Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

A day out with my darlingssssss.

Ingat lagi entry ini dan ini? Kalo ikutkan 2 entry tu, plan asal Sabtu ke kenduri kawin, Ahad bersopink di 1U. Tapi realitinya terbalik u. Sebab kenduri kawin tu sbnrnya ari Ahad. Aduhai .. sib baik perginya hari tu berkonvoi, kalo bersendirian, harus malu aku. Haha .. So, hari Sabtu, aku ke 1U ditemani adikku Si Aishah, suaminya si Benno dan bodyguard ku si Aiman. Abah aiman tak da dlm senarai sbb dia masih outstation. Hihi ..

Aiman managed to snap Aishah's photo while she was talking.
Wah .. dia da mula pakai SKIIKuat betul aura aku ye. Hihi ..
Besor paperbeg? Mesti byk beli eh?? Eh .. muscle dia pun besor gak tu
Adik aku body builder ok .. Minah Gym .. angkat besi. Hihi ..

Aiman managed to snapped us too. 
Hey  .. Aiman dah boleh jadi paparazzi lah.
Bahaya nih. Hihi ..

After shop and makan, i decided to go for a spa.
Aisyah chose head massage, so dia gi hair salun. Pegi la kau. Haha ..
Kaki direndam dgn air bunga 7 warna dan disental dgn coffee srub. 
I chose Thai Massage + Face Massage. Best gila beb. 
'Heavennnnn la sgt rasanya'. Hihi ..

Pastu kita minum De-Tox tea

The treatment room.
Kena baring di sini. Dat's y kena scrub kaki dulu.
Staff salun ni punya etika kerja yg sgt tinggi, cakap dgn kita pun bisik2
takmo mengganggu privacy customer lain. Bagus, kan.

Aiman's favorite counter ~ Famous Amos.
Sib baik ko slim mcm mama dn abah. 
If not .. ko tgk je lah choc chip yg femes tu. Haha ..

Bakery is my favorite place ~ tapau for dinner.

Terjumpa pulak dgn The Magic woman ~ Keciknya dunia. 
Walau beribu org dlm 1U tu, blh kita terserempak ye.
Kuat betul magnet antara kita, ye Jun. 
Sila abaikan wajah saya yg baru bangun tidor*terlena masa massage tadi*hihi ..

Ok gak 'Make over' sale kat 1U tu. Walaupun byk counter dah kosong cos they have packed and ready to move out, counter pepiyum dn kosmetik tetap menarik sbb dapat cash voucher RM10 every RM100 spend. Rugi la Aiman tolak offer aku nak belikan pepiyum Dunhill Desire utk dia. Mood aku baik aritu, aku siap offer nak belikan dia pepiyum Dunhill Desire .. dia tak nak pulak. Terkejut kot?? Tetiba mama nak belikan pepiyum mahal utk dia. Hihi ..

Apa-apa pun, kaunter SKII paling meriah. Dari pagi aku dtg sampai la nak balik, tak putus2 org. Org Msia kaya-kaya eh?? Alamak .. terkena diri sendiri*malu*Hihi ..


27 comments:

Ayuni said...

bestnye...

AiDa AzRyN said...

wah.. akak p spa ye... nak jugak p spa... huhu.. :P

munna said...

nasib baik ada bodyguard yg setia macam Aiman...

P/S : DAH BOLEH MASUK MACAM BIASA TAKDE DAH MALWARE2

azila said...

k.chik best ek spa tu?nanti kt p sama2 ek..

cik panadol said...

rajin betul kak chik pegi spa...rekomen satu spa yg best kak!

Melati Qistyna's Mummy said...

muahahaha..... boleh plak tersilap hr yer...hehehehe

p/s : kami dtg bc n3 kc yg tertunda tuh... adeh.... :P

Ujang9897 said...

pergh...!!! kak chik ni memang best ek...

Aku Ibu Muda said...

sejak kawen dah lama x gi wat facial..spa mmg x pernah merasa la :(

Nurul Jaliah said...

fuyyohhhh..bestnye..huhu..bile la sy mahu keje mcm nihh..ade duett mest boley buatt..doakan sy abis blaja cepat yekk..:D

diana said...

la..
awat la aiman baik sanagt??
hahah

cikmin said...

Sampai sekarang tak mampu nak pakai SK11 ni...uhuks.. :P psttt...cantik beg LV tu...

kakchik@ella said...

@Ayuni, mmg best dik. gerenti tak nyesal punya. hihi ..

kakchik@ella said...

@Aida, its gd u start frm nw. jaga dr skrg ye dik. smtara muda ni. hihi

kakchik@ella said...

@munna, btl tu. abah aiman sokmo bz. sib baik ada aiman yg setia menemani.

kakchik@ella said...

@azila, anytime dik. jst kol me.

kakchik@ella said...

@panadol, nak tau yg mana terbaik?? boleh. roger2 kc eh. hihi

kakchik@ella said...

@Melatiqistina, malunya ..hihi

kakchik@ella said...

@Ujang9897, Eleh .. ujang pn best gak apa. hihi ..

kakchik@ella said...

@AIM, wani slalu sibuk dgn keja, mesti byk kmpul RM tu. hihi ..

kakchik@ella said...

@NurulJaliah, moga cpat hbs study eh. blh keja, dpt duit .. at the same time jgn lupa org tua kita tau. syurga kita tu dik.

kakchik@ella said...

@diana, 'mood over baik' dtg kot? hihi

kakchik@ella said...

@cikmin, tk smestinya SKII. cap ayam pun tak pe, jnji sesuai.

psst .. LV cap ayam je tu. hihi ..

alinac lover said...

yong awal surrender..xmampu nak pakai skII

AngahSayang2314 said...

bestnyer kalau dapat terapi macam akak kan??? syok jer tengok.... tapi angah tak mampuuu hehehee

azzey said...

Np KC tak offer perfume kat saya je...hu3...

Aku Ibu Muda said...

kumpul RM utk penuhi keperluan asas dulu kak..bila dah lengkap semua, baru lah boleh fokus kehendak pula..hihii

::Budak Degil:: said...

oh aiman!..taste kite same!..huhu..apekan daye, akak senang gemuk bile makan famous amous tu..haha...