Minggu ke 4 di Akademi Redglow ~ Day 1

Monday, April 25, 2011

Minggu ke 4 di Akademi Redglow. Kelas hari ni 'lead' by Teacher Amy Ameera. Baru 25 tahun .. mudanya dia, teringat zaman kita umur camtu. Kulit tegang, cantek*ewah .. perasannya aku* Ishhhh!! STOP!! Ni bukan entry 'up' dirilah. Kalau buat entry, sokmo ke laut. Hihi ..

Ni la Teacher Amy. Cantek kan dia. Kepala dia pun best tau, gile-gile gitu. Class dia fun!!


Ni hasil kerja tangan Teacher Amy. Cantek la mekap 'smokey eyes' dia. Harap-harap one day kita boleh buat secantek ini*sambil kedip-kedip mata berangan*hihi. Gambar pinjam dari sini.

Pagi Teacher buat 'demo,' petangnya masa utk praktikal. Reen kami pilih utk dijadikan
'mangsa'. Hihi ..

Tu dia ~ Bestnya Reen .. dibelai oleh dua org sekali. Nama pun 'teamwork' kan. Haruslah kita bekerjasama dan bahagikan seraut wajah tu sama rata. Mana leh 'control' sorang je. Tak acii!! Hihi ..

Tengah 'blend' kan warna. Dulu kita ingat main masak-masak je ada perkataan 'blender' rupanya sessi conteng menconteng pun ada gak .. tapi 'blend' nya 'by hand' tak pakai mesin. Hihi .. Gambar kanan tu kita tengah 'touch up' lipstick Pinky. Dia ni sokmo suka pakai warna pucat. Udahlah tudung putih. Meh kita buh warna pink so that tak nampak cam orang sakit. Hihi ..

Bila dah siap .. marilah kita bergambar berkumpulan bersama. Teacher kata kerja kitorg ok tapi terlebih putih sikit. Tak pe .. tak pe .. sok-sok kita 'improve' lagi eh.

Eh .. ni gambar sebelum. Camna boleh bawah sekali eh?? Ish .. ish. Kiut la Teacher Amy. Eh .. tak habis-habis puji Teacher. Yg len-len pun kiut lah.Hihi .. Gambar ni pun kita pinjam dari sini gak.

All in .. all in .. we have a wonderful time together. Banyak yg kami belajar kat sini.. Mekap sebenarnya adalah satu cabang seni. Lain teacher, lain caranya, lain stailnya. Menarik sangat. Ada yg suka pakai berus, ada yg suka pakai 'sponge' .. ada yg cakap "Guna Jari pun Boleh". Hihi .. Banyak jugak pertanyaan kita terima dari pembaca blog ni.  Ye u ols, Kelas ini diadakan percuma selama sebulan. U ols tak yah bawak apa-apa, cuma bawak buku nota, sekeping gambar passport, salinan surat beranak, salinan kad pengenalan u ols dan salinan kad pengenalan ibu bapa. Tu je. Tiap-tiap bulan ada kelas. Ramai yang nak join kelas ni, so make sure u ols contact Akademi Redglow dulu. Jangan tetiba je tau. Hmmmm .. sekarang ni kelas dah habis. Kita tetiba rindu kat kawan-kawan yg riuh dan happening tu. Bertemu dan berpisah .. adat dunia, kan. 



You Might Also Like

18 comments

Follow by Email

Like My Facebook

put your fb fan page like here