Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Meals for today

Ada yg cakap kalo nak turunkan berat badan jangan makan nasi. I makan nasi hari-hari u .. tapi still berat badan i "maintain" malahan baru-baru ni "terturun". Pengajarannya, makan lah dengan bijak dan berhemah, berpada-pada dan jangan "over". Tu je petua nya. Hihi.. 

Eh ... kalo tak caya, tanya Assistant i Kak Senah, dia makan nasik tapi still turun berat badan lbh kurang 5 kg sudah. Bukan salah nasi sebenarnya .. salah kita yang kalau dah mula makan, tak ingat dunia. Pastu salahkan nasi. Kita yang tak leh control selera, nasi yang jadi mangsa. Aduhai ... kesian nasi, padahal tu la yg mak kita suapkan kita hari-hari dari kecik sampai besar. Besar sungguh jasa bakti nasi dalam menjadikan kita manusia, kan. 

Eh .. panjang pulak Mukadimah entry hari ni ye. Sebelum i melalut ke laut ... jom tengok gambar cepat-cepat. Hihi ..


Chicken black pepper

Peria goreng rangup favorite Tuan Bodigard.

20 comments:

My Little Diary said...

wah... sedapnya chicken black pepper tu... lama betul tak makan ni... hehe

Miza Yusof said...

sedapnya. tergoda tengok chicken black pepper :)

Lagenda said...

mcm teringin la pulak mkn peria grg tu

cik bahulu oren said...

teliur tngok chicken black pepper tu..hehee

::Budak Degil:: said...

wah..bgusnye aiman makan peria..einn dlm byk2 syur peria la mmg xkan makan..sbb pahit sgt..

sarah-najwan said...

ambo makan byk pom xgumuk2..
ambo nok gumuk..huhu

Piasara said...

"yer ke KC?...nak makan cara berhemah lah lps ni..hihi..nak sikit ayam black pepper tu..peria goreng rangup tu sekali lah.."

azzey said...

Ayam tu npk sedappppppppppppppp je.pekat je kuahnya

eelobor said...

sokong dengan intro tuh. tapi bila bab tengok gambar tuh, yg tu jadi tak boleh nak control balik. huhuhu

diana said...

kita dulu masa nak kurus tak makan nasik.makan roti je hari2.
sekarang dah makan nasik semula.
nak mainten je sehari 1 senduk saja..

qemaishak said...

berkeroncong perutku tgk meal kat atas tu dah la perut tgh lpr ni huhu

nasi adalah hidangan wajib saya hari2 kak..tak lengkap & kenyang kalau tak makan nasi:)

CiK QiQi said...

kak cik ni kalo masak sume sedap2..siap deco2 lg..haish..kna blajo dr kcik ni.ehehehe

N@di@ said...

alahai bikin air liur tap tap menitik nih hahahaha....
akak suka hias makanan suka tgk macam ala2 pro
mak nadia mask taruk dlam tupaware sebb kat rumah banyk smut aiyakkk xbolh nk cumil2 hehehehhe
pnjang lak comnnt heheh

N@di@ said...

betol tuh akak nadia g jmpa dktr pun dia suruh makn jugak nasi
sebb tu makann asas kita heheh lagpun dia ckap smpai bila xnak makan nasi....

makdara TERdiva said...

kita tekak melayu mesti hari2 nak cari nasik walaupun cuma sekali sehari..

yg penting kena eksesais..dan makan biar berpada2.. :)

nisa said...

kalo xmakan nasi mcm pelik...hik3x..

Izan Ishak said...

izan dah terliur tgk ciken black pepper kc ni~

Melati Qistyna's Mummy said...

suke tgk kc, walau sibuk bekerja, masih sempat msak, & pelbagai menu plak tu...hehehe

tiefazatie said...

sdpnya chicken blackpper tue kakchik!
btol2..mkn kne berhemah...ifa mkn jg nasi..but now dh turun dh berat bdn..hihi..mau turunkn lg..=)

efa fairuz said...

adoi kakchik, tersiksa batin sy tengok gambar ayam tu kak.. huhu