Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bagi aku 2 minit ... Siap!!

Mee Maggi ~ makanan yang biasa buat si dara dan bujang, student-student dan yang se geng dengannya. Tapi buat adik beradik aku, Mee Maggi sungguh istimewa sebab ada kenangan nya yang tersendiri. 

Teringat rebus Mee Maggi dgn sayur, cili api dan bawang sampai 5 bungkus pastu makan rebut-rebut 6 beradik. Seronok lah. Kdg-kdg rindu saat-saat belum kawin dulu. Makan ramai-ramai .. rebut-rebut .. sungguh seronok. Tak pe lah .. mana-mana yang indah, kita sandar kan pada kenangan. Yang pahit, kita cuba lupakan .. walaupun bukan mudah sebab kotak memori takda 'backspace' atau 'delete button.' Hihi ..

Maggi mee sup kedai mamak pun dah RM3 sekarang. 
Bukan ada apa pun, takat telur sebijik dgn sayur je.

15 comments:

ibu qaleesya said...

alamak.. sedapnye meggi ni.. dah lama teringin nk makan.. hehe malam ni kena carik jugak

Princess Nur said...

oh sedapnya...my favourite megi cenggini k'chik..hihi

azzey said...

KC Mee maggie yg cam gini bkn org bujang je sker tp org yg dh kawen pon sker gak ..:)

p/s: kc maggie rebus 1!..ha3...

noor said...

kak ela br td mkn maggi sup pergghhh sdp!!!

Wan Hafisah Collection's said...

Sedapnya! Makan mcm tu pun sdp. terutama dgn adik beradik. :)

Cik Yana said...

Pehhh~ megi telur. Fevret dari kecik sampai beso :P

Adinda Amy Sensei said...

best tuu..

MamaYatie said...

teingat zaman2 blajar..stayed up smp 3-4 pg peh tu layan meggi

Suara Kalbu said...

Waaaaaaaaaa.....lamanya tak makan maggi sup. Macam balik ni nak kena buat je tengok Kak Chik punya ni huhuu

Miza Yusof said...

sedapnyaaa! tiba-tiba rasa nak makan meggi :)


*miza dah kembali. hai KC :) semiggu yang lepas busy sikit sepi tu blog menyepi :)

~ PIJA ~ said...

waaaaaaaaaaa....sedapnyer kak chik......

diana said...

rm3 dapat 3 bungkus megi..
bali masak sendiri..
mudah je..
kalau malas rendam je..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sodapnyo...

alexa yussida said...

sandarkan pada kenangan..weewitt:) hehe betol tu kak

Ct Arina said...

takat mee maggi masak kat umah je kc.. kc kan terer masak! ehe^^