Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bila panas, sejuk dan dingin

Cuaca tak menentu sekarang ni. Semalam panas .. tetiba arini hujan dari pagi ke malam  ~ sejuk dan dingin. Bunyi petir kuat, terkejut kita masa tu .. dlm pkl 5 pagi kot? Sib baik lampu tak 'trip'. Kalo tidak,,, lagi lah haru. Dari segi logiknya, bagus la tu, kan. Kita takkan kemarau kekeringan dan takkan juga beku kesejukan.

Yang tak bestnya, ramai yg da mula sakit-sakit .. termasuklah anak kita. Mcm tak sehat je dia arini,, tapi kita paksa jugak dia gi school. Kita nak dia kuat semangat, takmo lembik, takmo lemah. Hidup kena kuat. Jangan mengalah sebelum kalah. Harap-harap esok dia lebih sehat. 

18 comments:

Daddy Ziyyad said...

cuaca memang erratic sekarang ni..kat tempat saya pun ada guruh pukul 5 pagi lebih rasanya...

ummi_khalish said...

kakchik,kt mne2 tmpt pn cuaca x mnentu...mesir pn sma....huhuhu..semoga aiman tabah lwn skit tu dan siht kmbali....

munna said...

munna pun dah mula rasa perit kat tekat ni kak...nak mula selsema rasanya

zacky ~786~ said...

hope all is weell yerp :)

tice sha said...

memang cuaca tak berapa elok sekarang nie..

risa said...

emmmm...sama kat sini kakchik..
dah lah dalam estate..memang beku selalu..kesian bebudak yg pegi school kan kena hujan je..

Peri PiA said...

InsyAllah,Amin

ciayok2...

forever love said...

bg aiman makan ubat kakchik

Ct Arina said...

bagus la camtu kc. jd anak2 xkan biase ponteng. asal saket sket je nk cuti. x gud kan? u're a great mom! ^_^

My Little Diary said...

semoga semuanya sehat2 ye...

YanaMIB said...

soh dia bersukan..kasi keluar peluh..insyaAllah oke la tu =)

cik bahulu oren said...

skrg cuaca da x tentu kn kak..

azzey said...

ptg smlm mmg hujan lebat kat sini...dgn kilat ..petir sume sekali....

Amy Syaquena said...

kak cik kat sini dah lame x hujan , kalau dok dalam rumah mesti nak on air cord kalau tak memang bermandian peluh la jawabnya , panas sangat

MamaYatie said...

saya kan kc, time pukul 4-5ptg hujan mmg risau..nnt jalan depan opis naik air..tak leh lalu...huhu...terpaksa tunggu air surut

Woofer Storm said...

insyallah..moga anak kak chik skit k..amin3

toyolkiut said...

mngkin cuaca panas skrg ni, TK pun d serang sakit tekak ni..

Izan Ishak said...

yelah kakchik...semalam pun ptg ujan lebat sangat. sedar2 pagi ni si afnan dah mula batuk2 sebab sejuk. dahlah dia tak pakai baju smlm~