Friday, April 29, 2011

Lepak dgn kwn baru

Jumpa kwn baru yg sama spesis dan sama kepala adalah antara perkara 'terbaik' dlm hidup. Betul tak korang? Ekceli dlm friendship, kalau mahu jd org yg disenangi .. petuanya 1 je ~ Treat everyone equally. Jgn ada rasa 'macam bagus' atau 'syok sendiri'. Jgn kita rasa kita lebih hebat dari yang lain dan paling penting .. senyum sokmo dan merendah diri. Senang kan. Tak la susah mana kalau mahu menjadi insan yang disenangi dan dihormati.

Lunch with new friends yg aku kenal masa belajar cantek dan mencantekkan kecuali si Yanti@Pinky. Cik Mimie yg glam dan cun, Rin, Ninie, Kak Qis dan Erma yang meletopssss!!

Murah weih makan kat sini. Set utk 4 org ~ Asam pedas ikan pari, ikan kembung + sotong+ udang bakar, kubis goreng, telur dadar, sup, nasi dan teh o ais utk 4 orang = RM19.90 sahaja. Murah, kan. Ni kat Fd Court dlm Restoran Zamzam, Seksyen 9, Shah Alam. Sapa yg dekat-dekat situ gi la terjah. J

Kak Qis - one of the teacher kat Akademi Redglow yg byk menjaga kami sepanjang belajar di sini. Walaupun memula tgk dia aku takut sbb dia nampak sombong, sebenarnya dia baikkkkk sgt. Betul ckp org .. tak kenal maka tak cinta .. dah kenal ni sokmo ber SMS sahaja. Hihi ..

Rin, Ana dah Sha ~ Diaorg ber3 pun aku kenal kat sini. Tetiba rindu saat-saat belajar selama sebulan di sini. Sapa-sapa yg berminat nak belajar mekap secara percuma boleh la baca kat sinisini dan sini. My entry sumenya berdasarkan pengalaman menjadi Student disini. 


14 comments:

Tasha said...

setuju dan I masih perlu banyak belajar ttng interpersonal relationship ni

deAnza-wAnda said...

wah... bestnyerr kak.. wanda dh blik png.. x smpat nk join.. huhu..

Peri PiA said...

best lah :)

Princess Nur said...

bestnya life k'chik ek..kalau nur dikelilingi ramai kawan camni pun mmg sronok bangat sih..

Qaseh dalia adelia said...

wah ramainya kawan kak chik .. sebab kak chik ni penyayang .. ramai nak kenal ngan kak chik hehek

Ismayanti said...

rindu kt sume..tpi ari ni bulehla buat keje2 domestik smbil rilek..lepas sebulan blaja mekap..biler nk praktis nih?!!

Nor Suhaiza said...

meriahnyer dikelilingi kwan2...
erm..pic yg ats skali, yg sblah kc ella, wearing tudung 2...muka die mcm pelakon catriona...
:)
happy blogging....

alinac lover said...

waaa murah nya set 4 org..peh! murah giler ~

Pembawa_Wacana said...

waaa......kak chik ramai teman-teman... mesti peramah....:)

Lagenda said...

setuju..klu nk kekal berkwn, layan semuanya sama!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

bestnyer lepak ngan kwn baru...dan mkn dgn harga sgt2 murah.berbaloi2 kak.


kita kwn lama ke kwn baru sis?

Ana azahana said...

Tah bila kita nk jumpe kan?? Rindu sama2 kwn2 yg belajar kt red glow. Biasanya hujung minggu waktu camni kita dah sampai akademi dan bersembang then belajar buat demo :)

Ardini Humaira said...

lama dni tak kua dengan kawan2.. huu rindu mereka

Woofer Storm said...

best ada kwn2 ni,tak tnsion ni..lek gak jlan2 cari angin baru..hehee perut pun kenyang..

*supprt ketat kak chik^^