Thursday, April 28, 2011

Bila Mek Ella jumpa Mek Kak

Mek Kak sepupu ai ada Kursus kat KL dari ari Selasa. Dah dua ari kat sini baru nak kol ai. Geram ambho kat mu Mek. So, bila semalam dia SMS 'Hai Mek Ella .. mu bizi ke?' Ai pun mula la tertanya-tanya. Gapo dio Mek Kak ni tetiba bertanya. Rupa-rupanya dia dok berkursus di Seri Pacific Hotel. Ngada mu Mek. Dah nak balik baru nak cari ai. Dan disebabkan AILEBIU .. malam tu, ai vrooommm lelaju untuk bertemu.

Mek Kak sepupu ai keja kat Petronas Kerteh, Trengganu. Ce tengok betul-betul .. muka kitorg ada persamaan, kan. Nama pun Mama dia dan Abah ai adik beradik. Kitorang sebaya. Dlm byk sepupu, ai paling rapat dgn Mek Kak. Kitorg rajin main 'roger-roger'. Dia dan mama dia suka panggil dia Mek Ella @ Mek La. Hihi .. Ooppsss ..lupa nak cakap selain bekerja sebagai 'Secretary' sama mcm ai jugak, Mek Kak punya skill main masak-masak lebih dari ai ok .. jeles ai dgn u tau. Hihi .. Mek Kak my cousin pandai buat gift yg lovely. Jual murah lak tu. Ce tengok kat belog dia. Serius murah dan mengancam. Jelesss la sgt. Nak berguru dgn Mek la lepas ni. Hihi ..

Dari Legend Hotel, kitorg ke sini pulak. Bila Mek Ella bertemu Mek Kak ..  riuh rendah la jawabnya. Minum, borak dan gelak-gelak. Byk betul cerita nak share together. Gossip pasal keluarga .. cerita tentang hal-hal perempuan .. mcm-mcm lagi lah. Che' Lah kat London pun jadi bahan gossip kitorg. Tahun depan kalo rezeki murah kita gi tengok Che' Lah ye Mek. Sian mak sedara kita tu sorang kat sana. Hihi .. 

14 comments:

Aku Ibu Muda said...

Mek la...hehehe

wani pon mek jugak :)

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

lamenye x mkn nasi lemak kg bharu..nak cikit KC

sweet stalker said...

macam orang kelantan je.. huu

munna said...

MMG NAMPAK ADA PERSAMAAN LAH KC...

zmah said...

Memang seronok bila berjumpa kawan sekepala

Peri PiA said...

mak kc,nti kalo kite dating kc vroom kg baru juge blh? hihi

qemaishak said...

Mek la hehe, kawan2 kat opis ni pun panggil qema mek sebab qema sorang je ore klate sini tapi bantai kecek klate gak sampai diorang terikut-ikut haha

Ardini Humaira said...

dni nak g jenguk blog dia yeay :)


p/s: KC.. a ah dalam bentuk sachet tapi tak kena bancuh.. cuma masukkan serbuk tu dalam mulut macam ratah susu atau milo tepung tu hehe... sedap tau KC.. boleh juga kalau nak bancuh dalam air suam atau jus buah... masukkan je.. serbuk tu larut :)

sarah-najwan said...

muka mmg ada iras..da sepupukans..hheehe

tapi mmg seronok jumpa waris kito..sb kite kenal sejak kecik lagi..smpai lani seme da beranak pinak..

POSH76 said...

bessnyer pi jumpa kawan...

eliyaezlinalias said...

siyes! muka sama!
potosetat yea???!

diana said...

mek la..
hehheh..
dah lama tak de orang nak panggil
kita mek na..
hehhehe

CT said...

ooooo..mung oghe kelate...

cunndaa said...

hehehee...mek kak n mek la ore klate upenye....
a'aa la kak, muka sebijik...