Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Main masak-masak jom

Dalam banyak-banyak 'game' .. 'game main masak-masak' paling best, paling kita suka. Sebab apa tau .. sebab lepas main boleh makan. Walau badan penat ber kungfu taichi di dapur sendiri, hati senang bila tengok kesayangan makan.  Berbaloi penat lelah ai bangun pagi kentang kentung sorang-sorang sampai kdg-kdg terkopek kuku jari ai yg halus ni. Uishhh .. panjangnya ayat. Hihi ..

Ikan dory masam manis ~ feveret anak ku Aiman

Ayam sambal berserai ~ pun dia suka jugak ni.

Bila kita masak untuk santapan kesayangan, make sure kita masak ikut selera diaorg ~ Apa yg diaorg suka dan apa yg diaorg nak makan. Kalau masak selera kita .. tu syok sendiri namanya. Makan lah kita sorang-sorang nanti. Hihi ..

27 comments:

[n a j e e b] said...

rajin masak...x kerja eh?

Ujang9897 said...

arghhh!!!!!

peberet tu ayam..=)


dtg jgn tak dtg..hehe..

email sy alamat KC..nak post kad..=)

m.azfar9897@gmail.com

kakchik@ella said...

Wahhh .. adikku najeeb mula bersuara. ingat nak jadi 'silent reader' selama-lamanya. hihi ..

habis main masak-masak kerja la dik. hihi

Ati Masrif said...

ikan dory??

yang mana satu tu..?

yg mcm kawan nemo tu ke..

MamaYatie said...

kak chik, i'm back!!!

sedap la dua2 menu tu kakchik!

Piasara said...

"kc,ni aktiviti semalam ker?saya lak paling tak suka main masak2...makan2 jer suka..hehehhe.."

::Budak Degil:: said...

harini einn puase, tgk akak masak ni, masyallah..sabar2, pukul 7lbih nt baru leh buka..hehehehe

[n a j e e b] said...

@Ati Masrif :
suka Qs tu; ikan dory??yang mana satu tu..?yg mcm kawan nemo tu ke..
ahahahaha....baru nk tanya the same Qs..
kak chik..ada ni...Alhamdulillah sihat..

YanaMIB said...

dua² pon peberet sy kakkkk..nyum nyum~ nnt nk mtk resipi kt akak buleh?? ngee~ =P

diana said...

baru sempat jengah sini..
balik kampung la kakchik..adik bertunang..

bila kakchik nak bako2 kek ni??
hehhe

Peri PiA said...

kc,nak drumstick tu 1 hihi

iakan dory isi putih kan?ala2 ikan fillet ?

kakchik@ella said...

ujang, kc sms nnt eh.

kakchik@ella said...

Ati, ikan dory ialah frozen fillet dory fish wrna putih yg jual kt psaraya tu. salut dgn tepung dn goreng, buat kuah pastu curah.

kakchik@ella said...

Mamayatie, mai la rasa. hihi ..

kakchik@ella said...

Pia, kc suka dua2. masak+makan. hihi

kakchik@ella said...

Einn, mggu dpn kc pn nk posa.

kakchik@ella said...

najeeb, kc pun suka question ati tu. kiut kan. cmna dia blh tr pk kwn nemo eh?? msti ati pncinta ikan. hihihi ..

kakchik@ella said...

YanaMib, boleh,, tapi nk brguru dgn kc kena la brtentang mata dulu dik. hihi ..

kakchik@ella said...

diana ... rindu sgguh kt diana dn maisara. bako?? ishhhh .. nk "on" oven pun kc da takut dik. hihi ..

kakchik@ella said...

Peri Pia, kc balik keja, tgk2 ke dua2 drumstick sdh dhbskan oleh aiman.

yup. ikan dory yg fillet putih jual kat supermarket dlm plastik tu.

Woofer Storm said...

tapi bgi sy kak chik,dlam bnyk2 game,game makan je sy suka..hheeee

ardinihumaira said...

nyum3.. KC nanti masak untuk dni ye hehe

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

yg sodap ayam tu bahagian drumstick jer.. i like..

Ct Arina said...

baru taw ikan dory tu yg camane.. hihi

Mama Likha said...

glupppp!!! terliur!!

azzey said...

terasa lapor tetiba....hu....

Waniwisy said...

akak..bagi la resepi ayam sambal tu..nak try jugak!^^