Monday, April 25, 2011

Colour!! colour!! Warna!!

Life is full of colours. Banyak warna. Cerah, kusam, terang, gelap dan lebam. Kalo warna tengah cerah  ... haih!! sokmo ceria. Sana gelak,, sini suka, sinun lawak jenaka. Gedik sampai terover!!

Kalo tengah gelap tu, huih .. ibarat langit yang sarat dan berat .. tunggu masa nak berderai. Hmmm ..  ber emo-emo an .. silap-silap nangis sampai guling-guling la kita. Eh .. bukan ai oke. Ai nangis tak penah berguling .. bergulung je. Hihi ..

Apa-apa pun ... redha je lah. Dah memang itu perjanjian kita dan 'Dia' ~ menjadi hambaNya untuk diduga. Telan je lah tiap pahit manis kehidupan tu ye. Cabaran mematangkan, dugaan mendewasakan. Tanpa cabaran dan dugaan .. you end up no where. Betul tak? Setuju tak? Kalo tak setuju pun tak pe lah .. ai oke aje. Hihi ..


19 comments:

eelobor said...

emmm....bermain ngan kaler lak akak ari nih. huhuhuhu

risa said...

betul tu kak..life ni penuh dengan kalers kan kan kan
kite ni seb baik ada dua musim je..kalau luar negara tu siap ada 4 musim kan kak..macam life kite jugak..
sukeeeee

Peri PiA said...

warna-warni kehidupan

diana said...

kita kalau nangis tak de guling2
cuma bersilat je..
hahahah

RaNiA said...

purple is my fav colour..hehehe..setuju2...;-)

Cikgu Nurin said...

hitam dan gelap tak akan selamaya...hidup macam roda, semua akan kita tempuh...

ummi_khalish said...

khalish setuju...hdup mmg pnuh dgn color..tu sbb smlm khalish dh mamam color pensil ye...sdp...hihi......

Aida Azryn said...

setuju! ;D

Mama Likha said...

setuju2..! tp apa cite ni makcik kakcik..? pic pun tkde dlm entry ni hehehe. muahhh dr malikha...

YanaMIB said...

warna warni kehidupan..barulah bermakna hidup..mcm tgk movie yg byk kaler..eh! relevan x?? =P

sarah-najwan said...

ambo suka kaler biru..tenang ajo..hhee

hari ni meme pakai baju kaler biru.,.hehehe

My Little Diary said...

saya suke color2 yang cerah, bole ceria sentiasa.. :)
tapi.... kadang2 color gelap ni dtg jgk... sedih, murung, kurang gembira,
iye lah ujian tuhan tak sapa akan terlepas dariNYA.
kan..kan..??

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

suka kale2 ni...tambah2 nk boh kat muka...hehehehehe...

Piasara said...

'betul2 kc...kaler panas ker kaler sejuk?Kaler mmg mempengaruhi mood seharian kita...kaler mekap pun yer jugak kan..(eh,yg ni kc lagi arif lagi bijaksana..)hehhehe...arini saya pakai baju merah,suar merah..sbb tu semangat jer nih.."

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

suke kaler pelangi..ahaks..

Maria James said...

hahahaah i tot kc nak ckp fasal baju ke make up ke.. tersirat gile. boelh jadi professor bahasa hahahaha :)

AngahSayang2314 said...

warna-warni kan cantikkkkkk

Ct Arina said...

pendek kate, hidup penuh suke dan duke. kite la kene kuat luar dan dalam ^_^

azzey said...

Yelah hidup ni....kdg2 suka..kdg2 duka...