Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Acar Ikan/Ikan masak cuka

Ada orang panggil Acar Ikan .. ada yang panggil Ikan Masak Cuka. Sebenarnya sama. Resepi ni dah di ulang dua minggu berturut-turut. Sedap weih. Satu famili suka makan lauk ni. Nak tau kita belajar kat mana? Kita belajar kat blog kawan baik kita. Sedap korang. Korang gi ambek resepi kat tempat dia, pastu korang cubalah. Gerenti 'repeat' punya. Hihi ..

Yang ni guna ikan pari sebab ikan pari tu je stok yang tinggal dlm peti ais.
Hari pertama hari tu kita guna Ikan tenggiri. Lebih sesuai rasanya.


38 comments:

aida aphet said...

wahhhh...sedap2...kak chik try pakai ikan talapia..kalo makan ikan air tawar larr..

Ellen said...

Sedapnya kak..membuka selera untuk makan ni..hehe

Aiman said...

aiman dah makan dah tadi ma..sedapp.yumyum

Lagenda said...

Mak suka makan lauk nih..boh bawang putih tu bnyk2..

nak lagi besh, rendam bawang tu dlm air kapur..nnt bwng tu jadi rapuh..krup2 makan!

Faztee Danisha said...

MAK..SODAPNYE..LAME XMAKNA NI..DULU MASE SEKOLAH DOK NGAN MAK..RJIN LE WT NI..ADUYAI..

bee said...

bee anggil ikan masak cuka hee..memang sedap kak terliur nih sapa nk jawab ? ekee

diana said...

ikan tongkol pun sesuai jugak..
dengan ayam pun kita pernah buat..
sedap jugak..

Daddy Ziyyad said...

memang kecuuurrrrrr air liur..dah terbayang rasa dia..memang saya pun suka sgt menu ni

Isteri Yang Comel said...

ALAMAK TERLIUR SUDA...

munna said...

sedapnya kakchik... meleleh dah air liur...

Melati Qistyna's Mummy said...

adehhh... sume pakat ckp terliur... harus di coba ni...heeheheh

Adinda Amy Sensei said...

tak penah cube lg resepi ni..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

nyum2...

deAnza-wAnda said...

huh... tingat mummy lak... mummy suke mkan ikan msak cuka nih... fav die...

Eyra Rizal: Your MUA said...

BASIC TO ADVANCE MAKEUP CLASS BY: EYRA RIZAL

VENUE 1: SHAH ALAM
DATE: 26TH MARCH 2011
FEES: RM350/PERSON

VENUE 2: JB
DATE: 17TH APRIL 2011
FEES: RM350/PERSON

VENUE 3:
SABAH
DATE: 24TH APRIL 2011
FEES: RM400/PERSON



SYLLABUS:

**INTRODUCTION TO PRODUCTS & TOOLS
**ANALYZING SKIN TYPES/COLORS & SHAPES
**FOUNDATION TYPES & COLORS WHICH SUITS THE SKIN
**SHADING & CONTOURING
**EYEBROW SHAPING
**2 BASIC EYESHADOW TECHNIQUES
**MORE TIPS & TRICKS WILL BE REVEALED DURING THE CLASS

HOW TO REGISTER??
SMS : [FULL NAME] space [IC NUMBER] space [VENUE] space [DATE] to 016-2128740

and kindly bank in your deposit payment RM200 to maybank account:
1580 8830 5272 (NORSHAHIRA SHAHRIZAL)

***** LAST REGISTRATION FOR SHAH ALAM : 25TH MARCH 2011
*****LAST REGISTRATION FOR JB : 13TH APRIL 2011
*****LAST REGISTRATTION FOR SABAH : 15TH APRIL 2011

MUA/MAKEUP INSTRUCTOR: EYRA RIZAL
ASSITANT: RIRIEY . N ( junior MUA)

CONTACTS: 016-2128740
FB: EYRA RIZAL

::Budak Degil:: said...

sy cadang kan kak, akak transform blog akak jadi 'Dari jari-jari halus ke dapurku' lah...ahahaha...
akak rajin pulak buat entry masak2 ni...

toyolkiut said...

sape sangka kan..
kakchik yg bizi mmanjang ni teror masak..
nsib baik dok jauh, kalau dekat tumpang gemuk la..
hehe..

kakchik@ella said...

@Aida aphet, nnt kc cuba eh. kc makan ikan talapia tu. hihi

kakchik@ella said...
This comment has been removed by the author.
kakchik@ella said...

Ellen, mmg sedap. tak caya tgk komen aiman tu. hihi

kakchik@ella said...

@Lagenda, 1 day kc cuba ye mak.

kakchik@ella said...

@Faztee, dan dan tu teringat kat mak eh? hihi

kakchik@ella said...

@bee, nah tissue. hihi

kakchik@ella said...

@diana, ye ke? kita nak cuba ayam lak arr. hihi

kakchik@ella said...

@Daddy Ziyyad, wah .. kita sama. hihi

kakchik@ella said...

@IYC, gi lap air liur cepat. hihi

kakchik@ella said...

@munaaaaaa .. gi lap airliur. hihi

kakchik@ella said...

@MelatiQistina, jgn tak cuba ....hihi

kakchik@ella said...

@Adinda Amy, nnt cuba eh.

kakchik@ella said...

@Lydia, mmg yummy.

kakchik@ella said...

@Wanga, mmg masakan org utara, kan.

kakchik@ella said...

@BudakDegil, mcm2 ada di jari2 halusku ni. hihi

kakchik@ella said...

@TK, let me tell u this. Kwn2 kc sume terkejut bila tgk n3 lauk pauk di blog kc nih sbb all this while kc tak penah cite tntng kc boleh masak. i very low profile u. hihi ..

dont worry TK. kalo berjiran dgn kc, gerenti tak gemuk cos i will take care of u. hihi

Myra Jay said...

Memang my feberet menu nie kak, walau simple tp rasanya sedap bangat.. :)

AngahSayang2314 said...

sedapnyer..bak la sikitttttt

alinac lover said...

waaa nyum2 ni kak~

Suara Kalbu said...

Wawawawawawawaaa...

Jejes jejes air liur tgk makanan pepagi ni. Cedap cedap

ardinihumaira said...

fuyooo sedapnye...
dni teringin nak masak dap dap cemni. nyumm