Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Syok sendiri

Susah gak orang syok sendiri ni eh.
Kalau dia penghibur .. yang menonton tak rasa terhibur .. dia 'feeling' sendiri je.
Kalau dia pelawak .. yang mendengar tak ketawa .. walau dah puas dia memerah idea.
Kalau dia mengajar .. yang diajar tak dapat ilmunya .. walau dia mengajar beria-ia.

Hmmmm .. So, kalau nak buat apa-apa .. mengajar ke .. menghibur ke .. kena 'consider' pihak yang menerima tu bagaimana,, bukan 'consider' diri kita. Tu SYOK SENDIRI namanya. Silap haribulan dipulaukan orang lagi ada.  Hihi ..

12 comments:

maria_m0hamadiah said...

betul3. tapi kalau sesekali syok sendir pon best. pedulikan orang lain seketika.:P

Peri PiA said...

ha'ah,risau gak
hihi

maria_m0hamadiah said...

hehe.. yang melawak tu agak kesian yea..:) sebab mesti die bersungguh2 gelak, tapi orang lain xde perasaan pon..:D

Kasih Ibu Arif Atan said...

kalau untuk kebaikan sendiri rasenye tak de masalah kc, tapi kalau ss yg riak atau sebaginya tolong lahhhh hehehe...

akak 1st komen kat blog akak ni.. !!!

eliyaezlinalias said...

ss ni penyakit kalo di biarkan~~~

azila said...

ermmm...ermmmm..ntahla

Isteri Yang Comel said...

hihihi, payah nak kata, kekedang diorang tak sedar

cik bahulu oren said...

hehehe..kdg2 org cmtu x sedar dia dah ss..dia ingt org suka :p

GreenAppleKu.com said...

Terjah sini ucap selamat pagi utk Ella, morning dear..

azzey said...

org yg SS ni buat org lain menyampah je..:)

Ummiakid @ lily said...

tak tahan tgk sup cendawan....my peberet tu..

Qaseh dalia adelia said...

hehe kalau menulis dalam blog?