Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Tak suka yang macam ni ..

Eeee korang .. i nak kongsi cite dengan u ols ni. I tak suka tau kat hippo ... What?? Bluehyppo? Bkn blue hyppo la u .. tapi org yang hipokrit. Ala .. u ols mesti pernah jumpa punya lah.

Orang camni kan, kat depan dia bukan main manis lagi, belakang .. Ya Rabbi .. Tuhan sajalah yang tau.  Sudahnya kan .. I yang pening kepala u. Belakang mengutuk beria-ia .. i terpaksa dengar sume cerita .. ber das-das .. desup-desup dia bercerita u ... tak terkata i bila si A mengutuk si B dengan penuh emosi. Tapi bila bertentang mata??? Aik .. bukan main mesra lagi?? Tetiba je berubah attitude si A tu. I keliru u .. i konpius. Mimpi ke i ni?  Tengah tonton drama slot Akasia kat TV ke i ni. Aduhhh .. pusing sekejap kepala i u.

Kesimpulannya kan, i rasa lah .. ada segelintir manusia di dunia ni suka hidup dgn berpura-pura 'hipokrit'. I tak suka lah. Sebab perangai i, kalau i tak suka karakter seseorang tu, i akan cari jalan cakap baik-baik dgn dia. Bkn mengata belakang dia tapi depan dia ... uishhhh ...

U ols, ambek pengajaran ye dari stori i yang biasa-biasa nih. Jadikan panduan. Kalau tak suka, cakap baik-baik dgn dia .. jgn mengata .. jgn hingaq kat belakang beria-ia. Ataupun 'worst case' kalo takut cakap baik-baik dia tak boleh terima, kita jarakkan diri dengan dia. Habis cerita. Betul tak u ols?? 










17 comments:

deAnza-wAnda said...

manusia hipokrit nih bersepah kc... kdg2 sampai kita sndri x taw n xterfikir lakonan hipokrit die tuh...

kakchik@ella said...

btl sgt2 tu wanda ...

diana said...

sapa2 yang ada kawan2 gini kena hati2 la..
bahya tau..

Mama Zharfan said...

kena sgt hati2..

tumpang promo

nak menang purse clarks ori? jom vote!

-telordibasuh- said...
This comment has been removed by the author.
-telordibasuh- said...

ooo oorg camni mmmg nak kene maki je..telor ade je kwan cam ni...tapi bile dah kene basuh..baru die brubah...

syufaa said...

hohh! mmg xsuke org cmni..mmg sllu jumpe..tp ssh nk ubah prgai org cmni..juahkn diri je..drpd saket hati..haihh..

echah mashuri said...

manusia neh kdg2 lmbut gig dari lidah.sabor jelahh..huhuh.kalau dpn kita duk ngata org kaw2.ade kmungkinan utk dia mgt kita kaw jugak~~~

eliyaezlinalias said...

lazim la KC...manusia bermacam cara, rupa, pe'el,karenah....sbb tu sejarah dunia ni ada dicatatkan pelbagai peperangan...semua kerana bezanya kita...

logorithm said...

Setuju! I pon cenggitu jugak. Tak suka berpura-pura!

My Little Diary said...

byk manusia hipokrit ni.... selalu gak terkena dgn org camgini... blkg kata lain, bila depan dah jdk lain... mencikkk!!!

p/s: kakchik, kita naik AA jer.. tu pun tunggu time promosi... hehe

Peri PiA said...

bersepah2 manusia perangai cenggini kan?sabo je la

alinac lover said...

a.a kak..ramai gitu..sabor je la..sakit hti nengok

bee said...

ada orang cam nih bahaya sikit dgn org cam ni kita cakap 5 perkataan kang dia tambah jd 10 perkataan heee

c-tea said...

datang dari blog bro ben....follow awk..meh la singgah blog ct yang picisan itu...

jagan lupa untuk vote ct dalam pencarian 10 blog tercantik pilihan blogger...

jom..jom...kita lebarkan sayap silaturrahim dunia maya ini...

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/ct-berkempen-bukan-manifesto-ingin.html

azzey said...

Sikap hipokrit ramai org x sker kannnn..:)

ardinihumaira said...

yang penting kita tak macam tu kan KC :)