Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

I ada rahsia cantek. Nak tau tak? Jeng .. jeng .. jeng ...

Jom cite pasal cantek lagi. Eleh .. biasa lah .. dah natijah nya setiap perempuan itu dijadikan cantek, berpotongan, berdaya tarikan dan punya banyak kelebihan, bukan cam orang lelaki yang berbadan straight. So, yang lelaki jgn jeles dengan entry ini ye.  Ni entry khas untuk perempuan-perempuan yang ai sayang. Hihi .. Sebenarnya ni entry sambungan dari entry ini. Jom baca.  Syok ni ... best .. menarik!! Hihi ..

Fuhhhh .. kelabu kejap mata ai nengok benda-benda ni. Boleh pandang-pandang .. boleh pegang-pegang*sila nyanyi mcm lagu Kalau Berpacaran* Hihi ..

Kat sini,  kita boleh belajar how to be beauty and make people beautiful dengan PERCUMA. PERCUMA  ye kawan-kawan. Read my words again ~ PERCUMA@ FREE. Ala .. senang cite camni la ~ Akademi Redglow menawarkan Kursus Kecantikan Intensif secara percuma kepada sesiapa yang berminat. Alahai .. formal sungguh ayat-ayat itu ye?? Mcm tolong buat kan "pamplet@flyer" utk Redglow pulak. Hihi ..

Kat sini ada short and long course. Yang very long up to 6 months pun ada tau .. tu  latihan intensif untuk org nak bukak salun lah. Dari hujung rambut sampai lah ke Manicure and Padicure di hujung kaki. Good thing, it's FREE. PERCUMA. GRATIS. Eh .. terspeaking Indon lak ai ni. Hihi ..

Tapi ada syarat ye ~ at least u kena ada Sijil SPM. Ala .. mati la camni .. ai tak da SPM .. camna?? Haruslah ai lancarkan Ops Cari dalam rumah ni utk dapatkan balik Sijil SPM ai tu. Kat mana la Sijil SPM ai tu berada ye? Hihihi .. Umur dah banyak camni bila tetiba org mintak sijil SPM, haruslah terkedu ai sekejap u. Huhu ..

Cikgu dan model tu adik beradik. Cantek kan diaorg?? Walau cuma mekap nipis dan tak tebal, Najwa, owner Redglow tetap kelihatan menarik dan ada aura yang buat kita tertarik. Nak cantek mcm dia tak korang? Boleh aje .. Senang je tu. Caranya .. Gi berguru dengan dia di sini. Dia ada resepi dan rahsianya. Rugi u ols  tak menuntut ilmu camni. Mana la tau .. kot-kot esok .. bila tangan dah ada 'magic touch' .. boleh jugak jadikan sumber pendapatan. Betul tak?

Bimbingan dan tunjuk ajar diberi oleh tenaga pengajar yang mahir dan professional termasuklah oleh Owner Akademi ini sendiri. Cantek kan dia?? Eh .. pe hal ai promot Najwa lak nih?? Silap ... Hihi.  Sebenarnya ai "zero" dan tak minat pun nak mekap-mekap ni tapi sebab diajak oleh seorang teman, pastu bila fikirkan ni la peluang untuk tambah ilmu .. pastu tak payah bayar apa-apa, so pe la salahnya ai cuba, kan. Mula-mula ai ingat kursus ni mesti boring .. apa la ai nak buat 4 jam kelas tu? Ai dah standby dah .. gula-gula .. minyak angin cap kapak .. sume dah ready dlm henbeg tu. Mana la tau kot-kot terpening ke ... almaklumlah umur dah banyak .. paham-paham je la ye.  Haha .. Rupa-rupanya tak. Kursus ni sangat menarik. Langsung tak mengantuk .. tak lari fokus. Gerenti!!

Tiap-tiap minggu berlainan dan menarik ~ ada Professional Make Up Artist jemputan from International Brand, ada Mekap artis yang terkenal dan glamer kat Malaysia. Kalo nak belajar dengan org-org professional camni .. u ols kena kuar duit ribu-ribu tau ,, tapi kat Redglow it's FREE. PERCUMA. That's y i said .. it's worth joining this program. Akademi Redglow arrange this course professionally, no play-play one.

Ai think, kan .. rugi lah kalau kita tak ambek peluang belajar benda-benda camni. Dulu, kan my bestfren belajar ilmu bukak salun kat Mustika Ratu, dia kena ribu-ribu beb. Kalo sekarang? Hah .. u ols kira la sendiri. Hihi ..
Cantek kan mekap dia? Sungguh natural ~ Bukan macam mekap zaman dulu-dulu,, mcm pelakon Opera China. Hihi .. . Ai sukalah mekap dia. Kalo dapat melaram camni time gi kerja ari-ari kan best. Jap-jap .. nak berangan jap.  Kalau lah Najwa jiran sebelah rumah ai ..  ari-ari ai hulur muka kecik ai ni kat dia. Haruslah ai cantek berseri tiap kali kuar rumah. Naik saham ai u. Ek eleh  .. ngada!! haha ..

Kelas berlangsung dalam suasana harmoni, santai dan mesra. Cikgu-cikgu kat sini sokmo bersedia utk jawab soalan dari murid-murid sume. Tapi tu la .. ai tak tanya apa-apa pun. Bukan sebab ai pandai atau terror .. tapi sebab ai "BLURR." Ai kan "zero" ..  tak tau apa nak tanya .. kesian kan ai? Huhu .. Tak pe .. tak pe .. i can learn .. learn .. and learn. Bak kata Cikgu Asma, satu hari nanti, mesti akak boleh buat. Echewah .. tetiba je rasa termotivasi bila teringat kata-kata Cikgu Asma ni .. terus tak sabar nak gi next class. Hihi ..

Muka tanpa mekap. Pkl 4 pagi .. otw back to Tok Bali. Yeay .. ujung bulan ni balik Kelantan lagi*Tetiba*hihi 

Muka setakat berbedak je ~ otw utk makan tengahari

Muka in the making dan muka dah siap. Eh .. eh .. Pinky pun ada?? Biasa lah .. benda baik mesti nak share-share dengan kawan-kawan, kan .. so ai pun ajak la dia sekali. Tu jugak la sebabnya la ai buat entry ni .. nak share dengan u ols pengalaman dan fun yang ai dapat selama 2 hari di sini. Oopss .. bukan Pinky je .. Adik degil saya dan beberapa orang blogger pun turut serta tau. Nak tau sapa?? Jeng .. jeng .. jeng .. saspen nih. Eh .. nanti-nanti lah. Hihi ..

Nak tau detail lagi?? Email Najwa kat annurnajwa@yahoo.com or berkunjung ke sini. Make sure u ols call or email dulu ye sebab ramai orang nak belajar kat sini tau. Sebelum ai end up this entry, nak bagitau .. lokasi Akademi di Shah Alam dan Trengganu. Nak tau banyak-banyak lagi?? Eh .. cukup la tu. Berpinar-pinar mata ai buat entry ni tau .. semata-mata nak share dengan u ols benda-benda camni.  Ngantuk sudah. Hihi .. 


38 comments:

Tihara said...

cantik mekap ni..tak over sgt ..thumbs up

Aku Ibu Muda said...

ye ke free ni KC? cam tak caya je..hihihii

Peri PiA said...

cun nya

Syafiq Rosli said...

phewitt..kak chik..:)

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

pegi jugak KC eh!
saya kalau kursus cupkek pree, hari2 pun saya pegi..hehe!

luahfikiran said...

SALAM,
LF TUMPANG BACA DAN TUMPANG TENGOK FOTO ! JANGAN MARAH YE !

Izan Ishak said...

kakchik dah bertambah gojes. phewwwiiit!

Isteri Yang Comel said...

kc sekali imbas biler dah solek cam nurul ajai lah, tapi cantik lagi kc lah

MamaYatie said...

bior betik kakchik..pree??waa...nak gi terjah...sapa nak tolong jaga 3 budak kenit angkat keyboard..muahaha

Cik Gold said...

wah cantiknya..!! cam best nih

sya_ira said...

mcm segan la plk k'chik ltk gmbr sya b'sila kat krsi tus..hihihi..
Pasni g keje kena make up la kak..

lizz said...

wah bestnyer mekap2...cantik sangat...

Qaseh dalia adelia said...

wah mmg cantek r sis ! teringinnya tapi jauh sgt

Bulan said...

simple je make up tue.xnmpk over pn.eheee

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

oooo..jd inilah rahsianya ye...

tq for the sharing...

N@di@ said...

wahhh akak..macm best ja..cantik cantik cantik :)

azzey said...

Mmg terbaekkkkkkkkk la kc.

forever love said...

bestnya.. waaaaa...

risa said...

akakkkkkk...saye fensan jap!!
psstttt: kak..saye cakap jgn marah eh...ur natural beauty tu sangat2 nyata tau..ai lagi suke kakchik tanpa mekap! seyes neh...lembut je:)

MamaEma said...

cantiklah kak chik..nanti ajar ema pulak yer...heehehe...wah, bestnya balik kelate nie...

YanaMIB said...

oh boleh emel je kt najwa tu utk dptkan free blaja mekap?? wah wah wess! ^_^

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

beshnyer...nak jugak tantek2 macam tuuuuu...hehehehe

Ujang9897 said...

wow wow

tgh yana dah bersuara nk makap..haha

Fakhrul1409 said...

wow! org laki tak komen kt sni :D hahaha...byk nye mekap..

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

alamak sijil SPM mak dara pon dah lama missing in action hehehe

[n a j e e b] said...

mcm mechanic's tools kat bengkel keta je.. LOL! kemain bnyk berus cam nk masuk pertandingan mewarna lak.. i punya stage makeup pun Nivea Moisturiser + Bedak RonaSutra je kak chik oii.. (tu pun kena paksa ngan kak Azian Mazwan...LOL!)

Mama Zharfan said...

sgt cantik!! i like :) teringinnya me nak join..tp mcm tak de saper plak nak jaga my two boys tu..adess

Cikgu Nurin said...

Kak Chik kah itu...waduh,waduh...tak berkelip mataku memandang...

FREEEE??????betul????

waa...ini sudah bagus....

Cikgu Nurin said...

Dah g blog dia..betul laaa...cantik sungguh stail make up dia...

::Budak Degil:: said...

ari sbtu einn xde..tetinggal pelajaran..ekekekeke..mmg sonok kak
!...next week kite jmpe lg eh2...

aqishah said...

i love chantek... ada lg ke class ni?.. inform ek.. btul ke free?.. hihihiiii

Lelord said...

pheeweet syantekkk

Hanis Azla said...

sangat menarik info ni kak.. klu ada rezeki boleh join sama.. thank you kak share info2 best mcm ni..

Woofer Storm said...

rasa nak mekap la pulak kak chik..heheee

toyolkiut said...

wah..
mmg lain kn bila mekap..
comel bganda!

cikpuanhady said...

waa..bestnya dapat belajar make up..dah la free pulak tu..ni yang segera rasa nak terbang balik ni..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

Miza Yusof said...

baru perasa. muka kak chik bila make up nampak macam muka nurul. bekas isteri ajai :)

AngahSayang2314 said...

cantik la muka kc..berubahhhh