Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kali pertama mestilah gigil, kan.

Hari Ahad lepas, tersangatlah excited nak gi Kelas Cantek Mencantek. Maunya tak excited, hari Sabtu tu aku skip kelas sebab tak sehat .. pastu adalah benda-benda lain yang make me feel so down. Sib baik cepat 'up' .. dapat la aku ke Kelas untuk mempraktikkan apa yang ditunjuk ajar oleh sifu-sifu kat sini.

We were divided to a few team. Ni team kitorang.  Aku, Rin, Sha dan Ana. Kitorang pilih muka Sha untuk di demonstrasikan. Tengah tak sabar-sabar nak conteng ni. Hihi ..

Khusyuk dan asyik. Sebenarnya aku gigil. 1st time pegang 'sponge', 1st time pegang muka orang. Camna tak gigil beb. Hihi ..

Tadaaaaaa .. dah siap setelah lebih sejam ber kungfu tai-chi kat muka dia. Minggu lepas, masa muka aku di 'make over' oleh seorang isteri blogger popular .. lagi hebat aksi dia. Siap kaki naik atas kerusi .. siap kerut-kerut dahi. Kelakarlah Miss Benz. Hihi ..

Tapi kan, rasanya 'shading' yang aku buat kat Sha ni mcm tak bape menjadi lah. Tapi pipi dia cantek, kan .. hasil sentuhan jari-jari halusku tau. Ececeh .. nak gak masuk bakul angkat sendiri. Hihi.. Pastu mata dia cantek .. aku suka sangat .. tapi bukan aku buat .. tu hasil sentuhan Rin dan Ana. Pastu Eyelashes palsu sebelah Cikgu Najwa tolong pasangkan .. sebelah lagi kitorang pasang sendiri. Yang putih bawah mata tu pun idea Cikgu Najwa gak. Bibir dia pulak Cikgu Arlina tolong lukiskan. Masa tu kitorang tengah terkial-kial pegang 'pencil lip liner' tetiba Cikgu datang .. dapat kat tangan dia .. sekejap "SIAP". Hihi .. Kitorang kan budak baru belajar .. so tunjuk ajar dari cikgu-cikgu teramatlah diperlukan. Hihi .. Comel la Sha. Serasi sungguh Sha dengan 'pink' ye.

Lega bila 'assignment'*echewah .. nak gak guna perkataan power camtu* yang diberi Cikgu berjaya dilaksanakan dengan "OK lah" .. not bad. Later-later perfect la tu. Cikgu kata kena rajin practise. Nak practice camna .. aku barang langsung takda. Nak "demo" kan muka sapa?? Takkan kat Aiman dan abah dia kot?? Hihihi .. Tak pe lah. Pelan-pelan nanti aku beli barang-barang tu. Pastu aku bawak gi opis .. aku conteng sorang-sorang masa "lunch hour". Ada ke kwn-kwn aku yang sudi agaknya ye?? Hihihi ..

Habis sessi pertama kitorang "lunch" ramai-ramai. Pastu kita sambung kelas balik. Kalau minggu lepas kita belajar "Smoked Eyes" .. minggu ni kita belajar "Multiple Layer Eyes". Macam senang je tengok "demo" yang Cikgu Asma buat. Next class kita kena buat sendiri. Boleh ke?? Gigil lagi ke?? Kita tengok nanti eh. Sebelum tu .. Selawat banyak-banyak dulu. Ek eleh .. mcm nak gi berperang!! Hahaha ..

44 comments:

AngahSayang2314 said...

wahhh lepas tue sapa2 nak bertunang leh la panggil kc kan???? hehehe cantik la kak.....

azila said...

adoiyaaaa kakchikkkk..heheh.tgh cover senyum dpn pc nehh..tkt org ckp xbtol lak senyum sorang2:)

YanaMIB said...

suka la dgn lipstik tu..kaler dia very very soft and nice..me ♥ ^_^

Shiela Firdaus said...

nanti make up muka kita pulak ek! hehehe

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

kalau sy satu opis..mmg sy dah tadah muka utk dconteng..suker gila mekap tp lama dah x mekap..

qemaishak said...

cantik sgt dah tu bagi qema yg xtau mekap ni hehe

ardinihumaira said...

teringin dni nak mekapkan pengantin ;)

Aku Ibu Muda said...

KC..meh conteng muka wani..hihi...conteng muka wani senang tang mata.. tak pyh pakaikan eyelash palsu sebab original punya dh cukup..hehe :)

Hanis Azla said...

saya pun suka dgn mekap kat pipi tu kak.. mcm suit sgt dgn muka model tu..

Sharinginfoz said...

Mekap2 gitu, apa lagi semua, jom ikut kakcik

My Little Diary said...

bila lah agaknya kakchik@ella nak makeup kan i pulak ni... hehehe

eqbalzack said...

kak chik touch up muka saya....hahaha

Amy Syaquena said...

kak cik cantik la hasil tangan kak cik , pasni kalau akak ada buat kelas amy nak sertai sebab memang nak cari orang untuk belajar make up..

::Budak Degil:: said...

muke kak sya tersgt lah cantik!..org kate ni la seri ibu mngandung kan..hehehee

azzey said...

mmg every week free ke kc kelas nih..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tolong touch up adik sis...mesti adik tiba2 jek cun bila kena make up kan?hihi

Qaseh dalia adelia said...

sis sila make over qaseh !

zlina erma said...

mmg cntik.... tgk lah kn k.chik n geng yg solek... hehehe

Izan Ishak said...

oohhh...kc...cantiknya!
nak juga touch up ngan tgn kc nih~

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhhhh cantiknya.... =)

Peri PiA said...

ada gaya la kc

kakchik@ella said...

@Angahsyg, kita tggu gegirl angah besar lah. meh mak angkat dia mekapkan. hihi ..

kakchik@ella said...

@azila, jga-jaga. ada org pndg tu. haha ..

kakchik@ella said...

@YanaMIB, kc pun suka. hihi ..

kakchik@ella said...

@Shiela, kna ada cikgu sebelah tau. haha ..

kakchik@ella said...

@Rina Avail, meh .. meh .. meh. hihi

kakchik@ella said...

@qema, hihi. tengsss adik.

kakchik@ella said...

@ardini, Jom blajar mekap pengantin dini. ke dini mmg dh pandai??

kakchik@ella said...

@Aku Ibu Muda, wah .. beruntungnya dia. hihi ..

kakchik@ella said...

@Hanis, tu la kan. mmg sesuai sgt dgn dia yg putih tu.

kakchik@ella said...

@SharingInfoz, Jom. pollo me. hihi ..

kakchik@ella said...

@MyLittleDiary, bak sini muka rima. hahaha ..

kakchik@ella said...

@eqbal, eq nak kc make over persis Aron Aziz ke dik?? hihihi ..

kakchik@ella said...

@AmySaquena, lmbt lg kc nk bukak kelas dik. kc pn still blajar. pe kata amy blajar kt red glow trengganu. dkt sikit dgn amy. hihi ..

kakchik@ella said...

@BudakDegil, agaknya dia ngandung gegirl, kan. hihi

kakchik@ella said...

@azzey, ye dik, free sebulan tiap sabtu dn ahad.

kakchik@ella said...

@Lydia, adik tk mekap pun cun berseri. hihi ..

kakchik@ella said...

@qaseh, muka adik dh "suci" tnpa solekan. comel!! hihi ..

kakchik@ella said...

@zlina erma, tqvm adik. hihihi

kakchik@ella said...

@Izan, meh sini. hihi ...

kakchik@ella said...

@Makdara, mekaseh ye. hihi ..

kakchik@ella said...

@Peri Pia, gaya gigil ye dik?? hihi

Amy Syaquena said...

kak cik boleh bagi info tak pasal tue..amy ada perancangan nak buka andaman , basic biasa make up tu ada cuma nak lebih pro lagi la..pls inform amy kak , kalau ada di kota bharu lagi cun..

alexa yussida said...

futoooo siap de kelas ag..hee nanti yus nak kawen,akk la jd mak andam nye bole?hehehe:D

luv u sis!