Wednesday, April 20, 2011

Yeay .. yeay .. jap gi waktu makan

Baru-baru ni ada org cakap kat ai .. buat apa nak susahkan diri? Aiman kan dah besar .. suruh je dia cari makan tengahari dia sendiri. Ai kata .. Pe salahnya ai masak? Bukan susah pun. Percaya tak ai masuk dapur pukul 6:45 pagi ..by 7:10 siap!! Terus vvrooommm lelaju antar anak ai ke sekolah. Ai rasa kan, ai mewarisi sifat rajin memasak mama ai lah. Mama ai, masa muda dulu dia keja. Balik keja, walau penat camna, dia mesti masak utk anak-anak. Kiranya kan, Mama ai lebih dulu jadi Bionic Woman dari ai lah. Wah .. like mother like dotter!! Hihi ..

Ayam Goreng Kunyit dan Sambal Sardin. Saje je tak goreng garing sangat Ayam tu ..takut nanti bila nak makan "too dry, keras dan tak juicy". OMG .. Sardin feveretku. Hopefully malam nanti ada lagi. Hihi ..

* Fuhh .. Sepantas kilat la ai buat entry ni. Foto dah upload kat rmh pagi tadi. Skrip*ecece ..skrip la pulak* on the spot. Fuhhh .. laju sungguh!! Zmn skrg ni sume kena cepat .. sapa lambat kena tinggal. Babai ..Hihi ..

21 comments:

risa said...

sangat pantas dan sangat sedap!!
sardin!!! wow weee...kenyang pon jadi lapo balik:)

Peri PiA said...

wow!!that's fast..yummy3

aym kunyit versi kc nmpk sedap

Pembawa_Wacana said...

sedap tu kak.....:)

Jom kenakan ujang...gurau senda..;)

http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/04/sketsa-kahwin-si-ujang.html

Piasara said...

"kc,yang penting tu kan time management..kan dh ckp smlm kn...tahniah utk kc dn ibu2 lain jugak..ingat puan2 yg penting air tangan,apa dia..air tangan..hehhehe..peace kc.."

eliyaezlinalias said...

sardin!!!!!!!!!!!!!!!

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

sedapnye kak..sardin tu pun feberet tu..

munna said...

wah! mmg ibu mithali kc ni... biarlah kita masak sendiri utk anak kita... baru terjamin kebersihannya dan kesedapanya

AngahSayang2314 said...

kc memang...memang...perut keruk kerak tueeeee lapoo oooooo

diana said...

betul kakchik..
sifat rajin ni datang dari asuhan yang betul..
kalau dari anak dara mak ayah dah biasakan anak bangun tengah hari sampai tua la benda tu tak oleh ubah...

Isteri Encek Bard said...

kc TERLIUR TENGOK SADIN TU

Cik Sue said...

Sedapnyer KC masak arini aduhai terliur dibuatnya...sardin my feberet tueee....nak sikit

Ct Arina said...

i ♥ sardinnnnn ;p

Ujang9897 said...

dah kawin nanti nk lunch kt umh KC la..=)

nurie said...

Saya suker sardin..tp kalo masak kt umah, konpom tk laku...

Farah Shamsudin said...

rajinnya akak masak kan.. walaupun masakan simple tapi tetap masak kan..

akmall said...

nak makan jugak!!!

fyna said...

akak wat sy terliur je nih..
;)
lapa...lapa..

Sharinginfoz said...

nasib baik dah makan kalau tidak....

nelly said...

lapar2

Qaseh dalia adelia said...

qaseh suka masak ayam goreng kunyit ..mabeles haha

Hanis Azla said...

jadi ibu mmg kena pantas kan kak.. sardin pun my faveret.. mcm2 resepi boleh buat dari sardin.. itu yg best tu.. tak payah nak siang2.. bukak tin aje dah setel.. he..he.. .