Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Jom kita jadi cantek

Wahai perempuan-perempuan yang ku sayang .. sapa nak cantek?? Angkat keyboard sorang-sorang cepat. Hihihi .. 

Buat korang yang ingin cantek .. segalanya tak mustahil dah sekarang ni. Pe kata jom kita cantekkan diri di sini. 

Cantek tak aku?? Cakap cantek cepat !! Kalo tak .. tak nak kawan dah. Hahaha  .. Aduhai Ella .. kau pk kau Dato' Siti Nurhaliza atau Erra Fazira yang cun melecun itu kah??  Jangan nak perasan!! Hahaha ..

Fuiyo .. Kris Dayanti tengok mata aku nanges beb. Hihi .. Eh .. mana leh lawan Kris Dayanti .. dia punya eye lashes 7 layer, aku pakai se layer pun dah berat semacam nak angkat mata. Hihi ..

Entry ni sambungan dari entry conteng menconteng ari tu. Nanti-nanti kita cite lagi eh. Buat masa sekarang ni, internet line adalah sgt sengal, sgt lembab seperti kura-kura baru belajar bertatih. Hihihi ..

By the way, ada tak sapa-sapa yang boleh komen mekap muka saya tu?? Ok ke .. over ke  .. Ini bukan hasil kerja tangan saya ye ,, tapi hasil sentuhan tangan kawan saya. Tolong komen boleh???? Saya nak bagitau  kat dia, kalau positif .. mudah-mudahan bisa membuatkan dia lebih bermotivasi dan hepi. 





55 comments:

Peri PiA said...

perghhh,cun melecun kak chik :D

eelobor said...

tak terkata....terkedu sat. huhuhu

sunz said...

Chanteq la kakchik! Biler la nk dpt mekap camni kan?terhingin sgt..

Tina Othman said...

cantiknya..kris dayanti pun kalah hehehe

miya said...

wahh... siapakah wanita cun itu? nampak lain la kak, gojes!

Piasara said...

"pergh...cantik giler kc..bila la nak conteng2 cam ni.."

toyolkiut said...

wah kakchik..
kalah maya karin..
cun!

Syima Emi said...

waduh waduh kakakku... cantik cun meletup2... hehehehehe..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam

akak cik biasa bisa ni pun dah cantik ,berapa kali gua terbabas hampir nak mengurat...koi koi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

mata ngan blusher tu cantik sis...adik suker

::Budak Degil:: said...

mcm2 rupa jelmaan akak kan..ahahaha...aritu zarina zainuddin la..kak gee la..semalam artis mane pulak...huhuhu

diana said...

wah!!
tak pernah tengok kakchik mekap..
ni 1st time la..
selalunye tacap gitu2 je kan??
lawa la kakchik..
cam linda onn pun ada..
siyes!!

Bulan said...

cantik la KC.nmpk lg muda.eheee

Ellen said...

Cantiknya kak...serius ni..hehee

azzey said...

Foundation hape dia guna kc?..he3..

cantik!

nia said...

cantik kak x over huhuhu..suke suke

MamaYatie said...

perrghhh...kak chik...cun giler...cam artis dah ni ha...nak gi ABP ek?keke

Hot Mama said...

wow!...cantik la sis..semua nampak perfect kat mata mama...:)

NM02 said...

hi kakchik, salam kenal dari saya. singgah tinggal jejak ni.

syantteekkk la mata yu. ai loike. rozita cw tgk pun meleleh ayaq mata.. hahaha...

eh, kalu sudi, follow ai plak eh. makaceh

YAYA AZURA said...

feweet!! comel la...tengok cam nurul penyanyi tu pun ade...

Suara Kalbu said...

Phewitttttttttttttttttttttttttttttttttttttt....

Dari kerana mata, yang mempunyai kuasa, ooooo aku terguda, aku terguda ....

Santek lah kak chik. Serius cantik. Nak kawan akak tu make over ida gak la.. hihihi

Isteri Yang Comel said...

cantiknyer KC

Amy Syaquena said...

Akak asal amy lihat muka alkak ada iras2 linda onn erk..ke linda onn yang ada iras akak hehe..gurau je akak tetap mantop..cun melecun..

GreenAppleKu.com said...

Memang cantik. Totally make over. Berubah wajah ella dari tak cantik kepada super cantik. Haha..seblm ni pun ella cantik juga. Kwn ella tu tak nak buat tutorial ker? Sure dpt sambutan. Dia ada blog tak?

cik gold said...

cantik la kak..x dak sapa ka nak mekapkan saya lak???he3

ghost writer said...

aiseh..nasib baik dah kawen..(gatai!haha!)

kalau tanya lelaki kasar macam saya nih kak chik,mana lar tau sangat pasal mekap2 nih..tapi siyes dari mata seorang lelaki rasanya keterlaluan pada bahagian keliling mata yang dipenuhi dengan apa nama ek..yang macam manik2 halus tuh..berkilat-kilat tuh.n penggunaan contact lens tuh rasanya lebih sesuai dengan marble atau dark brown untuk kesesuaian dengan warna kening dan rambut...

keseluruhan masih sederhana...sori..bukankah kecantikan itu hak milik setiap wanita..bukan setiap insan ok..hi3

aqishah said...

cantiknya kak...

-telordibasuh- said...

waaaaa lawanyeeee KC hehee
telor tergode tau...nasib bukan ternode hahahaa

Mamaleesya said...

mata: shantek
Kening: kena tingkatkan teknik lg
hidung: shantek
Bibir: kene bg lipgloss lg
Pipi: shantek
Dagu: kene bagi shading lg

sekian komen mar...smg berguna utk kwn kak ella tu :)

Qaseh dalia adelia said...

patutlah artis cantek haha..
dari kerana mata yang menggoda jiwa ..cantek !

forever love said...

lawa... huhu... dah jadi galak dah mata tue.. hihi...

Innanie | Ariffin said...

KC MEMANG DAH CANTIK!!! bila mekap... LAGILAH CANTIK!!! Untung aiman dapat mama cantik!!! =)

YanaMIB said...

cantik la kakchik mekap tu..serius..tak tipu punya! mmg taste sy nih..sbb x tebal sgt..dlm gbr nmpk just nice...esp tang mata tu..auww~ ^_^

cik bahulu oren said...

akkkk...cntik sgt
nk pjm mata bley..hehe

Cikgu Nurin said...

Mak Aihhh...terkejut teman nengok..mabeles kak chik..mabeles...nampak seimbang,tak garang,tak soft sgt...mmg makan ati la KD nengok nih...hi hi hi...

echah mashuri said...

hamboiii..cun u olsss.hehhe...cantik2.kak chik!sori lame xdtg.skrg busy sikit.heeee.

risa said...

nak saye komen???? nak????
panjang ke pendek??? pendek ke panjang??? ekekeke
pendek neh "superb"
panjang neh "mabeles, kau memang cantik tertarik kau memang da bomb"
kan kan kan

Alin Marlini said...

Kak Chik nmpk lain sangatlah...cantik....comey..gorjes...
Kak Chik nak ty..kak cik pakai pencuci muka apa ek..Alin suker tgk muka kakchik yg licin tu..sangat jeles...

alinac lover said...

kak~ nice ah~ cun giler~ lain dr biasa~

mr.curly said...

wow!!!..cun maa..same la produk yg wa pakai skg..hikhik

Mama Kembar 3 said...

wahhh cantik nya kak chik!!! macam anak dara siott! jeles aii tau hehehe... dah laa perut flat jer... mmg still bergetah laa kak chik nih hehehe... aii bg 5 star ++ for the make up ;-)

kakyon said...

tuan badan dah memang cantek..mekup camne pun tetap cantik..;)

Bunga said...

mak oi kakchik.. cunnya.. jeleessss i...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

macam gerak khas usop selam ada sambung sambung... sempat singgah blog gua rindu la kak cik

azila said...

jom mekap2 lagi:)

Ct Arina said...

pehhhhh gile hottttt kc! tambah plak body anak dareeeeee jelesssss >_<

Aku Ibu Muda said...

wahhhhh...totally different!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

WOW!!!..kakcik memang cun la....memang boleh lwn kridayanti ni...

N@di@ said...

wahhh akak cun lorhhh
mata tuhh mang lawalah heheheh
awwww

efa fairuz said...

cun la kak chik! best nye bleh belajar mekap kat redglow

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

fewwitttttt! malatops!!!
ingat rozita che wan tadi.. :)

pasni mekapkan saya plak k!

Hanis Azla said...

nampak make-up tu natural.. alamak what is the correct words yer.. tp serius bertambah cantik kak.. thumbs up utk kawan akak tu..

Ati Masrif said...

percaya atau tidak

kita tak pernah merasa
pakai bulu mata palsu

masa kahwin dulu pun tak pakai

yaya said...

canteknye ! :)

Kak Eiza said...

woww mmg chantek le kc... jeles2