Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Saat kepanasan dan inginkan kedinginan ..

Musim-musim panas ni kan, alangkah bestnya rasa hati kalau dapat didinginkan.  Mesti riang ria dan gembira dan berbunga-bunga rasa hati bila dapat nyumm .. nyumm .. pencuci mulut macami ni.  Mmmm .. tersangat lah "heaven" rasanya, kan. Pembaca blog saya ada bermacam-macam gaya dan citarasa. Ada yg suka tengok gambar makanan .. ada yg tak suka. Buat yang suka, jom lah cuci mata. Buat yang tak suka .. janganlah marah saya ... sabar je lah ye. Hihi ..

Air Batu Campur. Sekarang ni dah ada orang panggil Ais Kacang. Mmmmm .. sedap.

Cendol. Pun sedap gak. Pun feveret ai gak. Hihi ...

Lagi lagi ABC ~ 2nd round di kedai yang sama. Over!! Hihi ..

Yang ni pun sedap and feveret ai jugak tau. Alahai Ella .. pe benda yang ko tak suka makan?? Mengaku sajalah yang ko memang kuat makan!! Hahaha ..

39 comments:

mizzkechique said...

wahhh kak chik, sgt menggiurkan la...yummy2..

Peri PiA said...

gulp!!xper blh bakar lemak kat CF hihi

Miza Yusof said...

sedapnya ais kacang dan cendol :)
nak sikitttt :)

Tina Othman said...

sedapnya ABC tu..kat mana tu kc??

www.colourfulsara.com said...

tringin ais kacang a.k.a ayaq batu campoq.. jom kita hi tea sama2 kat rumah sara.. sara dok tunggu gambaq dari photographer untuk letak dalam blog.. mintak maaf lama..

nanti kak ella nak datang ambik barang kan.. ari selasa ni 3pm or 5pm sara free.. =)))

barakallah....

luahfikiran said...

SLM,
TAK KAN UTK CUCI MATA JE ! KAT MANA NI ?

kakchik@ella said...

@mizzkechique, mmg mnggiurkan rasa dan selera. hihi

kakchik@ella said...

@Peri Pia, betul tu dik.

kakchik@ella said...

@Miza Yusoff, sudah habis adik. hihihi

kakchik@ella said...

@Tina Othman, ABC tu dkt restoran Asia Cafe di 1 Utama.

kakchik@ella said...

@sara, salam sara. InsyaAllah nnti kita Hi-Tea sama2 ye.

kakchik@ella said...

@Luahfikiran, As salam Dato'. Cendol tu dkt Little Penang Cafe, The Curve. ABC pulak kat Olde Asia Cafe, 1 Utama. Serius sedap Dato'.

Adinda Amy Sensei said...

hai kakchik...apa khabar?
sedap abc tu

CT said...

alahai...terliurnya...sedapnya makan tgh cuaca panas ni..

!eNa PnG said...

perghhhh..........



bnyknya.....:D sure lazat kan..:D

Ellen said...

Adoi kak...menyelerakan ni..alalala....

Melati Qistyna's Mummy said...

yg pic last tu, yg kaler kuning2 tu nangka kah kc ? huhuhu... besttttt

::Budak Degil:: said...

wah!..einn baru terpikir nak buat enrty pasal eskrem..akak pulak buat entry cendol...nyum2...

sarah-najwan said...

mok wey..meleleh tgk time panas2 nih..ambo kalu make banyok abc..sengal gigi..hehe

kuat mkn xpo KCE..janji bakar ngan aerobik..kelazzz you..

nuriz said...

alahai omak!! nangih nengok ni..huhu meh sikit..kecur ayaq liuq dah ni

eelobor said...

hehehe.....semua2 tuh pun memang peberet saya gak

Woofer Storm said...

lama tak jejak sini,akhirnya berkesempatan juga..

*bukan tak suka dtg blogger tu,cuma dorg geram nak makan...hahaaaa

Shahazrin said...

kc popular

http://www.shahazrin.com/2011/04/blog-ni-aku-rasa-patut-popular-laa.html

diana said...

tu dia ais kacang..
meleleh jagung dia tu..
hahahah

kakyon said...

berapa kelori ni kakchik? tak berani mkn..tengah diet ni.nak slim sebelum akhir tahun..hihi

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

dugaan.....huhuhuhuhuhu....sabo2..

meaw said...

walamak kak chik sedapnya,berselero kalau dapat ni :)

miya said...

nyum,nyum...sedapnya..tiba2 teringat cendol pulut di Muar...

Bulan said...

perghhh~ memang terangkat la KC ;)

azzey said...

Paling sker yg last sekali tu....

nia said...

laparrr...sedapnye kak kat mn tuh??

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

alahai sedapnyer sis...terliur adik

Qaseh dalia adelia said...

arghhh makanan lagikkkk ..sedapnye nyum2 hehe

YanaMIB said...

huwaa kakchik..sy tgh haus gilak skrg..gbr² ni sgt kejam! kejam ai tell yu! *lari jauh²* T__T

cik bahulu oren said...

panas2 ni teliur tngok abc...

risa said...

sangat jahat tau...sangat mendera perasaan...sangat teringin...sangat sangat...uwaaaaaaa

Bunga said...

wallaa.... ni yg rasa nak balik mesia skrg jugak nih..

Ct Arina said...

mak aiii kalau la dapat =,=

alinac lover said...

wohooo! semua nak!!!