Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Untung la ada yang sayang ..



Hari tu darling i buat entry tentang 'Untung la ada yang sayang'. I pun nak 'copy cat' lah tapi dari sudut yang berbeza. Boleh kan darling? Darling tak kesah kan? Jap-jap Tuan Bodigad, jap-jap Darling. Hihi .. Tak kesah la tu, yg penting Tuan Bodigad dan Darling adalah my kesayangan. Harta i dunia akhirat tu. Alhamdulillah .. ada gak bekalan akhirat ku walaupun sorang. Syukur.


Sebenarnya, tu la dia ... Beruntung la kita dalam hidup ni kerana ada yang sayang. Cuba tengok sekeliling kita, ada adik beradik, anak, ada kekasih, ada tunang, ada kawan-kawan, saudara mara, ibu dan ayah yang sayang kat kita. Bertuah kan kita ..beruntung kan kita. Cuba bayangkan hidup tanpa kasih sayang .. tanpa cinta. Bak kata Allahyarham Tan Sri P. Ramlee dlm filem Tiga Abdul, ibarat makan tanpa garam dan minum tanpa gula. Tak sedap, kan. 


Maka nya, beruntung la kita kerana ada yang sayang. Pe kata .. Jom kita sama-sama menghargai kasih sayang sesama kita sebelum terlewat. Moga kekal bahagia selama-lamanya. Amin.



19 comments:

Peri PiA said...

sayang k.chik :)
mau nya tak untung ade org sayang
btl tak? ;P

Heidi Shafiq said...

jgn sia2kan kasih syg org yg dh bg kat kite kan? :)

sarah-najwan said...

mmg berbaloi jika ada yg sayang..
ambo bahagio...

eliyaezlinalias said...

idop senang bila dikelilingi kaseh sayang...knknkn???
ehem~ehem~sbb sayangkan kakchik el tag kakchik lagi skali!!!
http://eliyaezlinalias.blogspot.com/2011/03/1st-contest-kasih-ibu-arif.html

YanaMIB said...

hye kakchik...

kena hargai org yg syg kita...sy pn syg dgn sume org yg syg sy =)

Bulan said...

tol akak.sayang org yang sayang kita kan?

Qaseh dalia adelia said...

betul tu kak chik ..tp kdg kita tak pndang org yg syg kita tp lebih mengejar org yg tak syg kite huh.. hehe ape2pun syg diri sendiri n semua org pasti org akan menyayangi kita ..syg kak chik ella !

Alin Marlini said...

Moga2 org yg kita sayang & sayang kita tu dipanjang umur. AMin

alinac lover said...

amin :) yong pon sayang akak :)

cik ubi said...

sayang menyayang..sebab tu jamal abdillah wat lagu ni kot..huhu

N@di@ said...

ahah betul tuh kan
macam mana lah hidup orang yg sebatang kara kan xdapat bayang lah T___T

Puan Kutu said...

Betul tu..bruntung betul kita!hehe..

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

nk syg kakchik jugak la. heee

Ct Arina said...

sangat2 beruntung n sangat2 bersyukur! bukan senang nk suruh org syg dgn kite kan? syukur gak kc sudi kawan dgn rina! ^_^

alexa yussida said...

aminnnn...maceh akak sbb syg saya:P hehe sayang akak manyak2 la..teheeee:D

kasih syg anugerah plg mahal yg Allah bagi..:)

Jank said...

mmg best bila dpt menyayangi dan disayangi, kdg2 bile dah xdde dpn mata baru nk carik, kan nyesal haha

Ellen said...

Sayangilah mereka dan diri sendiri selagi masih ada peluang..kan kan kak Ella..

azzey said...

Beruntung kc sayang kt sya..*he3..perasan tetiba..*

::Budak Degil:: said...

einn syg kak ella n aiman!... :)