Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Village Fried Rice

Hihihi ... Nasi Goreng Kampung da ...Sedap. Pedas, dengan telur pecahnya, ikan bilis nya pun rangup. Makan malam kat kedai je tadi. Pagi tadi seperti biasa dah masak utk Aiman tapi sudah habis. Sedap sangat la tu. Hihi ..


Siang tadi sempat buat medical check up. Check kolesterol, fat level, sugar level, BMI. Alhamdulillah .. semuanya ok. Malah kata Pakar, sangat baik untuk wanita berusia 38 tahun seperti aku.  Berkat 'exercise' berbelas-belas tahun, makan Beras Herba Ponni Taj Mahal, guna minyak masak bunga matahari Naturel, low calorie sugar dan makan garam bukit Halalgel kot?? Syukur .. syukur. Anugerah Tuhan.


19 comments:

::Budak Degil:: said...

wahh!!..peberet einn ni kak..hehe..kalau ikan bilis die rangup2 lagi la syok....aduh..meleleh ayaq liuq...huhuh

diana said...

kita suka kalau kangkung lebih..
ada sambal belacan dengan sup kosong..
peghhhh!!!
melelh...

tadi ada tinggal komen kat sini..kat entry kuality diukur tu..
tapi singgah sini semula tengok2 takde komen tu..
sah le kita silap komen.
entah kat blog sapa komen tu melekat...
hahahhah

Edy Zaidi said...

nasi goreng kampung kalau pedas2 mmg sedap

Mat Gebu said...

pengggsannn >_<

Ct Arina said...

mak oii.. banyaknye cili apiiiii

Woofer Storm said...

syukur...tuhan syg kita kak,tu psl masih hidp lagi kita kat muka bumi ni..

Izan Ishak said...

sedapnya nasi grg tu kc...
alhamdulillah...moga kc terus dikurniakan kesihatan yg terbaik~

Melati Qistyna's Mummy said...

aah, suke sgt... nak2 kalau bilis nyer rangup... :)

azzey said...

Bagus gak wat medical check-up ni ek..:)

kakchik@ella said...

@Budakdegil, favorite akak jugak.

kakchik@ella said...

@Diana, lg pedas lg sedap, kan. hihi

kakchik@ella said...

@Edy, kalo tak pedas tak 'kick'

kakchik@ella said...

@Mat Gebu, jgn pengsan. Makan!! haha

kakchik@ella said...

@CtArina, cili api tu la penyeri dik. hihi

kakchik@ella said...

@Woofer, btl tu. Alhamdulillah

kakchik@ella said...

@Izan, tq sbb doakan kc. Amin.

kakchik@ella said...

@MelatiQistina, Yeay .. kita geng. hihi

kakchik@ella said...

@azzey, kc mmg selalu buat, dik.

toyolkiut said...

garim bukit ye..
pnh tngok tp lum pnh cuba..