Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Mencantekkan ..

As times goes by, i learn more and more about make up. It's about technique .. it's about creativity. For me .. mekap adalah satu dari cabang seni. Bagaimana si Tukang Mekap memindahkan kesenian dalaman yang dimilikinya ke atas seraut wajah .. menjadikan yang cantek lebih cantek .. menutup kecelaan dan kekurangan wajah untuk menjadikan kita lebih berkeyakinan tinggi. Eh  .. aku betul ke aku merapu ni? Ampun cikgu .. maafkan saya kalo saya salah tafsir makna mekap ye cikgu .. Saya kan budak baru belajar .. kalau salah tolong la tunjukkan. Nak saya bagi pantun penuh ke cikgu?? Hihihi ..

Adik baru, Erma yg aku kenal kat sini. Dia ni happening habis. Kerja dia cakap, senyum, gelak.  Meriah kelas dengan budak ni. Hihi .. Very positive young lady...baru 25 tahun .. not available ye ,, dah ada anak 1. Percaya tak she travel by bus every Friday to attend the make up class? Pastu Ahad petang dia balik Batu Pahat balik dengan bas jugak. Gigih la ko dik. Anyway dik .. mekap mata kau .. Fuhhh .. meletop. 'Shading' pun menjadik arr .. muka tirus panjang habis!! hihi ..

Gambar dari Blog Einn ~ adik blogger yang aku ajak join kursus ini.  Ye lah .. dia muda, Sabtu Ahad dari tak da buat apa .. baiklah hadiri Majlis Ilmu camni. Mudah-mudahan boleh dimanfaatkan dgn lebih dan lebih lagi satu hari nanti. Tapi Einn tidak dimodelkan ye .. dia tukang mekap utk grup yang lagi satu.

Wahhh .. model-model untuk Kursus Kecantikan di Akademi Redglow Siri ke 4 tahun 2010 sedang 'pose'. Percaya tak dalam ramai-ramai tu aku yg paling tua? Sejak jadi blogger ni kan, memang sokmo dapat pangkat "kakak tua" la aku ni sebab sokmo jumpa yang muda-muda je. Tak kesah arr .. Small matter je tu .. janji bahagia. Hihi .. Eh .. dinding putih tu buat muka kita sume "suci" lah. Hihi ..

Gambar kiri ~ diapit oleh dua orang bakal mak andam handal era Millenium ~ anak didik Redglow  yang telah merubah rupa suci ku ke ... Fuiyoh!! Hihi .. Kot la satu hari nanti ada antara student Redglow yang jadi Jurumekap terkenal ,, sure Najwa dan Arlina bangga, kan.

Gambar kiri, bersama Adik Degil. Sume ni gambar dua minggu lepas. Nak jugak diabadikan di sini .. agar bisa dijadikan kenangan antara aku dan mereka-mereka.




26 comments:

| Cik Hani | said...

outstanding! kak, gune makeup ape nampak shining??

My Little Diary said...

salam

huh!!!! cun nyaa.....

p/s: ke'busy'an membuatkan diriku tak sempat melawat u kakchik@ella... semoga ceria selalu... :)

::Budak Degil:: said...

kalau ikotkan, every week kelas tu nak tempek semua gambar2 yg ade..tp tu lah, tetibe mood menulis tade..ketandusan idea..blog jd hambar..biarkan dulu..huhu

qemaishak said...

CANTIK!

Suara Kalbu said...

Walahhhhh..semuanya meletops tip top lah

ardinihumaira said...

cantiknya akak2 semua :)

Isteri Yang Comel said...

wah voge dan cantik2 semua

munna said...

walaupun paling tua tapi kakchik paling vogue... suka makeup mata tu...smokey eyes...

lizz said...

kak chik cantik.... VoGue de VaSt!!~ suka colour lipstik...pakai makeup MAC ker?

YanaMIB said...

kagum kn tgk mak andam duk tenyeh² mekap kt muka org..laju je tgn bergerak pilih kaler² yg seswai..pfftt..mmg seronok blaja psl mekap..xrugi apa pun kan..hehe~

Cinoi said...

Wahh cantik2 lahhh. buka la branch class dkt sabah pulak

zlina erma said...

best2... hehehe

alinac lover said...

best nyer jeles ah~

Farah Shamsudin said...

cantik! gune make up apa ek?

Daddy Ziyyad said...

Yes!! KC ..u look different!

ziana said...

Amboi cantik-cantik nyer...Make up lama..Dah jadi mcm Kak Rozita Che Wan dah..Salam kenal..flw kamu

mizzkechique said...

akak...suwit la..


psst akak, muka akak mcm kwn kite la..sm sgt..hehe

LindaRahim said...

bestnye...cantik...sgt suke...sy tgk gambar2 2 3 kali bru bace cerite....

azzey said...

best nya...:)

AngahSayang2314 said...

wah kak chik meletoppp tueeee

Qaseh dalia adelia said...

wah sis paling lawa hehehe

nuriz said...

wow macam artis ler..kalah nanu baharuddin le cenggini heheh

risa said...

bestnye kalo dapat jumpa akak..emm

Tasha said...

bersri2 akk kita ni pas make over.

Woofer Storm said...

best ke mekap2 ni sis?rasanya mekap diri pulak..haaahhaa

Peri PiA said...

cantik menarik tertarik :D