Tuesday, April 26, 2011

Pegi Jepun lagi

Sekali sekala, teringin nak makan kat Jepun. Korang suka dak? Kita suka. Ekceli ... sume jenis makanan kita layan. Asalkan sedap dan halal. Paling penting .. tiada bau yang tidak menyenangkan. Bau 'best' mcm durian takpe. Menggoda!! Ishhh .. teringinnya nak makan durian. 

Sementara tunggu "Main meal' kita sampai, kita layan kacang sepet ni dulu. Sedap.

Pastu layan Kulit Ikan Salmon disira gula dan cili ni pulak. Sedap gak tapi manis sikit.

Sushi Udang ni kita punya

Japanese Tea

Salmon Steak served with white rice, Miso Soup, Dessert Cawan Moshi 
& sebotol Yakult. Kita tak suka Cawan Moshi tu .. sebab terasa sgt telur putih dia.

Kalau makan sushi atau set lunch di sini, jgn lupa makan dengan Jeruk Halia 
dan Wasabe+Kicap ni tau. Jeruk Halia dia sedap sangat. Kita suka!!

Yang ni kita punya ~ Tempura. Hmmm .. I love Tempura. Baik untuk kesihatan.


26 comments:

sweet stalker said...

akak, restoran ni kat mna? family atien suka makan japanese food.. huu

Ummiakid @ lily said...

KC..dolu mak saudara asben pernah le belanja kita makan kat sushi king...cuba makan tapi tal leh masuk laa....just makan yang mcm pulut tu jer...huhuhuu

CahayaCintaIlahi said...

wah2 tak penah makan takut nak cuba.. takot tersekat kat tekak hehe rasa ape ek?

kakchik@ella said...

@sweetstalker, atien, ni kat Sushi King

kakchik@ella said...

@Ummimiakid @ Lily, kc dulu pun mula2 tak leh masuk gak. lama2 da ok.

kakchik@ella said...

@Cahayacintailahi, So far yg kc mkn sume sedap tp yg mentah2 kna mkn cicah halia dan wasabi + kicap gak. baru sedap.

My Little Diary said...

huhu... tak pernah makan makanan jepun
:)

qemaishak said...

beli sushi kt tesco jek tapi kureng kat tekak mknan jepun ni huhu xtau la nampak sedap je yg kc makan nih:)

nak blogwalking je harini hehe

Ujang9897 said...

igt KC nk g jepun..=)

saya tak mkn seafood..hee

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

kak chik..N3 Mkanan..I LIKE..tapi xleh telan la sushi ni..tekak org kg..huhu..jom singgah ade N3 baru
http://ibudarwisy.blogspot.com/2011/04/wahhresepi-rahsia-dah-ade-kat-subang.html

Adinda Amy Sensei said...

saya tak tahu saya boleh makan ke tak jenis sushi2...rasanya tak kot

Salmia said...

tekak memang tak boleh masuk sushi. huuu...

munna said...

klu makanan japan..cuma shushi je yg pernah makan ..klu lain tu x pernah cuba pun lagi...

AngahSayang2314 said...

wow weee sedapnyer akak nie selalu buat angah tertanya bila lak turn angah nak jumpa akak nie..sambil akak belanja..wakaka... gurau jer

diana said...

kakchik suka jeruk halia ye??
kita pun..
tapi suka jeruk halia tu yang muda la..
halia tua tak suka..
pernah makan jeruk halia tapi ada sabut..
masuk2 kat celah gigi..
geram betoi..
hahaha

Peri PiA said...

sedapnya tempura!!

Piasara said...

"ish..tak reti makan la mknn tu semua kc..sbb tk pernah masuk pun restoran jepun tu seumur hidup ni,apapun tq sbb sudi share kt sini...dpt juga info.."

Mrs.Yie said...

teringin nak mencuba masakan jepun ni tapi susah le.. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

adik cuma pandai mkn tempura jek kak

Woofer Storm said...

tak pndai la makan sushi sis..heheee

*sy orang kampung,makan ayam hutan je..heheee

Ct Arina said...

wahhh pas ni blh order cam kc tu. hihi

risa said...

pernah 2kali ikut asben makan makanan jepun neh..mak aihhh tak tertelan kak..dia ngan CEO dia tu..relax je..last2 saye kuar pi lepak kat kfc..ekekeke

RaNiA said...

baru lepas makan pulut durian...hehehe..

Miza Yusof said...

sedapnya udang tu. hantu udaang sudah mari. hihihi

alinac lover said...

gulp2~ ala nakkkk

::Budak Degil:: said...

byk2 tmpat mkn, sini la einn xberani masuk lg..eh kak, xkembang tekak ke makan sushi tu?..ahahaa