi ..

kakchik@ella said...

@panadol, blkg rmh curly. hihi .. Kola linggi la dik.

kakchik@ella said...

@Purplelicious, terapi terbaik la eida. bdn segar, minda pun tenang. hihi

kakchik@ella said...

@edy, 200% fresh beb! serius sedap.

kakchik@ella said...

@FaraChuna, mlm sejuk sgt dik. hihi

kakchik@ella said...

@alinac, kalo ke utara blh la join ye ..

ferra ferro said...

makan besar ! kak chik oh kak chik , sape cakap kak chik x cantek ?? cantek lah ! =D

Woofer Storm said...

slm sis..

sdp ikan tu kalau masak tiga rasa,nyumm3

azzey said...

bestnya mkn ikan yg fresh2 lagi....dua2 pon cantik kc..:)

makdara TERdiva said...

bestnye rumah tepi pantai..hari2 mandi air laut..jimat bil air kat umah..haha!

toyolkiut said...

bahagia dan gmbira..
wah.. mkn2 pun best..

Ct Arina said...

rumah2 melayu tu homestay ke kakchik? yezza, kwn kakchik tu siyes cantik. s pretty s u sis ~_^

Ogy said...

memang cantik dan mendamaikan tempat tu...mcm homestay je....

logorithm said...

Ikan Banyan tuh colourful macam burung kakaktua! Tapi selalunya ikan yang colourful nih tak leh makan, kan?