Tuesday, April 26, 2011

Tak habis-habis menangis ..

Dari semalam sampai arini, tak habis-habis menangis. Eeee .. cengeng betul la. Sikit-sikit meleleh .. sikit-sikit cari tissue. Tak cukup dgn tu, siap ada 'side effect' lagi. Screeeetttt .. Wahhhh  bunyi mengalahkan tiupan 'saksofon'. Tu tak kira yang 'Ha coummmmm !! Hah .. terpelanting kertas atas meja kita. Eh .. jaga sikit .. tempias tu. Hihi .. Hidung  pun dah ala-ala 'Clown' dah ni. OK la tu, kan. Bukan senang nak dapat hidung cenggitu. Hihi ..

Haih .. rimas lah bila kena virus selsema ni. Musim eh sekarang?? Dengar kata ramai se spesis dengan kita sekarang ni. Korang .. Jgn lupa makan ubat tau. Anggap je la ubat tu Chocolate Cadbury yg sedap .. nyumm .. nyumm*sambil berangan makan coklat*Hihi ..

20 comments:

diana said...

macam menangis ok lagi kakchik..
tapi jangan betul2 menangis sudah la..:p

tak boleh tengok orang menangis..
hati jadi sebak...
bila sebak mula teringat mak kat kampung..:p

Shiela Firdaus said...

hehehe..idung clown ye KC :-))

::Budak Degil:: said...

huhuhu..musim2...einn pagi2 lepas mandi tu mmg bersin je memanjang..meleleh2 hingus mcm shinbei katun ninja boy tu..hahahaa

cik bahulu oren said...

ayoyoy..kesian akt akk...rs teganggu je kn bila selsema x baik lg..

Mamaleesya said...

get well soon kak

sweet stalker said...

semoga cepat sembuh ye akak..jangan lupa makan ubat.. :)

Ct Arina said...

lahhh seseme ke kc? get well soon k ^_^

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

uh x tahan selsema..kita kalau kena habuk pon boleh selsema..hidung gatal..abeh bengkak kena genyeh..

Cikgu Nurin said...

Heh..ingat nangis kenapa...cuak jer baca dari mula...hi hi..kalu yg tu, tak dapek den nolong Kok Chik oii....

alinac lover said...

hehehe kena selsema ya kak~ main hujan ke :p

jgn lupa mkn ubt ek

Piasara said...

"kc..pi keja pakai la penutup hidung tu dn mulut tu..ntah2 kc dijangkiti oleh org lain tak..pasni kc sebarkan kat org lain pulak..habis semua dok aaaaaacummm...hehhehe...jgn nangis2,gelak la pulak kc.."

Lagenda said...

mak dtg sini bwk sekotak tisu. Ckp tak KC??

Rajin2 mkn ubat yek. Mak ni, tukang ingatkan org psl mkn ubat, rajin ler...nak suruh mak mkn ubat, MINTAK MAHAP!

Miahahahaha...

azila said...

salam kc..wah siannya.nasib baik dah grad kelas mekap, kalo x sukar gak tu nak buat shading tang hidung..ader gak berus yg melambung bila dah aucummmm..hehhe

jgn lupa makan ubat ngan teraturr yer:)

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

get well sonn KC..jgn lupe mam cekelat cadburry yer..

Peri PiA said...

cian kc,mnm jus oren ek....cube2

take care

Woofer Storm said...

sy selalu je dapat selsema kalau kena habuk..hehee resdung memang kejam..dussshh

azzey said...

Mungkin sbb musim ujan juga skrg ni.....

qemaishak said...

sgt tak selesa kalau kn selsema, nak buat kerja pun xde mood

risa said...

alahai...kalo selsema memang membosankan ye kak..mau2 luka hidung asik kena tenyeh..semoga akak cepat sembuh ye

Suara Kalbu said...

Ida pun tengah batuk dan selesema skrg ni kak huhuhu