Monday, April 25, 2011

Minggu ke 4 di Akademi Redglow ~ Day 1

Minggu ke 4 di Akademi Redglow. Kelas hari ni 'lead' by Teacher Amy Ameera. Baru 25 tahun .. mudanya dia, teringat zaman kita umur camtu. Kulit tegang, cantek*ewah .. perasannya aku* Ishhhh!! STOP!! Ni bukan entry 'up' dirilah. Kalau buat entry, sokmo ke laut. Hihi ..

Ni la Teacher Amy. Cantek kan dia. Kepala dia pun best tau, gile-gile gitu. Class dia fun!!


Ni hasil kerja tangan Teacher Amy. Cantek la mekap 'smokey eyes' dia. Harap-harap one day kita boleh buat secantek ini*sambil kedip-kedip mata berangan*hihi. Gambar pinjam dari sini.

Pagi Teacher buat 'demo,' petangnya masa utk praktikal. Reen kami pilih utk dijadikan
'mangsa'. Hihi ..

Tu dia ~ Bestnya Reen .. dibelai oleh dua org sekali. Nama pun 'teamwork' kan. Haruslah kita bekerjasama dan bahagikan seraut wajah tu sama rata. Mana leh 'control' sorang je. Tak acii!! Hihi ..

Tengah 'blend' kan warna. Dulu kita ingat main masak-masak je ada perkataan 'blender' rupanya sessi conteng menconteng pun ada gak .. tapi 'blend' nya 'by hand' tak pakai mesin. Hihi .. Gambar kanan tu kita tengah 'touch up' lipstick Pinky. Dia ni sokmo suka pakai warna pucat. Udahlah tudung putih. Meh kita buh warna pink so that tak nampak cam orang sakit. Hihi ..

Bila dah siap .. marilah kita bergambar berkumpulan bersama. Teacher kata kerja kitorg ok tapi terlebih putih sikit. Tak pe .. tak pe .. sok-sok kita 'improve' lagi eh.

Eh .. ni gambar sebelum. Camna boleh bawah sekali eh?? Ish .. ish. Kiut la Teacher Amy. Eh .. tak habis-habis puji Teacher. Yg len-len pun kiut lah.Hihi .. Gambar ni pun kita pinjam dari sini gak.

All in .. all in .. we have a wonderful time together. Banyak yg kami belajar kat sini.. Mekap sebenarnya adalah satu cabang seni. Lain teacher, lain caranya, lain stailnya. Menarik sangat. Ada yg suka pakai berus, ada yg suka pakai 'sponge' .. ada yg cakap "Guna Jari pun Boleh". Hihi .. Banyak jugak pertanyaan kita terima dari pembaca blog ni.  Ye u ols, Kelas ini diadakan percuma selama sebulan. U ols tak yah bawak apa-apa, cuma bawak buku nota, sekeping gambar passport, salinan surat beranak, salinan kad pengenalan u ols dan salinan kad pengenalan ibu bapa. Tu je. Tiap-tiap bulan ada kelas. Ramai yang nak join kelas ni, so make sure u ols contact Akademi Redglow dulu. Jangan tetiba je tau. Hmmmm .. sekarang ni kelas dah habis. Kita tetiba rindu kat kawan-kawan yg riuh dan happening tu. Bertemu dan berpisah .. adat dunia, kan. 



18 comments:

MamaEma said...

nanti boleh ajar ema yer...

risa said...

alahaiii...saye memang suke betul bab2 mekap neh..emmmm

makdara TERdiva said...

tengok mcm senang jer kan tp bila dah buat baru tau..gigil2 sume tangan..hehe!

Shiela Firdaus said...

erkkk..kelas sudah abes??alaaaaaa...baru nak berura² join!

Miza Yusof said...

syoknya kelas make up gini :)
miza tak pandai make up. sikit-sikit tu boleh la :)

YanaMIB said...

eii serius teringin sgt nk blaja mekap gini..hikss..dgr membe ckp kelas ni dh penuh smpi bln 5..xtau la ada kosong lg ke x kan..waaa..kena mtk permission ujang nk berguru mekap dgn redglow..haish~ =)

diana said...

aish!!!!kita ni dah la giler bab2 mekap ni..
bila baca entry kakchik ni
kita sendiri pening kejap2 kita scroll atas kejap scroll bawah..
hahahah..
kita suka la smoke eyes tu..
dah lama teringin nak buat kat muka sendiri yang tak comel ni..
hahahah..mana tau boleh comel ke..:p

Hanis Azla said...

sama cantik aje teacher amy dgn akak.. suka tgk.. smoke eyes tu mmg sgt menarik.. model tu nmpk mcm muka ifa raziah pulak.. cantik..

Cikgu Nurin said...

Ya Allah kak Cik ooiiii lawonyer ticer tuhh..muka flaw giler.....

Baru dapat up-date KC..abih kita exam, menyiapkan kertas exam bebudak pulak....

Peri PiA said...

so much fun,dpt skill...jeles2

wah kc,pro lah!!hihi

RaNiA said...

mancungnya hidung teacher amy...hehehe...hidung jugak jadi pujaan...;-)

alinac lover said...

peh teacher mengancam :) lawa!!

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

teacher akk tu mcm ZZ lar..pastu gambar yg 2nd baju biru tu bile makeup terus muke mcm ifa raziah..
CAIYOK2 KAK CHIK..MUAHHHKKSSS

munna said...

teacher Amy tu sekali pandang macam ziana zain.. 2 kali pandang macam nabila anak amy search

AngahSayang2314 said...

nampak mudah jer...tapi cuba bagi angah pegang crfm bole kalau lukis2 nie hampehhhh hehehee

::Budak Degil:: said...

kesian sy ari sabtu tu, semua dah balik, tade sape pn nak bergambar ngn sy..sedih...huhuhuhu

Ct Arina said...

tingin nak folo kelas camni. xtaw kat jb ni ade ke tak.

alexa yussida said...

bole la ajar saya menconteng jugak nanti:)