Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kata-kata yg takda maknanya

Tak da maknanya kata-kata pujian yang bukan lahir dari hati
tapi sekadar semata-mata nak ambek hati
Yang dipuji pun jangan la syok sendiri .. pandai-pandai la menilai
keikhlasan kata-kata dari si empunya diri

Kan kita diberi Tuhan akal, fikiran dan "sense" atau rasa 
Keikhlasan itu .. bukankah kita boleh merasanya??
Atau kau buta hati?? 
Atau kau khayal,, di awang- awangan bila di "up" dan dipuji??
Berpijak lah di bumi nyata. Jgn lupa "cermin" diri.

22 comments:

Kasih Ibu Arif Atan said...

Ade jugak yg suka puji diri sendiri.... kann kak Chik!

Peri PiA said...

xmo,xmo plastik

Rahimah Ramlan said...

ok, KCE comel lah...nah bunga~

(ada rasa cam nak tampar tak?)



good nite..

sleep well : )

risa said...

selalu yg ikhlas tu pahit kan kak..
Ingatan tu untuk saye jugak yg selalu lalai ni

kakchik@ella said...

hi darna, hmmm .. gitu lah. ada gak yg bila dipuji cara dia terima ... aduh!! over lebihnya!! hihi ..

kakchik@ella said...

Hai peri pia, bila nk dating nih?? SAY NO TO PLASTIC BAG?? Hihihia .. Betul la Peria pia, takmo plastik .. nak paper beg je. hihi ..

alexa yussida said...

sbb yg ikhlas mmg ssh nak nmpak..tp pandanglah mata sbb mata tak mnipu kan :)

!eNa PnG said...

selalu dah dapat pujian yg mcm tue kak..:)

Woofer Storm said...

insyaallh sis,dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung..thank,peringatan buat sy..

Zilah Nizam said...

Mudah2an kita tahu menilai mana org yg ikhlas @ xikhlas dgn kita kak.. :)

Piasara said...

"sedar diri...!!!hehhee..."

cik bahulu oren said...

xsemua pujian tu ikhlas kn kak :)

My Little Diary said...

bukan senang nak dpt pujian ikhlas dari org...
kebanyakan puji sbb mengampu jer.. :(

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

kak chik, wat x layan je org mcm tu..hehehe

Isteri Encek Bard said...

tak mo plastik-plastik kan kc

sarah-najwan said...

betul..muhasabah diri lagi baik..jika dipuji kerana keje..tingkatkan lagi prestasi..jika dikritik juga..jgn melenting sebaliknya berfikir utk atasi kelemahan..

indo said...

nice info gan, sekadar mau sharing aja gan tengtang cara dpatin uang dari internet secara mudah dan gratis daftarnya silahkan berkunjung di http://ptc-tian.blogspot.com/ klick disini gan

Ct Arina said...

ssh nk terima pujian bile datangnye drpd sumber yg mcm mustahil die memuji kite.

Qaseh dalia adelia said...

betul .. tak perlu memuji andainya tiada keikhlasan di hati ..tak mengharapkan pujian tapi harapkan teruslah bersama disisi ..

toyolkiut said...

kdang2 pujian buat akal mati..
fikir2 kn..

::Budak Degil:: said...

itu namenye kuih talam dua seri muka..sekian.. :)

azzey said...

mmg x de maknanya kan kc ...hipokrit cam gitu.....hu3...