Bukan makan Nasik Ayam

Wednesday, April 27, 2011

Pembaca blog kita mcm-mcm. Ada yg suka entry makan & makanan ... ada yg suka entry kecantikan .. ada yg suka tips kesihatan. Ada jugak sekadar suka dgr kita membebel. Comel kot gaya kita membebel?? Hihi .. perasan tak sudah!! Tapi sebenarnya .. tujuan kita menulis untuk dijadikan kenangan .. so tiap kejadian atau luah fikiran yang kita rasa nak share dengan 'readers' kita tulislah kat sini. Esok-esok bila kita dah tua boleh la anak cucu kita baca pastu diaorg ckp camni ..Ooooo .. camni rupanya 'granny ai' dulu. Hihi ..

Wahhhh .. Mukadimah entry ... haih!! Entah apa-apa 'mood' kita kali ni eh. Hihi. Oklah .. back to the 'main topic which is makan-makan'. Kali ni nama je kita makan kat Kedai Nasi Ayam .. tapi kita tak order pun Nasi Ayam tu. Kita pilih yang lain.

Tengah tunggu makanan sampai. Pucatnya muka kita, kan. Kita tak suka 'Lipstick merah menyala'. Kita rasa kan, kalo pakai kaler camtu .. mcm nak tarik perhatian dan goda orang je. Itu 'rasa' kita tapi kalo korang selesa dan suka, pe salahnya pakai warna camtu. Kita suka 'brown-brown' .. 'pale-pale'. Eh .. ni entry makanan ke entry make up ni?? Ya Rabbi Ella .. Ko ni memang sokmo merapu lah!! Ishhhh ..

Kita pilih Ladies Good Lunch ~ Penang Rojak dan Gado-Gado. Walaupun hidangan bersaiz (S), aduhai .. termengah-mengah kita nak habiskan. Len kali korang teman kita makan tau. Boleh share-share. Eh ... tetiba!! Hihi ..

Kita tukar air sebab kita tak suka 'Coke'. Tambah RM1 dah dpt Limau Asam Boi. Pastu kita order makanan tepi-tepi lagi*side order*hihi. Dengan tekak yang masih 'miang-miang' manja kerana selsema, kita teringin nak makan 'Dumpling soup' tu. Sudahnya kita bungkus je sebab kita dah 'overfull'. Hihi ..

Ni kawan kita punya. 'Hainanese Chicken Chop Set ~ served with rice, soup & beansprout'.  Dia pun tukar air gak. Dia ambek Soya bean with cincau. Mcm sedap je, kan. Len kali kita nak order camtu jugaklah. Jeles!! Hihi ..

You Might Also Like

36 comments

Follow by Email

Like My Facebook

https://www.facebook.com/norzaila.ismail