Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Ikan Goreng Paprik ~ ada eh lauk camtu?

Hari-hari aku masak sampai kan kdg2 blurr .. Tak tau nak masak apa. Yang ada dalam lemari es cuma Ikan Siakap dan Ikan Gerut je. Sudahnya aku buat keputusan habiskan je bahan yg dalam lemari es tu, tak yah pegi kedai beli bahan tambahan.

Fikir punya fikir akhirnya 'plan' nak buat Ikan Goreng Tomyam.  Memandangkan nak masak tu pukul 6:30 pagi, malam tu jugak aku petik daun limau purut dan cabut serai kat laman. Entah mimpi apa aku malam tu, sudahnya Ikan Goreng Tomyam entah ke mana, Ikan Siakap Goreng Paprik pulak hasilnya. Tak kesah la, yg penting Aiman hepi. hihi ..

Akibat malas nak ke kedai dan gunakan apa yg ada dalam lemari es je, kacang panjang tak da, jagung muda pun takda.
Dan akibat blurr .. plan asal nak potong dadu tomato tu akhirnya terlupa.
Ella .. Ella ..

7 comments:

m!sZ zAL!nA said...

xkesahla janji leh makan :)

diana said...

asal perut kenyang sdah..
hahha

alinac lover said...

LAYAN JERK :)

Ct Arina said...

sangat menyelerakan la kc! sok rina try. ehe ;D

Woofer Storm said...

sedap akak masak..ermmm rasa nak makan je pagi2 ni,,hheee

Wan Hafisah Collection's said...

serius tak pnh fikir lauk ni, can try meh! :)

Peri PiA said...

pon blh hihi