Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bukan 5 bintang

Walau hidup serba moden di zaman millenium yang serba serbi canggih, masih ada yang memandang "Darjat dan Pangkat." Kalau kita bertaraf 5 bintang, kita disanjung dan dipandang tinggi. Sanggup orang bersusah payah berpenat lelah untuk memenuhi tuntutan kita.

Tapi kalau yang biasa-biasa .. bukan 5 bintang macam kita-kita ... walau kita 'high demand' sekalipun orang tetap tak layan. Dunia .. dunia. Sampai bila budaya ini bakal berterusan?? Sukar kah untuk kita menerima dan melayan semua sama rata ... tanpa mengira kasta, pangkat dan darjat? 

20 comments:

Tasha said...

sabar je lah ek..... I pun baru je menghadapi masalah yang sama. buat sakit hati jer~

NaniRostam said...

Hohoho.......sapa tuh????
-
-
-
-
Biasalah manusia ela...walau zaman bertukar....asal nama manusia....selagi manusia masih mengejar kebendaan, nama dan wang ringgit pasti yang memandang kebendaan serta kedudukan tetap pasti ada...
-
-
-

sarah-najwan said...

lumrah dunia
xle nk kata apa...
kita yg kene sedar sndiri hal ini..

My Little Diary said...

itu lah nama manusia
pangkat dan darjat menjadi utama
:(

Aku Ibu Muda said...

bila lah nak dapat taraf 5 bintang ni...hihiii

AngahSayang2314 said...

kc tue semua lumrah dunia kc.. apa pun kena sabar ye kc

diana said...

kakchik tak de bintang ke??
kalau orang macam kakchik yang ada bintang pun dapat layanan suam2 je,apatah kita ni yang memang sebijik bintang pun tak de.
hahhaha

Ct Arina said...

name pun dunia. azalinye begitu. t8 care kc! chill k =)

qemaishak said...

lumrah kak, tu ada peribahasa 'biar papa asal bergaya' tu sebab nak dilayan 5bintang huhu

munna said...

mmmg skrg ni... org tgk rupa macam org berbintang baru diaorg layan... dia tak tahu kdg2 org yg biasa aje lagi banyak beri keuntungan pada diaorg

kakchik@ella said...

Tasha, jom kita sama2 brsabar.

kakchik@ella said...

Kak Nani, baru lepas naik mercedes .. tu yg blh buat perbandingan tu, hihi

kakchik@ella said...

sarah-najwan, btl tu cikgu.

kakchik@ella said...

My little diary, antara dua darjat ni masih di amalkan lagi skrg ni.

kakchik@ella said...

AIM, bila eh??

kakchik@ella said...

Angahsyg, kita sama2 sabar eh.

kakchik@ella said...

diana, kc ni tahi bintang je yg ada. hahaha ..

kakchik@ella said...

Ctarina, dnt worry, kc always chill. hihi

kakchik@ella said...

qemaishak, moga2 kita tak trgolong dlm biar papa asal brgaya tu ye.

kakchik@ella said...

munna, btl tu.