Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Jom layan yg manis pulak ..

Rasanya kan, saya tergolong dalam kelompok spesis yang tak takut keluarkan duit untuk makan dan belanja orang makan. Duit banyak habis kat 'agenda makan-makan je'. Tak kesah la kan, asalkan hati gembira. Hihi ..
Strawberry cheese tart beli kat Jusco Desa Parkcity. Sweetie Cheese dari curly~ketua kepada Geng gebu gebas. Serius sedap Sweetie Cheese dia.  Ini kali ke 2  aku order .. kali ni 2 bijik terus. Sebijik sudah ku hantar ke rumah Blogger popular di pagi Sabtu yang lalu. Moist Chocolate Brownies dari Natt. 1st time order ~ tak menghampakan buat 'choc lover' mcm aku ni. Murah lak tu. Esok-esok boleh la order dgn Natt lagi. Amboi Ella .. kau pasal makan laju je ye. Hihi ..

41 comments:

munna said...

part makan mmg tak berkira sangat... takut suatu hari nanti di tarik nikmat untuk merasa makanan nanti.. naya

Farah Shamsudin said...

mak aii.. sedapnya.. tergugat ni.

Shiela Firdaus said...

nyum ! nyum!

YanaMIB said...

sy juga suka makan! nyum nyum~

sy baru update psl macaron..sis dh pernah try?? hehe sdp gak =)

eliyaezlinalias said...

herks! sugar attack!!!

forever love said...

sedap nya...

ardinihumaira said...

nak sket KC :)

risa said...

wow weee...saye pon suke cheese..
sampai satu hari tu kena ceramah ngan bos sebab dalam drawer banyak ceklat..hehehe padahal beli je, makan mana sempat:)

AngahSayang2314 said...

aduhhh sedapnyerrrrrrrr kc bak sikitttt

azzey said...

Terpikat dgn Sweetie Cheese tu

Lagenda said...

klu bab makan ni KC, mmg kita sejiwa la..bior abis ke makan dr simpan buat tukun..nak buat apa kan?

nurayunni said...

bestnye....:)

Ct Arina said...

kc buat rina tingin nk makan kek gak! huuu

MamaEma said...

ema tak boleh makan cheese.. kalau termakan konpem luah balik...

diana said...

saya tak suka manis kakchik..
takut nak telan..
heheh

qemaishak said...

Baru sempat tinggal jejak sini.. xpe kak, makan untuk hidup jgn hidup untuk makan sudah hehe

MamaYatie said...

nak masuk blog kc ni kena makan kenyang2 dulu..kalu dak..lagi lapor la...huuhuu...

saya tag kc
http://dis-mysimpleworld.blogspot.com/2011/04/one-lovely-blog-award-siapa-nak-kenal.html

Ati Masrif said...

org pemurah ni
lagi murah rezeki tau..

bila pula nak belanja kita
ati suka brownies ...yummi

perasan ah kita ni...heeee~

Peri PiA said...

saba je la :P

alinac lover said...

yong pon slalu habis duit ke makan.x suka org kedekut makanan hehehhe

mr.curly said...

kdg2 wa risau gak, betul ke lu nk beli cheese kek tu(dh 3x lu borong)..ataupun saje nk amik kesempatan nk bmanje2 dgn wa xencem tp cumel ni..hikhik

p/s: tq so much KC..hehe

Woofer Storm said...

tapi yang mnis2 tu kadang2 sedap gak kalau jrg2 layan..heheee

**lapar laa..hehee

kakchik@ella said...

@munna, yup. kc stuju.

@Farah, agak-agak kalo teringin mai la sini. hihi ..

@Shiela, yummy .. yummy ..

@YanaMIB, yeay kita geng.

@eliyaezlinas, haha .. arini gula menyerang!!

@forever love .. meh kc bagi sesuap. hihi ..

kakchik@ella said...

@risa, sama la kita. dua2 suka cheese.

kakchik@ella said...

@Angahsyg, meh sini kc suap.

kakchik@ella said...

@Azzey, sgt mnggoda, kan. order la dik, murah aje.

kakchik@ella said...

@Lagenda, btl tu mak. kc stuju!!

kakchik@ella said...

@ardinihumaira, nah sepotong. hihi

kakchik@ella said...

@nurrayuni, mmg best dik.

kakchik@ella said...

@Ctarina, gi kedai beli cepat. sian tekak tu dik. hihi ..

kakchik@ella said...

@MamaEma, cheese tinggi kalsium. since mamaEma tak leh mkn cheese, ambek benda lain utk gantikan cheese eh.

kakchik@ella said...

@diana, kc pedas, manis, masam, pedas sume bole aje. hihi ..

kakchik@ella said...

@qemaishak, hai qema. btl tu dik.

kakchik@ella said...

@MamaYatie, btl3. dtg dgn perut kenyang ye. thnks tag kc.

kakchik@ella said...

@Ati, teringinnnya nak jumpa geng-geng sama spesis ni. bila la kita ada jodoh ye ti?

kakchik@ella said...

@Peri Pia, mmg perlu ada tahap kesabaran nk masuk sini sbb di blog ni mcm2 ada. hahaha ..

kakchik@ella said...

@alina, stuju dgn yong. give me five dik*pap*

kakchik@ella said...

@mr. curly, wa serius order kek tu beb. serius sedap. takat nak jamu mata tgk lu n the geng je wat pe beb!! hahaha ..

kakchik@ella said...

@Woofer, btl tu. tak leh layan selalu, kannnnnn. hihi ..

::Budak Degil:: said...

wah akak xbg einn rase pn..hehehe

cik bahulu oren said...

teliur tngok mknn ni T__T