Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bila 'timing' lari ..

Setuju tak kalau saya katakan "Time management" atau Pengurusan Masa adalah sangat penting dalam kehidupan kita sehari-hari? Sila setuju dengan saya.  Kalo tidak, takmo kwn dah. Hihi ..

Ni entry tentang 'timing lari' di pagi Sabtu yg lepas. 'Plan' asal nak gi rumah Kak Nani pukul 9 pagi tapi sebab hujan .. rancangan tergendala sebentar. Pukul 10 baru sampai rumah dia. Sempat jenguk-jenguk apa yang patut .. pastu 'vroommm lelaju' ke Akademi. Ingatkan kelas dah mula but again!! Timing lari lagi. Teacher Apple belum sampai. Tersangkut kat jln yg jem sebab hujan pagi kot dia. So, masa ya ada tu kita gunakan utk bermesraan dengan teman kuliah la jwbnya. Echewah .. "teman kuliah" konon .. ayat nak budget bagus je. Hihihi ..

Bila Teacher Apple sampai, kita "move on" dgn kelas. Menarik dan sgt professional "presentation" Teacher Apple*yg ni kita cite later-later eh* Sesuai sgt la dengan pengalaman dia mekapkan orang sampai ke oversea. Byk tips, byk tunjuk ajar dan byk jugak soal jwb. Jumpa Pakar la katakan, haruslah banyak tanya, betul tak? Tapi tu la .. TIMING yg dah lari jauh tu, tak dpt dikejar lagi dah. Sessi praktikal hari tu yg patutnya habis pukul 3 .. berakhir jam 4 petang. 4 petang beb!! I got to rush home and be at the Akademi again at 5pm to convoy with 5 other cars to another destination. For sure aku tak sempat. Finally, i asked them to go without me. Kecewa tapi redha kan aje. Lagipun situasi "head pening" melanda. Sudahnya, konsert Ella aku tak pegi .. rumah Kak Nani pun sampai ke malam aku tak jejak. Sori kak. Dah "explain" panjang lebar aritu, kan. Sib baik sempat wish Selamat Bertunang kat Liana pagi tu. I miss all the Fun!! Apa nak buat .. 1st sebab "timing" lari. 2nd sebab sindrom "head pening" melanda. So pengajarannya kwn-kwn .. Time managment is very important. Jom kita jaga "timing" ketat-ketat. Jangan sampai dia terlepas lari. Rugi!!


12 comments:

MamaEma said...

memang tak dapat nak dikejar timing tu kak chik...

Peri PiA said...

btl sgt2...menci missed all da fun

Aku Ibu Muda said...

wahhh..padat sungguh ye jadual KC kalau weekend :) So, how's our plan nak ngedate di spa? hihi...dis weekend wani bizi...next weekend bole kot :) tp sabtu la...ptg2 ok kan...pg keje :(

Ummiakid @ lily said...

KC, mmg susahkan nak ikat timing tu. Kita pun ada kala tersasar dari apa yang diplan kan, padahal baik punya susun...tang situ tak tau nak salahkan sape...??? heehee

kAmi dAn mEreKa said...

betul2, kite pon tak suke kalau timing lari, tp nak buat macam mana, bukan kite yg mntak kan, redha je la, hehe =)

risa said...

huiiiii sibuk beno akak neh..
tp tulah...mesti rasa kuciwa sebab tak dapat memenuhi rancangan sama kengkawan...mesti gelisah je kan kak..jomm kite kinci ketat2 time kite eh

alinac lover said...

btol kak..yong plg x suka kalo da plan elok2 jaduah.tiba2 ada org celah jadual tu semua hancur apa pon xdpt buat..mula la yong hangin..buat kerjasemua x ikhlas da hehehhe

Piasara said...

"betul tu kc,timing mmg kena betul manage ...kalau tak habis la..nak2 org macam kc ni kan..seorg karier women yg berjaya nih.."

mybabysbucket said...

salam kak ella,
masa ni kan kalau kita kejar memang dia lari laju.. so kita kena la lagi laju.. pasni kita sama2 naik roket eh hehhe

Ct Arina said...

sape yg x pandai urus mase, sure life die a bit messy. even me. haha ;p

cik bahulu oren said...

btol tu kak..time management pnting..bila lari ckit, bley t'ggu plan kita yg lain..

azzey said...

kdg2 tu kc ..dh ikat ketat2 pon 'dia' terlucut gak..heh3..