Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Aku pantang nampak dia ni ~ Nak jugak!!

Pantang weih!! Bukan pantang makan ok .. 'pantang jumpa'. Asal ternampak je nak. Asal jumpa je 'ngap'. Aduhai .. sib baik la berat badan takmo naik dah. Kalo tidak .... Hihi

Aku 'daring' ok ~ berani mengambil risiko punya orang. Tu pasal aku customer pertama dia. Lepas tertengok kempen dia kat sini, terus terkenan .. terus ter konfirm order. Aku tak perlu testimonial dari sapa-sapa lah .. percaya je kat ayat-ayat power rangers si Curly ni. Hihi .. Tapi kan, watever it is ..taste org tak sama .. so ce rasa .. ce rasa sendiri .. then u story me. Hihi ..

Makanya, ber 'blind date' la kitorg di McD seksyen 9 Ahad lepas. Wah .. sejak jadi blogger ni kan, aku sokmo blind date u. Hihi .. Aku dtg dgn Pinky. Curly dtg dgn Geng balik-balik muka lu orang dia. Wah .. satu rombongan men 'despatch' kan Sweetie Cheese ni kat aku. Ter feeling diva i sekejap u. Hahaha ..

Sebijik Sweetie Cheese yang masih 'dara' dan suci. 

Berbekalkan pesanan oleh Mrs Curly .. kasi 'cool' dlm lemari es dulu .. pastu potong kecik-kecik pastu .. pastu .. pastu .. pastu apa eh??  Pastu makan lah ... Apa daaaaa .. Hihi. 

Proses mencemarkan kesucian si Sweetie aku buat pukul 10:00 malam Ahad tu jugak. Tak nyempat nak tunggu esok. Tuan Bodigad dah jeling-jeling .. tak sabar-sabar. Akhirnya .. satu baris potongan pertama, aku tak merasa .. habis kena 'ngap' dengan dia. Satu baris panjang hujung ke hujung ok .. bukan 1 potong. Apa da .. makan tak ingat mama. Sampai Senin malam, dah tinggal separuh .. tu pun aku dok hold .. hold dulu. Kalo tidak, balik rumah bukak peti ais udah tinggal kotak kosong la gamaknya ye?? Hihihi .. Sedap weih kek ni. Dua layer butter cake .. topping dengan cream cheese .. dihias pulak dengan parutan cheese. Tak manis ye korang .. lemak-lemak gebu je. Tinggi kalsium ni. Kiranya kek ni datang dengan pakej kesihatan lah ~ Makanlah Sweetie Cheese untuk tulang dan gigi yang kuat. Sila contact zcurlie@gmail.com untuk maklumat selanjutnya atau jom skodeng sweetie cheese di sini.. Ek eleh .. dah mcm iklan la pulak. Hihihi ....




26 comments:

Cik Moon said...

huiii...tgk je pon..moon dah rasa cam sedap jer..hehehe..

qemaishak said...

putih gebu mesti sedap ni hehe

Aku Ibu Muda said...

huwaaa...tak suka tau masuk belog kc ni...mesti ada je mende nak digoda....huhuuuuuu

:)

Peri PiA said...

saba2,tergoda2 hihi

Amy Syaquena said...

Tengok gambar je pun dah tau mesti sodap punya nie...

p/s: akak amy ada je singgah sini...

Isteri Yang Comel said...

KC klu mr. curly jadi duta produk, confirm laku kak.. hihihi

Mamaleesya said...

Dapnyeeee

risa said...

akak...anak dara ai tu hantu cheese..sedapnye

Ujang9897 said...

derm...KC slalu buat sy lapar..=)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

memang mengiurkan....kakcik ni...suka tayang2 tau....taksuka2...taksuka2..(dlm hati yg sebenarnya..suka...)hehehehehe...

cik panadol said...

kakchik tau tak? mase odw anto kek ni...curly telah babab tangan saya masa dalam kete sbb sy curik2 nk rase secubit cheese atas kek tu.....!! hahaha

azzey said...

Sedapnya , terliur dh ni...:)

N@di@ said...

air liur mnitik2 okeyhh waaaaa T__T

sarah-najwan said...

ambo jeles tahap gaban..ambo nok jugok..pos ko ambo sekeping duo deh..ambo tgguuuuuuuuuuuuuuuu

norh said...

isk..isk.. tergoda i...

diana said...

kakchik beli ke buat??
saja je tanye..
heheheh

mr.curly said...

wahhhh..sedapnye KC..tp wa cam kenal je bendealah ni..astagaaa, wa sndri yg jual ropenye..sowi, tande2 kelanjutan usia..hikhik

p/s: nk tnye skit, tdo mlm ade ngigau2 sobut name wa ke?? kalu xde, so sahih la wa xpakai mandrem..hehe..tq so much KC!!!

Qaseh dalia adelia said...

malam ni serbu umah kakchik eh ..

::Budak Degil:: said...

alah!!!!...ruginye einn balik..kalau x mesti dah merase dah.. :(

Woofer Storm said...

kita yg tgk ni pun rasa nak makan gak..hahaaa

Suara Kalbu said...

Gulp..gulp...

Ida telan air liur je lah kak

Melati Qistyna's Mummy said...

waduh2.... pelanggan pertama tu kc... leleh tgk pic je pon...hehehe

Mama Kembar 3 said...

nampak sedap laa kak chik. boleh try nnt nih, my hubby & i mmg suka mkn apa apa yg ada cheese nih

Miza Yusof said...

sedapnyaaaa. i like cheese :)

AngahSayang2314 said...

sedapnyerrrrrrrrrr nak cikitttttttt

puanbee said...

nyum nyum terliur!