Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Pusing-pusing hari Ahad

Pusing-pusing hari Ahad??? 

Sebenarnya kepala kita memang pusing sangat dari Sabtu petang sampai esok paginya. Disebabkan dah tak tahan dengan kesakitan kepala yang berdenyut-denyut, pukul 5:30 pagi Ahad kita bangun makan ubat. Langsung kita tak makan apa-apa hari Sabtu petang dan malam tu. Sib baik tenghari dah makan dengan geng-geng kat Akademi. Kalo tidak .. haruslah kita turun 2kg. Hihihi. Malam Sabtu tu Aiman terpaksa telefon kawan dia suruh ambik kat rumah bawak dia pergi makan malam sebab mamanya udah 'flat'. Abahnya pulak outstation. ""Dont feel bad Aiman. What u experienced today will make  you a better person tomorrow. Trust me"".  Hmm .. Sekuat dan seaktif mana pun kita, 'flat' jugak kita akhirnya bila bulan datang. Tak da pulak bintang nak dijadikan penawar ye. Hihi ..

Petang Ahad dah lega sikit. So bwk Aiman pusing-pusing kat 1Utama. 'Lega sikit' je ok. 'Pain killer' dok standby dlm handbag sebenarnya tu. Hihi .. 4:30 petang, baru tersedar belum makan tengahari. Time kepala tengah ting .. tong .. makan pun kita boleh terlupa. Apa da ...

Budak baju pepel tengah jalan sorang-sorang tu la Aiman. Misi mencari kasut sekolah baru utk Aiman gagal di Bata dan Parkson 1Utama. Sudahnya jumpa kat Bdr Baru Sg. Buloh jugak. Pusing-pusing,, jalan-jalan, makan minum .. pukul 8:30 baru sampai rumah. Seronok gak 'dating' berduaan dengan anak bujang ni. Tunggu la anak lelaki korang dah besar besok, best tau .. lain rasanya.  Tapi Aiman different case la .. dah 'train' dari kecik ikut je mana mama dia pergi. Keluar masuk 'Fitting Room' .. aku tanya dia "Ok tak baju ni Aiman?" Sampai Sales girl tanya .. Anak akak ke?? Wa ... baguslah .. pandai jaga emak. Ek eleh .. bukan pandai jaga je,, lawan mak pun pandai tau!!" Hihi .. Lawan-lawan manja tak pe, jgn lawan betul-betul. Kang jadi "Tanggang" mama gak yg susah ... kena lawat Aiman kat Batu Caves tu ha. Hihi ..

23 comments:

Aku Ibu Muda said...

Good boy aiman! Jaga mama leklok..hihii

Ummiakid @ lily said...

Loorrr sama lah kita kakchik...smlm sakit kepalo dari maghrib sampai kepagi. Bangun muntah dlm kul 2am...tak tahan sgt last2 makan gak activefast pastu curah minyak cekapak kat dahi...baru tido...

Moral of the story : MMg kena out soping...terapi minda tu. Dah lama x kuar soping or soping mata...tu yang poning..

qemaishak said...

bagus tul aiman ikut mama ye..nanti ammar dah besar nak bg ikut camni gak la senang jadi bodigad umi dia hehe

GreenAppleKu.com said...

hai kak chik ella ku, cam tahu2 jer ada entri tentang ella. nice to see you..haha..

Amy Syaquena said...

wah bestnya akak ank bujang dah macam adik bongsu je..cayalah kak

risa said...

akak..umur aiman bape eh..
sama macam anak2 dara saye lah neh..tapi derang sekarang dah takmo jenjalan sesama..katanya saye macam kakak derang..ekekeke
*hari ni dah sihat ke?

Miza Yusof said...

bagus betul aiman ni :) jarang tau anak lelaki nak temakan maknya shopping.

eh, kak chik gunting rmbut ke ? nampak pendek je tu :)

nuanza said...

wallla....mama ngan anak bujang dh nk sebaya..huhuhu

alinac lover said...

mcm tu la kalo ada anak sorg ya heheh

bgus leh jaga mama dia~

Shiela Firdaus said...

best kan kak chik..ronda² berdua aje!!

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

memang seronok dpt berjalan2 dgn anak2..lagi2 bila anak2 dah besar..dah boleh bergosip2..hehe! :)

Isteri Encek Bard said...

dah macam kawan-kawan dan kc ngan aiman

AngahSayang2314 said...

bagus tul la..aiman kan kc...
akak angah pun miss kat akak gak....nanti kita jumpa yer masa perjumpaan mdt

sarah-najwan said...

untung KCE sb aiman da besarkan..
hero ambo baru djh 5 hak besarnya..hehee

Rahimah Ramlan said...

salam ziarah,


wahhh..so jeles.
lama sungguh x jalan2 sampai lebam mcm tu sejak keje kat bandar seri begawan nih :'(


have a great week misz ella! ^ ^

Ujang9897 said...

untung aiman..=)

Mummy Yani said...

aiman umo bape ni KC?mmg KC x nmpk cam mak2 yg dah ada anak bujang....hihi

munna said...

munna suka tgk mak dgn anak boleh bersembang dan berjalan2 macam kawan2... munna pun klu boleh nak anak munna macam kc dgn aiman nanti...

::Budak Degil:: said...

haih aiman..bile kite nk dating pulak ni..asik ngn mama je..eekkeekkeke..gurau je...

ohh..patutla xdtg akademi, akak xsehat ye..einn pn masuk pukul 11 lebih,bgun lambat..aahahhaa

ardinihumaira said...

meh2 temankan dni lak :D

cik bahulu oren said...

aiman bley jd bodyguard mamanye..hehe

Ct Arina said...

anak sorang kc..wajib train camtu..bia rapat dgn ibunye ^_^

azzey said...

udah mcm dgn kawan je dgn anak ye kc.....:)