Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Salad-salad kesukaan

Yeah .. kalo aritu aku buat entry tentang pencuci mulut yang sejuk dingin lagi menyejukkan, kali ni giliran entry himpunan salad yang aku suka pulak. Tak kira la salad melayu ke .. salad omputeh ke .. janji yg sedap dan disukai dan digemari. Hihi ..

Boleh jugak kalo nak panggil dia ni Salad Buah versi Melayu,, sebab kuah rojak ada belacan. Hihi ..

Sah ... sah  salad omputeh
Salad Omputeh gak. Yang dalam mangkuk tu tau .. bukan yg baju hitam tu. Hihi ..

Salad versi Melayu-Jawa. Percayalah .. kuah pecal cara Jawa adalah tersedap dan terbaik aku pernah makan .. nak pulak yang Makcik Jawa kat Pasar Malam Kg Paya Jaras tu jual. Hmmmm .. tetiba je rasa termengidam. Harus .. gi cari nanti. Hihi ...

Rojak Sotong @ Sotong kangkung pun boleh masuk kategori salad gak. 

Salad Thai - Som Tam @ Kerabu betik

Salad Thai lagi ~ Kerabu mangga

Sekian sahaja entry tentang koleksi-koleksi salad kesukaan dan kegemaran hati. Eh .. chicken salad kat Kenny Roger's pun "i like" tau. Hihi .. Dalam banyak-banyak tu .. korang suka yang mana satu eh?? Ce cite .. ce cite .. 


25 comments:

Isteri Yang Comel said...

kc suker mengiurkan ieb

Shiela Firdaus said...

sesuai untuk yang diet kannn :-))

Kancilbiru said...

oh semuanya menggiurkan belaka..

Peri PiA said...

subway!!!

ibu qaleesya said...

salad baju hitam lagi cute tau.. kikiki

luahfikiran said...

SALAM,
SALAD MEMANG BERKHASIAT DAN SEDAP PULAK. SALAD THAI TU BEST !

Qaseh dalia adelia said...

cedapnye somtam !

qemaishak said...

suka colek buah & kerabu mangga..sah2 selera kampung kan haha

alinac lover said...

pedih perut hehehhe~

nak semua!

cik bahulu oren said...

geram la kt akk ni
asal bkk blog je penoh gmbr mknn
hehehehehe

mummy_ayu said...

salam kenal...wah semua nampak best...ayu dulu selalu buat salad..mcm2 salad..dah memang keja...sekarang...dah pencen..

sahromnasrudin said...

pasti kenyang perut kan

Myra Jay said...

Alahai terliur plak nengok ha..hehee, dah le blom lunch lg nieh.. Semua salad di atas MJ suka..hehee

Piasara said...

"paling suka salad melayu yg paling atas tu...rojak buah...mmmmm,sedap2.."

Fakhrul1409 said...

alahai kakchik...huhu..hurmmmm..betol2 terliur la...nk jgk....

toyolkiut said...

paling best?
kerabu mangga la..
wow!!

::Budak Degil:: said...

ape2pun pecal tetap menjadi pujaan hatiku!!!...ahahaha

munna said...

som tam dan kerabu mangga feveret munna tu....

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

oh suka makan salad patut ler slim and slenderrrr... Mak Dara kalau makan ni lepas tu kena pekenan nasik jugakk.. haha

azzey said...

Sker yg atas skali tu....hu3....

Amy Syaquena said...

kak cik kejam seksa amy di sini..aduh terliurnya semua makanan tue terutama salad2 tue fav amy tu kak...

p/s: akak amy datang sini hari2 baca entri akak kecuali kalau amy betul2 sibuk..ke akak x perasan amy sebab amy dah tukar profile picture huhuhu~

Izan Ishak said...

izan suka pecal!!!

Mama Kembar 3 said...

mama vote rojak buah, sedapnyaaaa

Miza Yusof said...

sedapnyaaaaa. miza suka salad.

AngahSayang2314 said...

nak sikittttttt