Thursday, April 21, 2011

Katakan saja kau suka

Hari tu telefon teman tapi mesra. Sampai panas telinga kita bercerita,  lenguh leher kita sebab kita borak sambil senget sebelah kepala. Sib baik blh tegak balik. Kalau tak leh tegak .. OKU la ai sekejap u. Dia cakap "Hei beb .. i enjoy reading your blog. Aku sukalah". Hmmm ... kembang la ai sekejap masa tu. Pastu ai jwb camni "Kalo suka, dtg dan baca lah lagi. Kot la boleh buat ko tersenyum saat hati berduka lara, dapat ai sikit pahala*kalau ada*hihi .."


Baru-baru ni pulak dpt sms dari Isteri seorg blogger popular. Blogger tu tersgtlah popular tp isterinya low profile dan penyegan sgt-sgt. Blogger popular ni ala-ala Rosyam Noor .. sokmo rahsiakan identiti isteri. Molek sgt la tu. Ai sokong 100%  sbb ai pun camtu ~ "kedekut suami". Hihi. 


SMS dia camni ~ "Kehadapan KC yg disygi. Merujuk kpd entry terbaru anda, telah berjaya membuatkan saya hilang stress kerja arini" Kahkahkah ..  mcm 'official letter' SMS dia. Ai tau la u Oppicer!! Hihi. Dia kata .. dia kena sorok muka blkg komputer sbb dia baca blog ai sambil senyum sorang2. La .. pe slhnya senyum sorang-sorang dik. Comel apa. Hihi ..


Bagus kan org camni. Tak ego. Dia tak kesah luah apa yg dia rasa. Sebenarnya itu yg terbaik. Luahkan saja apa yg kita rasa asalkan kita jujur, ikhlas dan kena pada cara dan tempatnya. Baru la tak terseksa jiwa raga. So pasni buat sapa-sapa yg belum mula .. pe kata ucapkan AILEBIU or AI LIKE U ari-ari kat kesayangan kita. Biar dia ingat dan rasa sampai bila-bila. Harap-harap live happily ever after. Hihi ..

40 comments:

qemaishak said...

suka kan bila ada org suka baca entri kita:)

Peri PiA said...

waa,caya la kc

mmg selalu senyum dtg sini ;)

Shiela Firdaus said...

ailebiyu KC!

eliyaezlinalias said...

tanpa segan silu nak bitau neh:::ai sayang kc sgt2!!!! xoxoxoxoxo!

cik ziqa said...

hehe..seronok kan bila ada org baca entry kita..

KC ~ lebiu jugak la . bule ? :)

maria_m0hamadiah said...

yup. realiti blog kc menarik..:)

risa said...

wahhh mood munge2 neh...nak tumpang share gak lah kak...lap u!!

RashAtie said...

i like.....

YanaMIB said...

bila org happy dgn cara kita, kita pn happy sbb tgk org happy..kan kakchik kann =)

Ati Masrif said...

kembang setaman kan ella...

suka jugak :)

Mamaleesya said...

mar pon sukeeee baca belog kak ella...tambah pulak karer tema belog tu sama peberet karer mar hihi.

diana said...

lain kali kalau ada yang call dan puji2 blog kakchik
cakap gini..
"selalu2 la baca blog saya..
jangan lupa klik iklan.."
kahkahkah...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

adik pun suka baca entri akak..nak2 klu akak tunjuk makanan atau akak cerita bab perasaan..akak sungguh cool.adik belakar kesabaran dr akak.kadang2 adik rasa hot juga bila ada apa2...tp adik takmo kerepot..adik nak cun cam akak..so adik cuba cool cam akak.

BEN ASHAARI said...

saya pon suka ....

Peri PiA said...

rase2,pia dah tau wife siape

dah agak dah,hihi

MamaYatie said...

ai lap u tur KC!

[n a j e e b] said...

dengan segala hormatnya saya merujuk kepada entry kc yang terkini;

ai pun lebiu jugak la kc..!!
ahahaha!

official enough? hihihi!

::Budak Degil:: said...

ye!..mmg betol!..bini blogger pemes tu cik penyengan sngguh..btw, einn baru tau name die ala2 name akak jugak..huhuhu....

kakchik@ella said...

@qema, ha ah suka. tak la rasa mcm ckp sorang2. hihihi

kakchik@ella said...

@Peri Pia, entry2 d cni brgantung pd mood dn situasi tuan tanah. kdg2 down tp sokmo up la. hihi

kakchik@ella said...

@Shiela Firdaus, ailebiu toooo. hihi

kakchik@ella said...

@cik ziqa, bole. pe slhnya. hihi

kakchik@ella said...

@maria, oh .. mekaseh sbb tertarik. sok2 dtg lg eh. hihi

kakchik@ella said...

@risa, i luv my follower and loyal readers termasuk la u dik. hihi

kakchik@ella said...

@RashAtie, i pon likeeeee

kakchik@ella said...

@Yana, ye yana. stuju 200%.

kakchik@ella said...

@Ati, sib baik u ckp kembang setaman. ella mmg suka taman. Ati, ella pun like. Eh .. tersyok sendiri lak ai. hihi

kakchik@ella said...

@Ben Ashaari, molek sgt la tu. dua2 sama2 suka. Hihi ..

kakchik@ella said...

@Mar, tqvm mar. anak sihat dah ke?

kakchik@ella said...

@diana, ok. pasni kc ckp cmtu kt diaorg. hahaha ..

kakchik@ella said...

@Lydia, sbb tu kita kna tulis dr jiwa. yg mmbca boleh rasa 'emosi' kita. bab cool tu, terlebih mkn "Mat Kool" kot kc nih. hihi ..

kakchik@ella said...

@Peri Pia, Syhhhhh. Nt frm me eh. hihi ..

kakchik@ella said...

@BudakDegil, haip!! jgn bkak rahsia. lma sgguh kc simpan rahsia ni tau. hihi ..

kakchik@ella said...

@najeeb, merujuk kpd komen anda yg saya terima di petang jumaat yg indah ini .. hahaha. terlebih official arr dik. btw, le biu too Najeeb. rajin2 menulis eh. penatlah asyik bwk mop dn kain buruk buang habuk kat belog tu. jadi bibik ai skjp u. hihi ..

alexa yussida said...

okies.. i love u kak^^

alinac lover said...

hahaha yong pon x segan..sebab tu berani buat entri cakap sayang akak :)

akak syg yong jgk kan? kan?? hehehe

kakchik@ella said...

@alexa yussida, ailebiu too akak.

kakchik@ella said...

@Eliyaezlinas, kc pun syg adik.

cik bahulu oren said...

kita pon suka bca blog kakak... :)

azzey said...

Be ourself kan kc....jgn berpura2 @ hipokrit...baru le sng hati. org pon sker...