Monday, March 28, 2011

Yang berat .. yang ringan dan berkhasiat

Banyak-banyak entry .. banyak-banyak blog .. yang masak-masak dan makan-makan jugak yang best. Tu pasal aku suka layan blog Mat Gebu, blog Kak Ummi dan blog-blog lain yang ada gambar makanan dan resepi .. termasuk la blog aku. Eh .. silap. Sendiri layan blog sendiri .. tu namanya syok sendiri Ella oi!! Hihihi .. Maafkan aku .. kebiolan dan ke ting tong an aku telah membuatkan aku merapu pagi-pagi camni. Hihi ..

Orange + Red apple juice without ice and sugar.
Very healthy .. berkhasiat!!

Butter cake with mixed fruit dan Chocolate Almond Brownies. Dua-dua berat dari segi kalori tapi ringan dari segi 'kg'. Hihi ..

Bread with mushroom soup dan Steak entah apa ke nama. Bukan aku punya .. tu pasal i tak tau u. Sorry .. Berat betul hidangan dia ni eh??

Yang ni aku punya ~ Grilled salmon memang sokmo pilihan hati lah. Yang ni ringan dan berkhasiat. Makan lah ikan kerana ia baik utk kesihatan. Jom tiap-tiap hari kita makan ikan.  Eh .. sempat lagi ajak u ols jaga kesihatan. Hihi ..

I got good news. Tak sangka .. pagi ni dapat good news. Alhamdulillah .. rezeki. 


23 comments:

Mamaleesya said...

ih ih ihhhh...pagi2 lagi dah letak gambar food cedap2 neh

AngahSayang2314 said...

wahhh terliur tengok ikan tue..sedapnuerrrrrr

Isteri Yang Comel said...

wah gud news aper tu kc

makdara TERdiva said...

dapat bonus eh KC??? @ dpt increment??

risa said...

wow weeeeeeeeeeeee....nak jugak!!!

Suara Kalbu said...

Pagi-pagi datang sini nampak makanan sedap-sedap

Cubaan..cubaan

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahhh akak buat adik berselera nak makan...hihi

Mama Gee said...

perghh ikan salmon tu yg tak tahan tekak tu...fav ai tu...huhu

azzey said...

laporrrrrrrrrrrrrrrr...

p/s:nak tau gak gud news tu hape? he3..

Syima Emi said...

sedapnya KC.....hehe..

p.s: congrats menang review iluvbaginc..dah g tuntut hadiah x?...

munna said...

masuk sini terus lapor.... yahooo kc dpt bonus ke?....

Ati Masrif said...

air red apple + orange
tu baru tahu...haruss di cuba

diana said...

telan air liur kita tengok steak tu..
bila kakchik nak masak steak pulak.??

Daddy Ziyyad said...

hari2 kalau makan kat marche tu mmg best....hahaha

My Little Diary said...

adehhhh tgk gambo jer dah terus jdk lapooo.....

eelobor said...

hehehe...saya bab2 makan nie memang peberet sangat2

kakchik@ella said...

mamaleesya, nak bagi idea mkn tghari kat mar. hihi

kakchik@ella said...

Angahsyg, memang teramatlah sedap dik. Hihi ..

kakchik@ella said...

Isteri yg comel, jap eh. hihi

Qaseh dalia adelia said...

suka masuk blog kak chik gak .. mmg byk makanan pun pastu entry santai hehek

::Budak Degil:: said...

hormon makan sy sedang sgt kuat..so sy tak marah akak buat entry makan2 cmni dah..ahaha

Ct Arina said...

besnye bekfes die..huhuuu

alinac lover said...

waaa.nyum2~