Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kalau dah namanya emak, ibu, mama, isteri, pekerja dan ...

Walau pun jadual sibuk, padat, memenat dan kdg kala menyiksakan, masih ada masa utk jadi  Chef di dapur sendiri. Teringat sorang kawan bertanya .. 'Ko ni .. bila masa pegi pasar'? Hello beb .. zaman sekarang orang tak tunggu hari Ahad gi Pasar Pudu mcm zaman aku kecik-kecik dulu .. sekarang ni orang gi Pasaraya je. Sume benda ada .. dan bole pegi bila-bila masa. Hihi ..

Sempat lagi  ke Pasaraya Tesco sorang-sorang masa lunch hour untuk beli 4 keping Ikan Tenggiri, 4 keping Ikan Duri, 4 keping Ikan Merah, Setengah ekor ayam dan Sayur-sayuran untuk dijadikan bahan-bahan  aktiviti main masak-masak minggu ni.  Kita beli sume ikan dah potong dan bersih .. tinggal masak je. Senang, kan. Hihi .. Tengok dalam trolley tu .. sempat lagi kita beli makanan tengahari kat 'Gloria Jean's & Coffee Cafe'.  

21 comments:

Miza Yusof said...

tesco memudahkan kehidupan kita semua. hehe. nak masak apa tu kak chik ? nakkkk :)

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

SUPERWOMAN!!! :)

risa said...

lunch our mana sempat kak..ada satu jam je...kalo pegi bandar dah setengah jam..balik dah setengah jam...beli barang nye bile? adehhh sian kite kan kak kannnn

azzey said...

skrg ni malam2 pon dh blh pegi pasar kannnnn kc..:)

forever love said...

big apple takde.?

ardinihumaira said...

nak ikut g copim hehe

Lagenda said...

sukatik je bila2 nk poi pasar beli ikan ayam kan??

x pyh tunggu wiken der..

Hanis Azla said...

yg penting mudah dan meyenangkan kita dalam menguruskan kehidupan kita dan keluarga.. itu yg kena pandai cari masa dan kesempatan yg ada.. klu nak tunggu masa2 yg tertentu mmg tak terbuat semuanya..

diana said...

nak seribu daya..
tak nak seribu dalih..
tak gitu kakchik..??:p

munna said...

TERINGAT ZAMAN KECIK2 DULU... RAJIN IKUT MAK PERGI PASAR MINGGU... MAK BAWA RM 50.. BERPLASTIK PLASTIK BARANG BAWA BALIK.. SKRG NI SEPLASTIK JE DAH MAKAN RM 100 AGAKNYA...

MiSzy DiaN said...

wow..
gmbr..
mcm muda ooouh..
berapa umo daa nie?? hehehe

Daddy Ziyyad said...

best kan..sebab Tesco bukak sampai 11pm..kalau weekend sampai 1 am...

kalau bukak 24jam pun rasanya ada org yang pi shopping ! Haha

MamaYatie said...

kita org selalu cilok gi mydin usj time rehat..ngeeee

eliyaezlinalias said...

cayalah KC!!!!

kak ina kl said...

akak sehat ella...hermmm macam nak gi jauh jer..bestlah macam tu..

alinac lover said...

geng la p tesco~ hahaha~

bspotgurl said...

rajinnyaaaaaa

Kay Masingan said...

rajinnya shopping time lunch..:)

Peri PiA said...

kite tau tesco mane,hihi

simpan mane ikan2,sementara nak blk rumh

::Budak Degil:: said...

pic xleh besar lg ye kak...hehehe...amboi..nk ikot jejak yong alincaclover tu ke, kaki tesco..ahahaha

Kella said...

wahh.. rambut panjang begini pun menawan jugak... =)