Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Upgrade!!

Hidup kena "upgrade"
kena perbaiki hari demi hari ... kena selalu tingkat kan diri.

Bak kata kawan saya ~  "Hidup ini Serius. Tak da main-main"
Kena bijak menyusun arah dan langkah
Terima kasih akak atas nasihat. Akan ella gunakan sebaiknya.

Dalam masa yang sama kena selalu bersyukur
Bersyukur itu penting ~ tanda Terima Kasih kita pada "Dia"
"Dia" sentiasa mendengar Terima Kasih kita.
InsyaAllah .."Dia" akan beri lebih nanti.
 Asalkan kita terus berusaha seikhlasnya
dan berpijak di bumi nyata.

Dulu .. kita duduk apartment, skrg duduk rumah teres
lagi 2 atau 3 tahun mahu bina banglo sendiri.
InsyaAllah ... Moga diberkati impian ku ini.

Dulu .. kita naik keta kecik je
Skrg, tak la besar 'treller' tapi boleh la.
(Mama kita kata .. keta besor org nya kecik je) Hihi ..
Syukur. Alhamdulillah. Rezeki Tuhan bagi.

Dulu .. kita asyik nak enjoy je
Skrg, duit simpanan ....
InsyaAllah ~ tak perlu la kita meminta-minta.

Dulu, kita 'exercise' dgn berlari di taman awam
pastu kita ber aerobik di studio dan buat sendiri
Skrg, kita 'upgrade' lagi.
Tq Mr. Korea, kerana berjaya merubah cara saya berfikir
Kdg-kdg kita rasa apa yg kita buat selama ini betul
 kita lupa nak tengok kelemahan nya.
Alhamdulillah. Ada org dah betulkan saya.
Saya tak ego mempertahankan apa yg saya kerjakan selama ini.
Saya buka minda .. buka hati seluas-luasnya.
Moga saya sentiasa berada di landasan yang betul. Amin.

Dulu, saya pakai barang cap ayam
Skrg, boleh la nak pakai LV.
Ececeh .. cap ayam pun bestlah.
Tu .. sardin Cap Ayam ~ My favorites. Hihi ..

Wah .. pagi-pagi sudah bermuhasabah diri dan bermotivasi. Hihi ..

14 comments:

!eNa PnG said...

Alhamdulillah,baru lah namanya keberkatan hidup,hidup di dunia memang xmain-main agar hidup di akhirat terjamin ;-)


Best jgk muhasabah diri pepagi nie kak..

risa said...

betul tu...teringat zaman susah saye dedulu..emmmm

maria_m0hamadiah said...

saye suke entry ni..:)
kite kena banyak perbaiki diri sendiri..:) dan pasti atas teguran dan nasihat orang lain..:)

Ati Masrif said...

sukalah n3 ella ni..

dah rasa dimotivasikan !!

teringin gak nk dok rmh banglo
dah jemu berkongsi dinding ni..

org ketuk dinding kita yg pusing..haha

mimie1678 said...

alhamdullilah kan... syukur sesgt....

perondajaketbiru74 said...

hidup biar sedap...

sarah-najwan said...

alhamdulillah..ambo pom bersyukur KCE..syukur sgt2 dgn rezeki allah taala..

Cik Sue said...

Betol..btol..btol hidup kena upgrade mcm computerkan dari wordstar sekarang dah guna windows seven..x lama lagi ntah apa pulak kan..idup pun mcm tue laaaa..Rezeki kita hanya DIA yang tahu..

Cikgu Tie said...

Dah dapat rumah yang diimpikan,
Dah dapat kereta yang diidamkan,
Nak tambah ilmu untuk masa depan masih lagi dalam proses.
Mudah-mudah akan dipermudahkan.
Insyaallah.....
Kakchik tolonglah doa sama yer!

munna said...

bersyukur dapat upgrade... jgn downgrade sudah ler... maklumlah hidup macam roda kan...

toyolkiut said...

hidup perlu berubah..
alhamdulillah..

::Budak Degil:: said...

betul tu kak..sikit2 upgrade diri sndiri...usaha dan tawakal...

einn pon dari dulu mngidam nak ade intenet, lappy...
alhamdulillah, pintu rezeki dah terbuka tahun 2011 ni..
tgk skng, tade masalah nak update blog n bw lagi...hehe

alinac lover said...

hope yong pon akan jd mcm kak ella

azzey said...

Saya slalu beli brg 'cap ayam' kc..itu je yg mampu....HP pun cap ayam gak nih..hu3..