Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Yang jadi dan tak jadi

Kita hanya merancang .. Tuhan yang menentukan. Betul kan kata-kata tu?

Dah set dalam minda arini nak balik lambat untuk siapkan tender .. tup tup diaorg tunda. 
Dah set dalam kepala tentang shooting kat tempat berbintang tiga .. tup-tup diaorg bagi ai tempat berbintang lima. Auwww .. terkedu ai u. Ai kan "low profile" .. ai tak kesah pun diberi layanan berbintang tiga tapi dah dioffer bintang lima .. nak wat camna ... terima je lah. Bangga ke?? riak ke?? tak la .. biasa je. Dah banyak kali pun .. bukan kali pertama, kan. Well .. back to the mukadimah entry .. KITA HANYA MERANCANG .. TUHAN YG MENENTUKAN.  Perjalanan hidup kita .. segala-galanya diatur oleh "Dia". Alhamdulillah.

16 comments:

Peri PiA said...

Alhamdulillah :)

Miza Yusof said...

Alhamdulillah :)

Cikgu Nurin said...

Minta bintang tiga dapat bintang lima..rezeki tu...jangan ditolakk...rembaatttt....

forever love said...

entry atq siang tadi.. hehe

nazirulhazwan~ said...

jgn la nak pikiaq kite ni power sgt. semua yang kite rancang hanya akan terjadi dengan izinNya

Adinda Amy Sensei said...

kita merancang....tuhan yg tentukan...

eelobor said...

"KITA HANYA MERANCANG .. TUHAN YG MENENTUKAN. Perjalanan hidup kita .. segala-galanya diatur oleh "Dia". Alhamdulillah."

begitulah jadinya....

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. tumpang seronok mendengarnya.. klu memang rezeki kita, InsyaAllah, kita dapat juga apa yg terbaik itu.. baguslah kak.. tak bangga tak riak.. kena lebih bersyukur saja dengan kurniaanNYA kan..

diana said...

nak ikut kakchik pi bintang boleh dak>??
heheh

Piasara said...

"kecik tapak tgn,nyiru kc tadah kan betul dak?

::Budak Degil:: said...

alhamdulillah kak..einn pn xreti makan hotel2 ni..pegi hotel 1bintang pn makan pakai sudu ayam duk terbang...cmna???..ahahahaha

Woofer Storm said...

betul tu kak chik...

alhmdllah ,rezeki dari allah..

Suara Kalbu said...

Alhamdulillah, rezeki tu kak.

Kalau dah demikian tersurat dari DIA, tak kemana kan ?

Qaseh dalia adelia said...

yup betul tapi adakalanya manusia lupa ..terlalu menaruh harapan trlalu tggi pada yg dirancang .. tu yg bila frust tak dapat terima..sbb lupa Allah tentukan segala2nya

toyolkiut said...

betul tu..
apa yg termaktub ttulis adalah yg tbaik..
alhamdulillah..
1 bintang pun syukur..

azzey said...

Perancangan Dia Yang Terbaik..:)