Wednesday, April 27, 2011

Bukan makan Nasik Ayam

Pembaca blog kita mcm-mcm. Ada yg suka entry makan & makanan ... ada yg suka entry kecantikan .. ada yg suka tips kesihatan. Ada jugak sekadar suka dgr kita membebel. Comel kot gaya kita membebel?? Hihi .. perasan tak sudah!! Tapi sebenarnya .. tujuan kita menulis untuk dijadikan kenangan .. so tiap kejadian atau luah fikiran yang kita rasa nak share dengan 'readers' kita tulislah kat sini. Esok-esok bila kita dah tua boleh la anak cucu kita baca pastu diaorg ckp camni ..Ooooo .. camni rupanya 'granny ai' dulu. Hihi ..

Wahhhh .. Mukadimah entry ... haih!! Entah apa-apa 'mood' kita kali ni eh. Hihi. Oklah .. back to the 'main topic which is makan-makan'. Kali ni nama je kita makan kat Kedai Nasi Ayam .. tapi kita tak order pun Nasi Ayam tu. Kita pilih yang lain.

Tengah tunggu makanan sampai. Pucatnya muka kita, kan. Kita tak suka 'Lipstick merah menyala'. Kita rasa kan, kalo pakai kaler camtu .. mcm nak tarik perhatian dan goda orang je. Itu 'rasa' kita tapi kalo korang selesa dan suka, pe salahnya pakai warna camtu. Kita suka 'brown-brown' .. 'pale-pale'. Eh .. ni entry makanan ke entry make up ni?? Ya Rabbi Ella .. Ko ni memang sokmo merapu lah!! Ishhhh ..

Kita pilih Ladies Good Lunch ~ Penang Rojak dan Gado-Gado. Walaupun hidangan bersaiz (S), aduhai .. termengah-mengah kita nak habiskan. Len kali korang teman kita makan tau. Boleh share-share. Eh ... tetiba!! Hihi ..

Kita tukar air sebab kita tak suka 'Coke'. Tambah RM1 dah dpt Limau Asam Boi. Pastu kita order makanan tepi-tepi lagi*side order*hihi. Dengan tekak yang masih 'miang-miang' manja kerana selsema, kita teringin nak makan 'Dumpling soup' tu. Sudahnya kita bungkus je sebab kita dah 'overfull'. Hihi ..

Ni kawan kita punya. 'Hainanese Chicken Chop Set ~ served with rice, soup & beansprout'.  Dia pun tukar air gak. Dia ambek Soya bean with cincau. Mcm sedap je, kan. Len kali kita nak order camtu jugaklah. Jeles!! Hihi ..

36 comments:

cik bahulu oren said...

bila tngok menu rs sume nk mkn
tp da order mkn x abis pun kn kak
hehehee
tp klo adik air mesti abis
siap tlong abis kan air org lg ;p

forever love said...

HAHA.. SODAP...

Shiela Firdaus said...

ayarkkkk...lapar!!

mizzkechique said...

nmpk odap la gmbr2 tu.. grrr

Farah Shamsudin said...

Waahh.. nmpk sedap tu..

Ardini Humaira said...

KC.. suap dni sket :)

qemaishak said...

terliur kat air tuh sebab tgh haus ni hehe

Led said...

wahhh... sajian yg mmg jawdropping...

Peri PiA said...

nak rojak :D

efa said...

kakchik buat km lapar la aduss sungguh sedap ah

Bulan said...

heaven la kak chik leh mkn sedap2.ehee

sarah-najwan said...

yg ambo respek demo ni..
hidangan demo meme kelazz KCE..tabiklah..ehhehe

ambo ni daghat sket bab2 mkn hak kelaz tu ..huhuhuh

Syima Emi said...

dah 3 4 hari tak dtg jenguk kakchik.. hehehe.. tapi sekali dtg harus lah khatam entry2 yg tak terbaca tu.. hehe.. kakchik mmg rajin update.. syima suka sgt tengok pic makanan tu.. hihi.. nampak sedapppp.. lain kali kak chik bagi lah alamat tempat kakchik g terjah tu.. senang adik ni nak terjah gakkk..hihi..

Encik MamaT said...

hehe.. haritu kami makan berdua... pilih untuk set 3 orang kot.. depa tgk kami makan pon mcm terkejut.. kekeke

CahayaCintaIlahi said...

wah nymmmyy menyelerakan la ;)

munna said...

adoi..otomatik perut rasa lapar...nasib baik dah dekat nak lunch ni...

Aku Ibu Muda said...

KC..bila kita nak ngedate ni:) wani nk sms, tp cari2 number x jumpa pulak...huhuu

kalau hari Sabtu ni boleh ke? ptg... lam kol 3-4

sweet stalker said...

haha, atien pun tak suka pakai lipstick kaler merah,, suka yg kaler mcm akak pakai tu. brown lembut..yg pale2.. huu

sumpah terliur tengok makanan tu. dah lama tak makan kat chicken rice shop.. huu

KuNanGKuNanG said...

sdpnye...ni yg jeles thp gaban ni..he3

Alin Marlini said...

terliur air liur basi Kak Chik :)

alinac lover said...

best! nak jugak!!!

Ati Masrif said...

dumpling soup tu sedap tak ella?

nmpak ngancam :)

Qaseeh Tolia said...

Ala kak cik kita tak terliur sbb kita mmg tak makan gado-gado...

Gayahspears said...

terliur :)

eelobor said...

saya juga suka buat entri pasal makanan. tujuan untuk berkongsi jika ada pembaca lain2 tertarik dengan apa yang kita paparkan mereka boleh buat pilihan. jauh sekali niat nak menunjuk2 pasal2 makanan kan?

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

hmmm sedap....dumpling soup tu pun mengiurkan....

MamaYatie said...

sentiasa ada makanan2 best kat sini...suka2x

AngahSayang2314 said...

menu makan lagi ke??? sedapnyerrrrrr

Qaseh dalia adelia said...

SEDAPNYE SUP..DEMAM2 TERINGIN NAK MAKAN SUP

makdara TERdiva said...

saya kalau makan kat kepsi @ mcD, sokmo tukar ke air milo ais..sbb tak suka air gas tu.. :)

diana said...

kita selalu buat soya bean cincau..
buat sendiri..:p
rajin kan??
wakakakak

::Budak Degil:: said...

makan..makan..dan makan la kite ye kak..hancuss diet aku..huhuhuhu

Nor Suhaiza said...

air soya cincau nmpak sgt best..
hu3...
:)
happy blogging...

Ct Arina said...

kc yg sentiase jage makan ^_^

risa said...

mak aihhh...jeles nye nengok makanan2 tu..haishhhh
bila saye nak pindah KL??

alexa yussida said...

nom nom nom shedapppnye..oki nk g msk nsik aym la cmni !