Sunday, February 27, 2011

'Body maintenance' di Dewi Ayu Spa

Bertemankan kesayanganku Aishah yg cantek, jelita dan bergaya, ringan steering kereta ku halakan ke Dewi Ayu Spa di Plaza Damas, Sri Hartamas pagi Ahad. 

Dewi Ayu Spa (formerly known as Dewi Sri Spa), located at Plaza Damas, Sri Hartamas, milik 100% Bumiputera. Sungguh terpesona dengan suasana spa ni dan etika kerja yang dimiliki oleh pekerja-pekerjanya. Jangan tak tau, walaupun milik Bumiputera, spa ni mendapat sokongan padu dari golongan yang bukan Bumiputera juga sebab servis nya sangat 'tip top'.

One of my kesayangan, my sister Aisyah yg cantek, kurus, tinggi dan bergaya.
Kulit dia 'tanned'  sebab baru balik dari main golf seminggu di Kuching.
Dia pilih 'Spa treatment' - Lulur, berendam dalam bath tub, lotion.
She really enjoy the treatment ~ hilang semua tekanan bila berpeluang memanjakan diri seperti ini.

The menu ~ From head to toe. Semua ada
Pilih sahaja mana yang korang suka. Ada A La Carte, Ada Pakej.
Ada yg puluhan .. yang ratusan pun ada. Yang pastinya sangat berbaloi.
Di sini kita boleh mandi bunga atau mandi susu atau dapatkan rawatan lain tak sampai RM100 dengan layanan bertaraf 5 bintang. Murah, kan. Sebab tu aku kata 'sangat berbaloi'.

The salun interior is very nice. Suasana di dalam spa sangat tenang dan mendamaikan.
Rasa tak nak balik. Hihi ..

Ginger Tea after treatment. Sedap sangat ~ Manis-manis pedas.

Muka fresh tanpa bedak lepas buat Minilifting facial. Best gila sampai aku tertidur.
Untuk wanita selepas 30an, i highly recommended this treatment. Jaga muka beb. Hihi ..

Kadang-kadang aku heran, kenapa ada perempuan yang terlalu berkira untuk diri sendiri? Diaorg tak kesah duit ke lain tapi rasa rugi dan sayang keluarkan duit untuk 'maintain' diri sendiri. Kalau betul-betul tak mampu lain lah ceritanya. Sebagai isteri, ibu dan wanita berkerjaya, apa la salahnya sesekali memanjakan diri? Kita lah mak, kita lah isteri, kita lah juga tulang belakang buat keluarga kita. Kita kena sehat, kuat dan cantek di mata mereka-mereka. Tak mengapalah kalau buruk di mata org lain, asalkan cantek di mata family sudah memadai, kan. 

I started menjaga dan membelai diri before i reach 30. Masa tu En. Bodigad kecik lagi. Exercise, pergi spa, eat healthy food .. all has become part of my life. Nak tau kenapa? Because i love myself very much. I believe, Tuhan jadikan tiap insan itu sempurna. Maka wajiblah kita jaga setiap anugerah Nya. Alahai, teringat kenangan pergi Dewi Sri Spa di Jakarta tahun lepas. Kat sana lagi murah beb. Eh .. rasa nak terbang sekarang jugak la. Hihi ..

Hey, i wanna go again to this spa this March. Ada sapa-sapa nak ikut? Jom .. jom. Hihi ..



21 comments:

Izan Ishak said...

wahhh...kakachik buat izan jeles ni. kalau lah dekat izan nak ikut kakchik jugak lah.... tapi...jauuuuhhh....

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

as salam kak cik....bestnya!!mmg klu br lps spa treatment mmg kulit cam halus sgt...lembut gitu...bestnya.dah lama atie xg....biasa klu g umah adik kt Ipoh,ajak dia g Spa camni....

Amy Syaquena said...

wah bestnya kak , jeles amy tau...nie yang buat amy terpanggil2 nak pergi spa nie..

Miza Yusof said...

bestnya kak chik :) tetiba rasa nak pergi spa pulak. hehe :)

makdara TERdiva said...

wah!wah!wah! terjeles i :)

nak pegi jugak!lah..

Daddy Ziyyad said...

murah tu kalau <100 per treatment..wanna suggest it to my wife

risa said...

bestnye kan...ada org massage body and face..memang heaven!!

Mama Zharfan said...

akak, me memang kaki spa!!
nanti kita pegi spa sama2 nak tak? tp lps april lah :)

me bam2 lah sekrg--nak kena ikut lifestyle mcm kc ni...envu tau tgk kc slim ;)

AngahSayang2314 said...

akak ku....gi sana ke???
bole2 bila nak makan apam tue???
kita jumpa angah bagi apam tue nak tak??? hehehee

diana said...

gambo adik kakchik tu tak jelas la.

selalu mengidam2 nak jadi tinggi..
heeeee..:p

MamaYatie said...

jeles la kak chik! lama benor tak ke gi facial..sejak jadik mak org..bukan tak nak gi, susah nak deret depa sekali..en.suami keja memanjang

alinac lover said...

wow~ best~

eqbalzack said...

nak ikuttttt...hehe

Aku Ibu Muda said...

Spa! Really need it, tambah2 lg tgh stress dgn keje skang ni kn. Job x settle2 pun lg :(

toyolkiut said...

TK kan..
kalau pegi tempat2 camtu..
suka kalau dapat urut2.. picit2..
lega sangat kan?
pastu berendam mandi susu..
fuh!!

azzey said...

Mmg tinggi lampai ye adik KC nih....tp KC pun cantik ape..:)

Ct Arina said...

x penah ag spa badan + muke. ehe^^

Piasara said...

"sblm kawin sllu pi spa..lps kawin dah takde masa lak..pelik..pelik..takde masa..atau alasan..?'

Peri PiA said...

mau cube ini tmpt ;D

Anis Finessetouch said...

hi ella.. thousand thanks from us (dewi ayu spa staff) for coming :). hope you and your sis enjoy the treatment.. thx for your support.:)

Anis Finessetouch said...

alhamdulillah.. terima kasih Ella and sis for coming to this spa :) akak as manager kt sini wanna say thank you for your support..:) hope to see u again..